De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 05 / Dec / 2023

Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat

Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat

Het is bijna pakjesavond! Dat vieren we natuurlijk met heel veel cadeautjes, surprises, gedichten en… chocolademelk! Tijdens zo’n gezellig avondje gaat er natuurlijk wel eens wat mis… zo gaat de chocolademelk over je nieuwe blouse of zit de halve chocoladeletter in de trui van je zoontje. Hier hebben we natuurlijk de oplossing voor!

Chocoladevlekken verwijderen uit kleding

Chocoladevlekken in je kleding kunnen een hele uitdaging zijn om deze te verwijderen. Maar natuurlijk hebben wij een aantal tips!

 

Chocoladevlekken uit witte of donkere kleding

 1. Schraap de overtollige chocolade weg met een lepel.
 2. Spoel de vlek onder koud stromend water.
 3. Doe een aantal druppels (citroen)afwasmiddel op de vlek, wrijf het zachtjes in en laat het inwerken.
 4. Dep met een schone lichte doek op de vlek van buiten naar binnen.
 5. Spoel de vlek uit onder koud stromend water.
 6. Was de kleding zoals de instructies op het waslabel. Gebruik hiervoor wasmiddel Extra Hygiene, deze is geschikt voor zeer vieze was.
 7. Controleer de vlek direct als het uit de wasmachine komt. Als de vlek nog zichtbaar is herhaal dan de stappen voordat je het kledingstuk laat drogen.

 

Chocoladevlekken uit wollen kleding

 1. Schraap de overtollige chocolade weg met een lepel.
 2. Spoel de vlek onder koud stromend water. Laat het water door de achterkant van de stof op de vlek lopen, zodat je de chocolade naar buiten duwt en niet dieper in de vezels duwt.
 3. Doe een aantal druppels afwasmiddel op de vlek, wrijf het zachtjes in en laat het inwerken.
 4. Spoel de vlek uit onder koud stromend water.
 5. Meng een deel azijn met twee delen koud water en dep dit voorzichtig op de vlek. Spoel het daarna grondig uit met koud water.
 6. Was de kleding zoals de instructies op het waslabel samen met de Marseille zeepvlokken.
 7. Controleer de vlek direct als het uit de wasmachine komt. Als de vlek nog zichtbaar is herhaal dan de stappen voordat je het kledingstuk laat drogen.

 

Welk schoonmaakmiddel werkt het best tegen chocoladevlekken? 

 

Schoonmiddel tegen chocoladevlekken

 

Oude of ingetrokken chocoladevlekken verwijderen?
Hoe maak je die ingedroogde chocolademelk vlek schoon?

Een oude chocoladevlek vergt veel geduld. Maar blijf als het nodig is de stappen herhalen.

 1. Schraap de overtollige chocolade weg met een lepel.
 2. Maak een oplossing van lauw water en een paar druppels vloeibaar afwasmiddel. Week de kleding met de chocoladevlek in de oplossing voor ongeveer een half uur.
 3. Wrijf voorzichtig over de vlek met je vingers of met een zachte doek. Doe dit in een deppende beweging.
 4. Spoel de vlek uit onder koud stromend water.
 5. Maak een oplossing van een deel azijn en drie delen water. Dep deze oplossing op de vlek en laat het enkele minuten inwerken.
 6. Spoel de vlek nogmaals goed uit met koud water.
 7. Was de kleding zoals de instructies op het waslabel. Gebruik hiervoor wasmiddel Extra Hygiene, deze is geschikt voor zeer vieze was.
 8. Controleer de vlek direct als het uit de wasmachine komt. Als de vlek nog zichtbaar is herhaal dan de stappen voordat je het kledingstuk laat drogen.

 

Chocoladevlekken uit bank verwijderen

 

Chocoladevlekken verwijderen van de bank

Leren bank

 • Verwijder overtollige chocolade: Gebruik een lepel of bot mes om voorzichtig zoveel mogelijk van de overtollige chocolade weg te schrapen. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je het leer beschadigt.
 • Koel de vlek: Leg een paar ijsblokjes in een plastic zak en plaats deze op de chocoladevlek. Dit helpt de chocolade te stollen, waardoor het gemakkelijker wordt om het voorzichtig weg te vegen.
 • Veeg voorzichtig af: Gebruik een schone, zachte doek of een papieren handdoek om voorzichtig over de vlek te wrijven. Doe dit in één richting om te voorkomen dat je het leer beschadigt. Wees geduldig en herhaal indien nodig.
 • Gebruik leerreiniger: Als de vlek nog steeds zichtbaar is, gebruik dan een speciale leerreiniger. Test de reiniger eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het geen schade aanricht. Breng de reiniger aan volgens de instructies op de verpakking en wrijf voorzichtig met een zachte doek.
 • Voed het leer: Na het verwijderen van de vlek, is het een goed idee om het leer te voeden met een leren conditioner. Dit helpt het leer soepel te houden en voorkomt dat het uitdroogt.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant van de leren bank te raadplegen en voorzichtig te zijn bij het gebruik van reinigingsmiddelen, om ervoor te zorgen dat je het leer niet beschadigt. Als je twijfelt, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen.

 

Stoffen bank

 • Verwijder overtollige chocolade: Schraap voorzichtig zoveel mogelijk van de overtollige chocolade weg met een lepel of bot mes.
 • Koel de vlek: Plaats een plastic zak met ijsblokjes op de vlek om de chocolade te laten stollen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de chocolade voorzichtig te verwijderen.
 • Dep de vlek: Dep de vlek voorzichtig met een schone, witte doek of keukenpapier. Doe dit zonder te wrijven om te voorkomen dat de vlek dieper in de stof wordt geduwd.
 • Gebruik een mild reinigingsmiddel: Maak een oplossing van lauw water en een mild reinigingsmiddel, zoals allesreiniger Fresh’n Bright of Ostuni. Breng de oplossing aan op de vlek met een schone doek en dep voorzichtig. Werk vanaf de buitenrand van de vlek naar het midden om te voorkomen dat de vlek groter wordt.
 • Spoel de vlek uit: Spoel de gereinigde plek grondig af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen. Gebruik opnieuw een schone, vochtige doek.
 • Laat de stof drogen: Laat de stof volledig drogen voordat je de bank weer in gebruik neemt.

 

Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de bovenstaande stappen. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant van de bank op te volgen met betrekking tot reinigingsmethoden en -producten, aangezien sommige stoffen specifieke zorg nodig hebben. Test altijd eerst op een onopvallende plek om ervoor te zorgen dat de reinigingsmiddelen de stof niet beschadigen.

 

Hoe verwijder je chocoladevlekken uit tapijt?

Heb je chocoladevlekken in je tapijt gekregen? Dan kun je de stappen hierboven, net als vlekken in een stoffen bank, uitvoeren.

 

Welk wasmiddel gebruik je nadat je de vlek verwijdert hebt?

Ga je wassen nadat je het kledingstuk hebt behandeld? Gebruik dan het wasmiddel extra hygiene van The Laundry Story voor extra schone was!

 

Waarom The Laundry Story

The Laundry Story staat voor luxe. Niet alleen in verpakking maar ook qua geurbeleving. Onze ervaring is dat de wasmiddelen van The Laundry Story iets 'zachter' zijn, maar juist wel erg lang blijven hangen.

 

Wasmiddel van de laundry story is effectief tegen chocoladevlekken

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company