De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 04 / Oct / 2022

Vlekken verwijderen van de bank – Hoe doe je dat?

Vlekken verwijderen van de bank – Hoe doe je dat?

Je bank. Misschien wel het meest gebruikte meubelstuk in je woonkamer! Vooral in de avond als de regen tegen het raam tikt, is het natuurlijk heerlijk om languit op de bank te ploffen en je favoriete serie te kijken. Maar dit doen we wel graag op een schone en frisse bank! Kinderen die een beker drinken omgooien of enthousiaste huisdieren… wij gaan je helpen en verwijderen de vlekken nu meteen!

 

Oude vlekken uit een stoffen bank verwijderen

Veel mensen hebben een stoffen bank, het staat warm en knus en zit natuurlijk hartstikke lekker. Maar in een stoffen bank ontstaan wel het snelst de vervelende vlekken. Controleer eerst of je de hoezen van de kussens kan halen. In veel hoezen zitten namelijk ritsen zodat je het gemakkelijk uit kan wassen. Dit is natuurlijk de snelste oplossing! Is dit niet het geval dan gaan we aan de slag met een sopje die we zelf maken van afwasmiddel, soda of groene zeep.

Ps. Heb je nog kleding met vlekken? Lees dit blog over het verwijderen van vlekken uit kleding.

Vlekken uit een leren bank verwijderen

Een leren bank is gemakkelijk schoon te maken. Mocht er iets op de bank komen maak dan een sopje met groene zeep en zo haal je de vlekken in een keer weg.

 

Vlekken verwijderen van een stoffen bank

 

Cola vlekken, rode wijn en andere limonade vlekken

Zodra je cola of andere limonade morst op je stoffen bank dep het dan als eerste zo snel mogelijk droog. Ga niet wrijven! Maak daarna een mengsel van soda en lauw warm water en dep het op de vlek. Maak de plek daarna weer schoon met alleen lauw warm water. Zout is dé oplossing voor een rode wijn vlek in je bankstel. Doe een flinke schep zout op de vlek en laat dit ongeveer vijf minuten inwerken. Dep de vlek van buiten naar binnen met een vochtige doek schoon.

 

Chocoladevlek verwijderen

Chocoladevlekken zijn regelmatig vlekken die in de bank ontstaan. Als je een lekker avondje op de bank hebt of als de kinderen ontbijten met hagelslag, chocolade komt heel snel op de bank terecht. Zodra je de chocolade ziet op de bank, verwijder de grote stukken dan meteen met een lepel. Maak daarna een sopje met afwasmiddel en gebruik een witte schoonmaakdoek. Maak het rustig schoon en ga niet schrobben! Na het schoonmaken gebruik je een nieuwe doek en maak je de plek alleen met water schoon om de resten afwasmiddel te verwijderen.

Vlekken van een pen

Inktvlekken in je bankstel zijn hardnekkige vlekken. Maar er is hoop! Spray haarspray (op basis van alcohol) zo snel mogelijk op de inktvlek. Ga daarna met een vochtige doek over de vlek en je ziet dat het snel verdwijnt! Test de haarspray eerst op een onopvallende plek!

 

Rode vlekken verwijderen van de bank


Tandpasta vlekken

Tandpasta vlekken kun je heel gemakkelijk verwijderen uit je bank. Maak een sopje van lauwwarm water met een paar schepjes soda. Doe dit mengsel op de vlekken en schrob voorzichtig met een sponsje. Na het schoonmaken van de vlekken verwijder je het overige soda-mengsel met een schone doek met lauwwarm water.


En ja, met dieren wil je ook weten hoe je braaksel of een urinevlek uit de bank kan schoonmaken

Huisdieren zijn hartstikke leuk, en vaak heel lief. Maar soms kom je wel wat vlekken tegen in je huiskamer… en op je bank! Als je hond of kat braaksel of urine op je bank heeft achtergelaten weet je misschien niet waar je moet beginnen. Maar gelukkig zijn deze vlekken goed te verwijderen! Verwijder eerst het braaksel zoveel mogelijk met keukenpapier. Maak nu een warm sopje met afwasmiddel en dep de vlek goed in. Na het schoonmaken gebruik je een schone vochtige doek om het overige sop van je bank te verwijderen. Heeft je hond of kat geplast op de bank? Maak dan een (louw/koud!) mengsel met Biotex en laat de vlek even intrekken. Dep de vlek droog met een droge theedoek en laat het kussen aan de lucht drogen.


Braaksel of urinevlek uit bank verwijderen

 

Hoe laat je de bank weer lekker ruiken?

Wil je de bank weer lekker laten ruiken? Dan zijn er diverse textielverfrissers die goed te gebruiken zijn voor bankstellen. Textielverfrissers zorgen voor een heerlijke geur, maar maken niet schoon. De vlek behandelen is dus wel echt nodig. Er zijn verschillende geuren verkrijgbaar, voor ieder wat wils! De Diamante textielverfrisser heeft een frisse en intens bloemige geur, met houtachtige en white musk maar de I'm Romanico 03 van Amortherapy heeft juist een zoete geur. Er is vast een geur te vinden die je graag in je woonkamer terug wil laten komen dit najaar! 


Textielverfrisser met zoete geur

 

  • Esther Esther 04 / Oct / 2022 @ 13:57

    Er zitten ook een aantal vlekken in mijn bank. Goed om te weten dat ik deze er waarschijnlijk nog uit krijg. In de toekomst gaan we in ieder geval voorzichtiger zijn. Ook zullen we een kleed op het zitgedeelte leggen. https://www.aquariusinternational.nl/haarlem

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company