De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 27 / Nov / 2023

Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?

Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?

Make-up, we kunnen er niet zonder. Het is fantastisch om onze uitstraling te verbeteren, oneffenheden te verwijderen of je gezicht te laten stralen. Maar soms komt de make-up op plekken waar het niet hoort. Bijvoorbeeld op je kleding! Natuurlijk hebben wij enkele tips die je kunt proberen om je kleding er weer schoon en fris uit te laten zien.

Hoe haal je make up uit kleding?

Er zijn een aantal algemene tips die altijd gelden bij make-up vlekken:

 • Handel snel, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek te verwijderen.
 • Test altijd op een kleine onopvallende plek op het kledingstuk om
 • Niet wrijven! Altijd voorzichtig deppen zodat je de vlek niet dieper in de stof doordringt
 • Controleer altijd het waslabel

Make up vlekken uit witte kleding verwijderen


Make-up vlekken verwijderen uit witte kleding?

Witte kleding is altijd een hele uitdaging om weer schoon te krijgen. Met een beetje hulp moet het zeker lukken!

Zit er foundation op je witte t-shirt? Doe een klein beetje milde vloeibare zeep op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het vervolgens goed uit met koud water. Herhaal indien nodig.

Lippenstift schraap je altijd eerst van het kledingstuk af. Daarna doe je wat make-up reiniger op een watje en dep je voorzichtig op de vlek. Spoel af met koud water en was het kledingstuk zoals het vermeld staat op het label. Ook voor mascara- en eyeliner vlekken is deze methode zeer geschikt.


Make up uit jas verwijderen?

Ook jassen krijgen regelmatig te maken met make-up vlekken. Denk maar eens aan foundation op de kraag. Make-up verwijderen van een jas kan lastig zijn, afhankelijk van het type jas en stof. We zetten een aantal algemene stappen op een rij die je kunt proberen:

 • Verwijder make-up resten van de jas met een lepel of mes. Zo voorkom je dat het dieper in de stof komt.
 • Breng een make-up remover aan op een wattenschijfje en dep voorzichtig op de vlek. Behandel de stof voorzichtig, anders dringt de vlek dieper in de vezels door.
 • Was de jas volgens de wasinstructies op het label. Hiervoor kun je het wasmiddel extra hygiene gebruiken voor een grondige reiniging.
 • Ga je een reinigingsmethode uitproberen? Test dan zeker eerst op een minder zichtbare plek om te kijken hoe de stof reageert.

 

Foundation vlekken uit kleding verwijderen

 


Vloeibare of poeder foundation verwijderen uit kleren

Foundation vlekken zijn de meest gehoorde make-up vlekken in kleding. Daarom helpen we jullie graag om ook deze vlekken weer te kunnen verwijderen!

Vloeibare foundation uit kleding verwijderen

Dep eerst voorzichtig de overtollige vloeibare foundation weg met een schoon doekje, lepel of een droge tissue. Wrijf niet, want dit kan de vlek verder verspreiden.

Breng vervolgens een kleine hoeveelheid milde vloeibare zeep of afwasmiddel aan op de vlek. Laat het een paar minuten intrekken.

Dep de vlek met een vochtige doek om de zeep en de foundation te verwijderen. Herhaal indien nodig.

Poederfoundation uit kleding verwijderen

Schraap voorzichtig het overtollige poeder weg met een bot mes of lepel. Probeer te voorkomen dat je het in de stof wrijft, omdat dit de vlek kan vergroten.

Gebruik vervolgens een plakband of een stofroller om zoveel mogelijk poeder van de stof te verwijderen.

Als de vlek blijft, dep voorzichtig met een vochtige doek en milde reiniger of vlekverwijderaar. Spoel af met koud water.

Na het behandelen van de vlek, was het kledingstuk volgens de wasinstructies op het label. Test de reinigingsmethode eerst op een onopvallend deel om te controleren of de stof niet beschadigd wordt.

Blush of rouge uit kleding verwijderen

Om blush of rouge uit je kleding te verwijderen kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Behandel de vlek zo snel mogelijk. Gebruik een lepel of bot mes om eventueel overtollig blush of rouge voorzichtig weg te schrapen. Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te duwen.
 • Dep de vlek voorzichtig met een vochtig doekje of een wattenschijfje. Probeer een milde vlekverwijderaar, zoals afwasmiddel of een specifieke vlekverwijderaar voor make-upvlekken. Breng een kleine hoeveelheid aan op de vlek en dep zachtjes. Laat het enkele minuten inwerken.
 • Spoel de behandelde plek grondig met koud water. Blijf deppen en wrijf niet, om te voorkomen dat de vlek dieper in de stof trekt.
 • Was het kledingstuk zoals gebruikelijk volgens de instructies op het waslabel. Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De hitte kan namelijk de vlek permanent maken.

 

Mascara make up vlekken uit kleding verwijderen

 

Mascara uit kleding verwijderen

Om mascara vlekken uit je kleding te halen kun je de volgende stappen doen:

 • Verwijder voorzichtig zoveel mogelijk overtollige mascara met een lepel of bot mes. Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te duwen.
 • Breng een kleine hoeveelheid make-up remover op oliebasis aan op een wattenschijfje. Dep voorzichtig op de vlek om de mascara te absorberen.
 • Wees geduldig en herhaal met een schoon deel van het wattenschijfje tot de vlek vervaagt. Is het waterproof make up? Laat het dan enige tijd intrekken.
 • Doe wat afwasmiddel op de vlek en dep zachtjes met een doekje of watje. Laat het een paar minuten inwerken.
 • Spoel de behandelde plek grondig met koud water. Blijf deppen en wrijf niet om te voorkomen dat de vlek dieper in de stof trekt.
 • Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel. Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De hitte van de droger kan de vlek permanent maken.

Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de bovenstaande stappen of overweeg professionele reiniging. Test vlekverwijderaars eerst op een onopvallend deel van de stof om schade te voorkomen.

 

Oogschaduw make up vlekken uit kleding verwijderen

 


Oogschaduw & Oogpotlood uit kleding verwijderen

Om oogschaduw of oogpotlood uit je kleding te verwijderen kun je de volgende stappen volgen:

 • Schraap voorzichtig met een lepel of bot mes het overtollige oogschaduw of potlood weg. Probeer te voorkomen dat je de vlek verder in de stof wrijft. Breng een kleine hoeveelheid vlekverwijderaar, afwasmiddel of een mild reinigingsmiddel aan op de vlek.
 • Dep voorzichtig met een schone doek of een wattenschijfje. Laat het een paar minuten intrekken om de vlek los te weken. Spoel de behandelde plek grondig met koud water.
 • Hardnekkige vlekken in stof kan je laten weken in een oplossing van water en een mild reinigingsmiddel. Pas daarna was je het kledingstuk op een normale manier. Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel.

Als de vlek na het wassen nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de behandeling. Test de vlekverwijderaar eerst op een onopvallend deel van de stof om schade te voorkomen.


Lippenstift of lipgloss uit kleding verwijderen

 • Schraap voorzichtig met een lepel of bot mes het overtollige product weg. Probeer te voorkomen dat je de vlek verder in de stof wrijft.
 • Breng een kleine hoeveelheid make-up remover op oliebasis of een afwasmiddel aan op de vlek. Dep voorzichtig met een schone doek of een wattenschijfje. Laat het een paar minuten intrekken.
 • Spoel de behandelde plek grondig met koud water. Als de vlek blijft, probeer dan een vlekverwijderaar voor olieachtige vlekken te gebruiken.
 • Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel. Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De hitte van de droger kan de vlek permanent maken.


Zelfbruiner uit kleding verwijderen

 • Heb je zelfbruiner in je kleding gekregen? Handel dan zo snel mogelijk! Gebruik een lepel of bot mes om eventueel overtollige zelfbruiner voorzichtig weg te schrapen.
 • Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te duwen. Breng een vlekverwijderaar aan die specifiek bedoeld is voor zelfbruiner- of bruiningsvlekken.
 • Je kunt ook een mengsel van water en witte azijn proberen (verhouding 1:1). Dep de vlek met een schone doek en laat het mengsel enkele minuten intrekken. Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel.
 • Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De droger kan de vlek permanent maken. Als de vlek na het wassen nog zichtbaar is, probeer het opnieuw of laat het professioneel reinigen.


Nagellak uit kleding verwijderen

 • Probeer eerst om zoveel mogelijk nagellak voorzichtig weg te schrapen met een lepel of bot mes. Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te duwen.
 • Leg een doek onder de vlek en gebruik nagellakremover met aceton om de vlek te verwijderen. Gebruik een ander doekje om voorzichtig de nagellak weg te deppen. Herhaal dit proces met schone delen van de doek totdat de vlek minder zichtbaar wordt.
 • Spoel de behandelde plek grondig met koud water om de nagellak en de nagellakverwijderaar weg te spoelen. Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel.
 • Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De hitte van de droger kan de vlek permanent maken. Als de vlek na het wassen nog zichtbaar is, probeer het opnieuw of laat het professioneel reinigen.
 • Test de nagellakverwijderaar altijd eerst op een onopvallend deel van de stof om mogelijke schade te voorkomen.

 

Makeup vlekken uit kleding verwijderen


Hoe moet je oude make-up vlekken verwijderen?

 • Oude make-upvlekken kunnen wat lastiger te verwijderen zijn. Met de juiste aanpak is het nog steeds mogelijk om ze te behandelen.
 • Schraap eerst voorzichtig de droge, oude make-up weg met een lepel of bot mes. Wees voorzichtig om de vlek niet verder in de stof te duwen.
 • Breng een vlekverwijderaar aan op de vlek. Kies een vlekverwijderaar die geschikt is voor het specifieke type make-upvlek dat je wilt behandelen. Dep voorzichtig met een schone doek of een wattenschijfje.
 • Laat de vlekverwijderaar enige tijd inwerken op de vlek. Volg daarbij de aanwijzingen van het product. Normaal gesproken is dat gedurende enkele minuten tot een uur, afhankelijk van de ernst van de vlek.
 • Spoel de behandelde plek grondig met koud water. Was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel. Controleer of de vlek weg is voordat je het in de droger doet. De hitte van de droger kan de vlek permanent maken.
 • Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de behandeling of overweeg professionele reiniging

Geduld is nodig bij oude make-upvlekken, omdat ze moeilijker te verwijderen kunnen zijn. Test altijd de vlekverwijderaar op een onopvallend deel van de stof om eventuele schade te voorkomen.

 

Make up vlekken uit vloerbedekking verwijderen

Behandel de vlek snel om te voorkomen dat deze dieper in de vloerbedekking dringt.

 • Dep voorzichtig met een schone doek of papieren handdoek om overtollige make-up weg te nemen. Wees voorzichtig en voorkom dat je wrijft, want dit kan de vlek verspreiden
 • Test een beetje vlekverwijderaar op een onopvallend deel van de vloerbedekking om te zien wat er gebeurt. Als er geen schade optreedt, dep dan voorzichtig de make-upvlek met de vlekverwijderaar. Voor tapijten kun je een oplossing van mild afwasmiddel en water gebruiken
 • Spoel de plek goed af met koud water. Dep vervolgens droog met een schone doek om de vlekverwijderaar te verwijderen
 • Dep de behandelde plek droog met een schone doek en laat de vloerbedekking volledig drogen

 

Kan je make up verwijderen met scheerschuim?

Bij vettige make-up kun je zeker de vlekken goed schoonmaken met scheerschuim. Het resultaat kan variëren maar is zeker het proberen waard!

Hier is een mogelijke manier om scheerschuim te gebruiken voor het verwijderen van make-upvlekken:

 • Breng een kleine hoeveelheid ongeparfumeerd scheerschuim direct op de make-upvlek aan
 • Wrijf voorzichtig met een schone doek of zachte borstel over de vlek. Wees voorzichtig om de stof niet te beschadigen door te ruw te wrijven
 • Laat het scheerschuim enkele minuten intrekken om de vlek los te weken
 • Veeg de plek schoon met een natte doek. Hiermee haal je het scheerschuim en de make-up weg
 • Herhaal indien nodig en was het kledingstuk volgens de instructies op het waslabel

Voor gebruik testen op een klein deel van de stof om schade te voorkomen. Scheerschuim werkt soms, maar make-up removers of vlekverwijderaars zijn beter om make-upvlekken te verwijderen.

 

Makeup vlekken verwijderen uit kleding met wasparfum van washok

 

Hoe laat je de kleding daarna lekker ruiken?

Dat kleding schoon is vinden we natuurlijk heel belangrijk, maar we willen ook dat het lekker ruikt! Gelukkig kunnen we je daar ook goed bij helpen met diverse wasparfums.

De wasparfums van The Laundry Story zijn verkrijgbaar in vijf heerlijke geuren. Kun je niet kiezen? Probeer dan geuren dan eerst door middel van een proefpakket!

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company