• Ruim assortiment aan producten
 • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
 • Snelle levering (2-3 werkdagen)

4.5Van de 1482 reviews

  21 / Jan / 2022

  Vlekken verwijderen uit kleding - Hoe doe je dat?

  We kennen het allemaal: een hardnekkige vlek die maar niet uit je kleding lijkt weg te wassen. Met deze tips wordt vlekken verwijderen uit kleding een eitje!

  Vlekken verwijderen uit kleding - Hoe doe je dat?
  Magazine

  Internationale Pindakaasdag kunnen wij natuurlijk niet overslaan. Want iedereen (met en zonder kinderen) herkent de pindakaasvlekken ’s morgens vroeg wel op de net fris gewassen kleding. ‘Even snel’ ontbijten gaat natuurlijk altijd mis! De pindakaas, jam, chocolade, fruit en koffie komen regelmatig op plekken terecht waar je het absoluut niet hebben wilt; je kleding. Wij gaan je helpen! In dit artikel komen alle vlekken voorbij die ontstaan tijdens het ontbijt. En natuurlijk: de oplossing!

   

  Hoe verwijder ik pindakaasvlekken uit mijn kleding?

  Zodra je pindakaas laten vallen op je kleding probeer de grootste resten er dan zo snel mogelijk af te pakken. Maak de vlek schoon in een sopje van lauw warm water. Is de vlek nog niet helemaal verdwenen? Was het kledingstuk dan op de juiste temperatuur met het wasmiddel extra hygiëne van The Laundry Story.

   

   

  chocolade vlekken verwijderen

  Chocoladevlekken verwijderen

  Chocoladevlekken… we kennen het allemaal! Dat heerlijke broodje met chocoladepasta, hagelslag of een kommetje met chocoladevla. Het is allemaal hartstikke lekker maar het geeft hele vervelende vlekken! Gelukkig zijn ze vaak wel goed te verwijderen uit je kleding.

  1) Het is belangrijk dat je een chocoladevlek zo snel mogelijk behandelt.

  2) Spoel je kledingstuk meteen goed uit met lauw water.

  3) Smeer daarna de vlek goed in met een vloeibaar wasmiddel en laat het 15 - 30 minuten intrekken. Ga niet wrijven!

  4) Spoel je kleding na een tijdje uit en doe je kleding in de wasmachine op het normale programma.

  5) Mocht de vlek nog niet helemaal uit je kleding verdwenen zijn kun je de vlek nogmaals laten intrekken met vloeibaar wasmiddel.

   

   

  sinaasappel vlekken kleding

  Zijn Sinaasappel vlekken te verwijderen uit mijn kleding?

  Zodra je het sap van een sinaasappel op je mooie t-shirt morst krijg je altijd een paniekmomentje. Deze vlekken staan er om bekend dat ze moeilijk behandelbaar zijn. Maar wij hebben de oplossing! Laat de vlek meteen intrekken met een beetje… natuurazijn! Na het inweken goed uitspoelen en wassen in de wasmachine. Mocht er na het wassen nog iets van de vlek te zien zijn dan kun je de kleding altijd nog buiten in het zonnetje laten drogen. Dit helpt zeker!

   

   

  slagroom vlekken verwijderen blouse

  Slagroom vlekken verwijderen uit kleding

  Heb je heerlijke wafels gemaakt voor het ontbijt? Daar hoort natuurlijk wel wat slagroom bij! Wil je net iets te enthousiast aanvallen op die heerlijke wafels? Dan kan het natuurlijk gebeuren dat je met een grote slagroomvlek op je kleding komt te zitten. Onze oplossing voor slagroomvlekken is: Biotex!

  1) Maak een bakje met water en biotex, laat hierin je kleding weken

  2) Spoel je kleding na ongeveer 15-30 minuten goed uit

  3) Doe de kleding in de wasmachine op het juiste programma. Kijk hiervoor op het waslabel. Koffie vlek uit kleding verwijderen Een middel dat werkt tegen een koffievlek in je kleding is… azijn! Giet de azijn op een doek en dep hiermee op de vlek. Laat de vlek minimaal een uur in azijn met water weken. Doe het hierna in de wasmachine op het juiste programma. Banaan vlekken verwijderen uit kleding Vooral kleine kinderen vinden het heerlijk, bananen! Voor de hele kleintjes maak je regelmatig een prakje van banaan… en die vind je overal terug! Dus ook op hun mooie kleertjes. Gooi de kleertjes nooit meten in de was! De vlek trekt dan namelijk in de stof. Laat de kleertjes eerst weken met ossengalzeep of Vannish. Daarna kun je de kleertjes wassen op het normale wasprogramma.

   

   

  deodorant vlekken verwijderen

  Deodorant vlekken verwijderen

  Even een momentje ‘me-time’ in de badkamer, heerlijk! Uitgebreid in bad, je haren doen, make-up en mooie kleding aan. Je voelt je meteen stukken beter. Helaas ontstaan er in de badkamer altijd veel vlekken, en dat verpest het goede gevoel van het ‘me-time momentje’ meteen! Dat hoeft gelukkig niet meer want in dit artikel hebben we de oplossingen voor dit soort vlekken.

  Deodorant heeft bijna iedereen in de kast staan en gebruikt het dagelijks. Maar het staat wel bekend om de vlekken! Heb je een deodorant vlek in je kleding dan hoef je gelukkig niet meteen in de stress te schieten. Laat het kledingstuk ongeveer een uur in de witte azijn weken, daarna borstel je er de vlek voorzichtig uit met bijvoorbeeld een tandenborstel. Doe daarna je kleding in de wasmachine op het programma dat je normaal ook zou draaien. Voeg hier wat wasmiddel ‘extra hygiene’ aan toe.

   

   

  haarverf vlekken verwijderen

  Hoe verwijder ik haarverf uit mijn kleding?

  Heb je net je haar geverfd in de badkamer en is er toch iets op je kleding gekomen? Dat kan gebeuren! Spuit direct bij het ontdekken van de vlek 3 laagjes haarlak op de kleding. Spuit niet in 1 keer een dikke laag want dat verstik je de vlek. Vervolgens was je het kledingstuk in de wasmachine op het programma dat passend is bij het kledingstuk.

   

   

  make up vlekken verwijderen

  Make up, lipgloss, lipstick vlekken verwijderen

  Make up aanbrengen is natuurlijk hartstikke leuk en geeft een mooi resultaat, maar soms geeft het hele vervelende vlekken! Heb je make up in je kleding gekregen gebruik dan een watje met alcohol en dep het meteen van de kleding. Niet gaan wrijven of boenen want dan komt de make up alleen maar verder in de stof. Gebruik steeds een schoon watje totdat de vlek helemaal is verdwenen. Daarna kan de kleding gewoon in de wasmachine.

  Ps. we merkten dat dit antwoord misschien wat kort door bocht is. Lees daarom meer in dit uitgebreide blog: Make up vlekken uit kleding verwijderen

   

   

   

  rode wijn vlekken verwijderen

  Hoe verwijder ik rode wijn vlekken?

  Zomertijd.  En dat betekent dat er weer veel mooie lange avonden aankomen! Een heerlijke barbecue op het strand, een gezellig avondje met vrienden in de tuin of de hele dag genieten in de zon op het strand. Deze mooie momenten leveren helaas ook wel eens wat lastige vlekken op, en daar gaan we jullie vandaag bij helpen!

  Tijdens die ene barbecue wat rode wijn gemorst op je mooie nieuwe zomerse kleding? Geen nood! Want ook deze lastige vlekken zijn te verwijderen.

  1. Dep met een vochtige doek op de vlek. Daarna dep je met een nieuwe doek alle overtollige wijn van de vlek. Absoluut niet wrijven!
  2. Trek het oppervlak met de vlek strak. Heb je een kom? Span de stof dan over de kom zodat je makkelijker bij de vlek komt. Heb je ook een elastiek? Handig, zo blijft de stof om de kom gespannen.
  3. Strooi zout over de wijnvlek, wees niet te zuinig! Laat dit ongeveer 5 minuten intrekken.  Hoe sneller je na het morsen het zout strooit, hoe makkelijker de vlek verdwijnt.
  4. Giet kokend water over de vlek met zout, doe dit op ongeveer 20cm afstand zodat het water meer kracht heeft om de vlek weg te spoelen.
  5. Doe het kledingstuk in de wasmachine. Hierbij kun je nog kiezen voor het wasmiddel ‘extra hygiene’

  En wat als je een gezellige barbecue hebt gehad. Lees je mee?

   

  Hoe verwijder ik de vlekken die ik hieraan heb overgehouden zoals as- en houtskoolvlekken en rooklucht?

  Een barbecue is eigenlijk wel iets dat echt in de zomer hoort. Een prachtige zonnige dag sluit je gezellig samen af met iets lekkers van de barbecue. Hartstikke leuk natuurlijk maar de vlekken en geuren kunnen hardnekkig zijn! De rook is wel iets dat bij een barbecue hoort, en voor de gerechten vaak hartstikke lekker is. Maar in je kleding is het wel heel erg aanwezig! Moet je de kleding de volgende dag echt aan en heb je geen mogelijkheid om het te wassen? Hang de kleding dat zo snel mogelijk buiten aan een hangertje en laat het daar s’nachts lekker hangen. Gebruik de volgende ochtend een lekkere textielspray om de laatste restjes te verdoezelen. Gaat je kleding wel direct de wasmachine in? Zet het dan eerst een nachtje in de baking soda. Schud het er de volgende dag vanaf en was het op de gebruikelijke manier. 

  Heb je een vlek van de houtskool in je kleding gekregen? Probeer het er dan zo snel mogelijk af te kloppen en te blazen. Strooi eventueel een laagje aardappelmeel op de vlek, dit neemt het houtskool op. Ook daarna weer voorzichtig kloppen en blazen. Is de vlek nog niet helemaal verdwenen? Spoel de kleding dan goed uit in een handwarm sopje.

   

   

  grasvlekken verwijderen

  Grasvlekken verwijderen

  Lekker een middagje in het park doorgebracht? Dan zit de kans er in dat er een grasvlek op je mooie nieuwe witte broek zit. Gelukkig is een grasvlek goed te verwijderen, maar wacht niet te lang! Smeer de vlek eerst in met (citroen) afwasmiddel en laat dit even intrekken. Wrijf het daarna voorzichtig een beetje in de vlek. Daarna kan het kledingstuk gewoon in de wasmachine en verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon.

   

  Hoe verwijder ik vlekken van mijn zonnebrand?

  Met de zomerse dagen en vele zonuren is het heel belangrijk om je goed in te smeren. Vergeet dat dus zeker niet! Maar… smeer het wel op je huid en niet op je kleding. Zonnebrand zorgt namelijk voor hele vervelende vlekken! Laat het kledingstuk met de vlek ongeveer een uurtje weken in de wasbak vol met heet water en groene zeep. Na een uur kun je met een klein borsteltje een beetje gaan boenen over de vlek van de zonnebrandcreme. Hierna kan het kledingstuk in de wasmachine op het gewone programma dat geschikt is voor het kledingstuk. 

  Tip: Zit na het wassen de vlek nog in je witte shirt of broek? Leg het direct in de zon!

  Wil je goed voorbereid deze zomer ingaan? Zorg dat zeker dat je het wasmiddel ‘extra hygiene’ in de kast hebt staan. Ook de textielspray voor alle luchtje van de barbecue mag natuurlijk niet ontbreken!

   

   

   

  hoe bessen vlekken verwijderen

  Heb je bramen, bessen of appel vlekken in je kleding?

  Bramen en bessen zijn natuurlijk hartstikke lekker bij het ontbijt, en het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit zo op de tafel! Helaas geven bramen en bessen wel hele vervelende vlekken op je kleding. Zo’n vlek ziet er ook meteen erg heftig uit. Gelukkig is ook bij deze vlekken azijn de oplossing! Haal eerst zoveel mogelijk van de bramen of bessen van de kleding. Doe witte azijn in een emmer of bak en doe daar het kledinsgstuk in. Zorg dat de vlek helemaal onder de azijn is. Laat het minimaal een uur weken, en spoel het daarna goed uit. Laat het opdrogen in de zon, dan verbleekt de vlek nog meer. Mocht het nodig zijn dan kun je het kledingstuk nog een keer wassen op het normale wasprogramma. Ook voor vlekken van appels kun je deze manier goed gebruiken.

  Hopelijk hebben we met deze tips jullie geholpen met de meeste vlekken die ontstaan tijdens het ontbijt. Heb je nog een vraag? Of misschien nog een goede tip? Laat het gerust weten hieronder in de comments! Ook op ons Instagram account komen veel tips voorbij.

  Wil je een wasmiddel in de kast hebben staan voor deze vervelende vlekken? Dan raden wij ‘Extra Hygiëne’ aan van The Laundry Story. Deze mag zeker niet ontbreken in je washok. 

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • 10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!
   08 / Jan / 2024

   21 / Jan / 2022

   10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!

  • Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?
   28 / Dec / 2023

   21 / Jan / 2022

   Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?

  • De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips
   11 / Dec / 2023

   21 / Jan / 2022

   De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips

  • Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat
   05 / Dec / 2023

   21 / Jan / 2022

   Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat

  • Het Ideale Cadeau voor de Feestdagen: Washok.nl Giftcards
   28 / Nov / 2023

   21 / Jan / 2022

   Het Ideale Cadeau voor de Feestdagen: Washok.nl Giftcards

  • Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?
   27 / Nov / 2023

   21 / Jan / 2022

   Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?

  • 3 tips voor op jouw verlanglijstje
   20 / Nov / 2023

   21 / Jan / 2022

   3 tips voor op jouw verlanglijstje

  • 5 cadeautjes onder de €15,-
   17 / Nov / 2023

   21 / Jan / 2022

   5 cadeautjes onder de €15,-

  • WC schoonmaken en urinesteen verwijderen? 7 stappen naar een schone wc pot
   10 / Nov / 2023

   21 / Jan / 2022

   WC schoonmaken en urinesteen verwijderen? 7 stappen naar een schone wc pot

  • Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips
   31 / Oct / 2023

   21 / Jan / 2022

   Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen