De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 28 / Dec / 2023

Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?

Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?

Gourmetten is gezellig en lekker. Maar die gourmet geur! Hoe kan je ooit die gourmet lucht verwijderen uit huis en uit kleding? In dit blog lees je handige en snelle tips

De feestdagen staan voor de deur dus het gourmetstel mag weer uit de kast worden gehaald! Samen met het gezin, familie en vrienden gezellig aan tafel en ondertussen de stukjes vis, vlees en groente grillen op de plaat. Jong en oud laten zijn of haar grill kunsten zien. Maar dit grillen in huis veroorzaakt ook een behoorlijke stank. Wij zorgen vandaag voor een aantal oplossingen!

 

gourmet lucht

Hoe kan je gourmet lucht verwijderen uit huis?

Na een gezellige middag of avond wil je het liefste wel zo snel mogelijk dat de gourmetgeur uit je huis verdwijnt.

Tijdens het gourmetten kun je daar al een beetje voor zorgen namelijk door middel van ventilatie! Zorg dat je een aantal ramen of deuren open zet terwijl je gezellig aan het gourmetten bent. Zo kan de ergste geur al direct naar buiten toe. Een aantal kommen met witte azijn kunnen ook helpen om de geuren te absorberen.

Na het gourmetten start je eerst met het schoonmaken van alle apparaten en keukengerei. Hier komt nog steeds vieze lucht vanaf dus dit maak je als eerste schoon met afwasmiddel of je zet het in de vaatwasser. Daarna maak je een emmer met schoonmaakmiddel. Dit kun je goed doen met een sterk ruikende allesreiniger zoals White Musk van The Laundry Story. Met dit water neem je de tafels en stoelen af. Ondertussen laat je de ramen en deuren tegen elkaar openstaan. Als alles is schoongemaakt en de geur is verdwenen kun je de (stoffen) bank en gordijnen nog even lekker opfrissen met de textielverfrisser in de bijpassende geur White Musk van The Laundry Story.

textielverfrisser white musk

 

Hoe voorkom je gourmet lucht?

Voorkomen is beter dan genezen! Met gourmetten blijf je altijd wel de geur houden achteraf maar je kan er wel voor zorgen dat het een stuk minder erg is. Zorg er als eerste voor dat je de afzuigkap aanzet tijdens het gourmetten. Zo zet je ook de deuren / ramen tegenover elkaar open. Hierdoor kan het al lekker ventileren in huis. Zorg er wel voor dat de deur naar de trap gesloten blijft. Hierdoor trekt de geur niet door naar de bovenverdieping. Wil je echt geen stank binnen door het gourmetten? Dan kun je natuurlijk altijd nog de keuze maken om gezellig samen buiten te gaan grillen.

 

Helpt azijn tegen gourmetgeur?

Jazeker! Azijn kan zeker de gourmetgeur verminderen. Azijn staat namelijk bekend om zijn natuurlijke reinigende eigenschappen en zijn vermogen om geuren te neutraliseren. Er zijn verschillende manieren om azijn te gebruiken:

• Stoomreiniging met azijn: Meng gelijke delen water en azijn in een pan en breng het mengsel aan de kook. Laat het enkele minuten zachtjes koken, zodat de stoom zich door de keuken verspreidt. De azijn in de stoom helpt bij het neutraliseren van geuren.
• Azijn en water: Meng azijn met water en gebruik deze oplossing om oppervlakken af te vegen. Azijn helpt niet alleen bij het verwijderen van geuren, maar het heeft ook desinfecterende eigenschappen.
• Azijnkom in de keuken: Plaats een kom met witte azijn in de keuken, bijvoorbeeld op het aanrecht. Azijn absorbeert geuren en helpt om een frissere lucht te creëren.
• Azijn in de afwasmachine: Voeg een kopje azijn toe aan de afwasmachine tijdens het draaien van een lege cyclus. Dit kan helpen bij het verwijderen van geuren uit de afwasmachine.

 

 

 

gourmet lucht uit gordijnen

Kan je gourmetlucht uit gordijnen verwijderen met textielspray?

Ja, textielspray is zeker goed te gebruiken bij vervelende luchtjes. De textielspray van The Laundry Story is onder andere goed te gebruiken voor kussens, (stoffen) banken en gordijnen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:


Ventileer de ruimte: Open ramen en deuren om de kamer goed te ventileren. Frisse lucht kan helpen bij het verwijderen van geuren.
Verwijder stof en vuil: Klop of stofzuig de gordijnen om stof en vuil te verwijderen voordat je de textielspray gebruikt.
Lees de instructies: Lees de instructies op de textielspray zorgvuldig door voordat je deze gebruikt. Zorg ervoor dat de spray geschikt is voor het type stof van je gordijnen.
Test op een klein, onopvallend gebied: Voordat je de textielspray op het hele gordijn aanbrengt, test je een klein, onopvallend gebied om er zeker van te zijn dat de spray geen vlekken of schade veroorzaakt.
Spray gelijkmatig: Houd de textielspray op een afstand en spray gelijkmatig over het oppervlak van de gordijnen. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt om vlekken te voorkomen.
Laat drogen: Laat de gordijnen volledig drogen volgens de instructies op de textielspray. Dit kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van het product.
Herhaal indien nodig: Als de geur niet volledig is verdwenen na de eerste toepassing, overweeg dan om de behandeling te herhalen

 

 

 

room spray

Helpt geurolie of roomspray tegen gourmetgeur?

Geurolie of roomspray kan goed gebruikt worden om onaangename geuren, waaronder gourmetgeur, te verminderen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van geurolie of roomspray om gourmetgeur te bestrijden:


Kies een frisse geur: Selecteer een geur die je als aangenaam en verfrissend ervaart. Citrusgeuren, eucalyptus, munt of bloemengeuren zijn vaak effectief om de lucht op te frissen.
Gebruik geurolie in een diffuser: Plaats een paar druppels geurolie in een elektrische diffuser. De diffuser verspreidt de geur gelijkmatig in de kamer.
Spray roomspray in de lucht: Spray roomspray in de lucht van de keuken en andere kamers waar de gourmetgeur zich heeft verspreid. Houd de spray op voldoende afstand van oppervlakken om vlekken te voorkomen.
Combineer met andere methoden: Het gebruik van geurolie of roomspray kan effectiever zijn in combinatie met andere methoden, zoals ventilatie, het gebruik van een afzuigkap en het schoonmaken van oppervlakken.
Luchtverfrissers voor textiel: Sommige luchtverfrissers zijn specifiek ontworpen voor gebruik op textiel. Deze textielverfrissers kunnen worden gebruikt op gordijnen, kussens en andere stoffen om de geuren te verminderen. Hoe krijg je gourmetgeur uit kleding? De gourmetgeur blijft echt in de kleding hangen. Het is dus verstandig om als het mogelijk is de kleding meteen te wassen volgens het waslabel. Een goed wasmiddel zoals de extra hygiene van The Laundry Story en heerlijke wasparfum kan hier natuurlijk bij helpen:
Kies een geschikt wasmiddel en wasparfum: Kies een wasmiddel en wasparfum met een geur die je lekker vindt en die geschikt is voor jouw kleding.
Was de kleding: Was de kleding volgens de wasinstructies op het kledinglabel. Voeg het wasmiddel toe dat je gebruikt en voeg de wasparfum toe in het bakje van de wasverzachter.
Gebruik geen wasverzachter: Als je wasparfum gebruikt, is het niet nodig om ook nog wasverzachter te gebruiken.
Droog de kleding: Droog de kleding zoals gebruikelijk. Het gebruik van een wasparfum geeft een heerlijke geur aan je kleding.

 

 

textielverfrissers

Hoe laat je de was weer lekker fris ruiken?

Als je de kleding na het wassen of na één keer dragen iets wilt opfrissen met een heerlijke geur dan zijn er diverse textielverfrissers verkrijgbaar.
• Zorg dat je kleding schoon en droog is
• Schud de spray goed
• Spuit gelijkmatig op de stof vanaf een afstand
• Laat het even aandrogen We wensen jullie een hele fijne tijd samen, met veel gezelligheid, lekker eten en een heerlijk ruikend huis!

 

En toch. Heb je wat meer tijd? En wil je de kleding weer echt lekker fris laten ruiken? Gooi het dan in de was met een heerlijke wasparfum white musk.

 

Wat vind jij? Is een textielverfrisser voldoende om nare luchtjes te verwijderen?

Laat je reactie achter onder dit blog

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company