De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Jolanda - 08 / Jan / 2024

10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!

10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!

Hoera, het nieuwe jaar is begonnen. Voor sommigen staat dit in het kader van het afsluiten van de feestdagen, maar het is ook weer tijd voor rust. We ruimen de kerstboom op, alle kerstversieringen en lampjes gaan weer de zolder op en de rust en kalmte keert weer terug in onze huis. Nu we weer een plek en overzicht hebben is het tijd om het hele huis eens goed onder handen te nemen. Want waarom wachten tot die voorjaarsschoonmaak als je ook een goede nieuwjaarsschoonmaak kunt houden? Juist, lekker fris het jaar in!<br />

1. Ruim lekker op

Nu je alle spullen van de feestdagen lekker hebt opgeruimd, ontstaat er ook weer ruimte. Het kan eerst wat ongezellig aanvoelen, maar weet dat je hier ook weer aan went. Haal in plaats van die kerstboom een mooie nieuwe kamerplant in huis. Dat vrolijkt de boel meteen op! Nu je toch bezig bent met opruimen, kun je net zo goed doorpakken en alle kasten eens goed uitmesten. Ontspullen is namelijk fijn, want het ruimt zowel je huis als je hoofd op. Misschien kun je iemand anders blij maken met jouw spullen of kun je het nog wel verkopen. Breng het anders naar de kringloop, zo kan het nog goed een ronde mee en ben je lekker duurzaam bezig.

 

2. Gebruik een alles in één doek

Heel erg fijn en ook lekker praktisch is om te werken met een alles in één doek. De schoonmaakdoek van Le Essenze di Elda is hiervoor uitermate geschikt. Hiermee neem je alle kasten en tafels af, maak je het speelgoed van de kinderen schoon en neem je vensterbanken mee. Zorg ervoor dat je een paar fijne exemplaren ervan in huis hebt zodat je jouw hele huis lekker kunt afnemen.

 

3. Poetsen met een geurtje

Je meubels afdoen, maar ook dweilen doe je met een allesreiniger. Kies hiervoor eentje met een heerlijke luxe geur, zoals de allesreinigers van The Laundry Story. Ze ruiken onwijs lekker en komen zowel in een spray flacon als een flacon die je direct in het sopje kunt gieten. Superhandig en heel lekker. De geuren komen overeen met hun wasparfums, dus zo trek je die fijne geur door in je hele huis. Schoonmaken wordt zo wel heel leuk!

 

Nieuwjaarsschoonmaak allesreiniger

 

4. Ramen lappen

De ramen lappen in de winter kan best een uitdaging zijn. Van binnen is dat natuurlijk geen probleem. Je hebt hiervoor speciale ramendoeken waarmee je snel jouw ramen blinkend schoon krijgt. Buiten is het echter anders, want met al die regen van de afgelopen weken zijn je ramen vies. Kies een droog moment uit, pak jezelf lekker warm in en was die ramen. Geloof ons…wanneer ze blinken ben jij ook blij!

schoonmaakdoekje nieuwjaarsschoonmaak

 

 

5. Doe de keuken eens uitgebreid

Van de leefruimtes gaan we over naar de keuken, want wanneer heb je deze voor het laatst eens grondig schoongemaakt? Juist…na de feestdagen met al het kokkerellen zal je keuken hier best aan toe zijn. Ook hiervoor kun je de allesreiniger van The Laundry Story gebruiken. Voor de oven, magnetron en kookplaat gebruik je een goede ontvetter. Vergeet ook de filters van de afzuigkap niet! Dikwijls kunnen deze in de vaatwasser. En die vaatwasser kun je vervolgens ook weer schoon laten spoelen. Zet meteen een fijne nieuwe handzeep klaar, zoals die van Marius Farbe en je keuken is weer lekker fris!

 

 

6. Dekbed en gordijnen wassen

Dan gaan we door naar de slaapkamer, want ook daar kan weer een boel gebeuren. Het beddengoed was je natuurlijk al standaard, maar hoe zit het met je dekbed en de gordijnen? Doe ook deze eens in de was en gebruik daarbij een fijn wasparfum. De wasparfums van The Laundry Story en Le Essenze di Elda zijn toppers! Eenmaal uit de was laten ze je hele slaapkamer lekker geuren. Doe je iets in de droger? Gebruik dan dan drogerballen, zodat het sneller droogt zonder al teveel kreukels.

 

Wasparfum voor nieuwjaarsschoonmaak

 

7. Kledingkasten uitmesten

Door naar je kledingkast, want vaak puilt deze aan het einde van het jaar ook lekker uit. Tijd om dingen weg te gooien die kapot of vies zijn en om spullen te doneren aan de kringloop of eventueel te verkopen. De regel ‘als je het een jaar niet gedragen hebt zul je het ook niet meer dragen’ geldt bijna altijd wel. Hou je hier dan ook aan en gooi alles weg wat je niet meer aantrekt. Zorg ervoor dat alle kledinghangers hetzelfde zijn en sorteer je kleding op soort en/of kleur. Dat geeft overzicht en rust. Onze tip voor extra frisheid: hang lekkere geurkaarten op van Le Essenze di Elda en gebruik de textielspray om kleding op te frissen.

 

8. Badkamer schoonmaken

De badkamer hoort normaal gesproken tot je wekelijkse routine, maar echt goed schoonmaken op z’n tijd is ook zeker fijn. Gebruik de glasreiniger en de Brilliant Bath van Le Essenze di Elda om jouw schoonmaakklus makkelijker te maken. Doe ook eens extra goed de voegen en kitrandjes nalopen en vervang deze wanneer dat nodig is. Doe je dat niet, dan gaat hier extra snel vuil en schimmel in zitten. Neem ook meteen het plafond af en de spiegel en zet een schaaltje met heerlijk geurende amberblokjes neer.

 

Badkamerreiniger voor nieuwjaarsschoonmaak

 

9. Mooi opbergen

Waar wij altijd vrolijk van worden is als alles mooi opgeborgen is. Dit zorgt voor overzicht en rust. Een fijne wasmand is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar ook speelgoed etc. kun je opbergen in fijne opbergmanden van bijvoorbeeld riet. Ze zien er meteen ook heel goed uit voor in je interieur!

 

10. Wasmachine schoonspoelen

Wanneer tot slot alles gewassen is, is het tijd om ook je wasmachine schoon te maken. Begin met de buitenkant en loop de rubbers na. In deze rubbers blijft altijd vuil achter en vetluis. Dit haal je er met een doekje uit. Zorg dat alles goed schoon is en laat de machine vervolgens schoonspoelen met het wasmachine ontsmettingsmiddel van Le Essenze di Elda. Dit doe je in een lege trommel en laat je op 90 graden draaien. Je wasmachine en dus ook je was blijft hiermee blinkend schoon!

 

Wasmachine reiniger en 10 tips voor de nieuwjaarssschoonmaak

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company