De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Tiffany - 14 / Feb / 2023

Een typische week bij de familie Hummel

Een typische week bij de familie Hummel

In ons gezin hechten we veel waarde aan een dagelijkse routine. Niet alleen tijdens het avondeten, maar ook wat betreft huishoudelijke taken. Zo probeer ik mijn hoofd rustig te houden, wat voor mij erg belangrijk is in verband met mijn autisme. Daarom deel ik vandaag een dagboekje met je, hoe een week er in ons drukke gezinsleven aan toe gaat. 

 

Maandag, wasdag!

Gisteren hebben we feest gevierd, mijn man was jarig! We hebben ons dus alle 3 mooi opgeknapt en die kleding ook vrij snel weer ingewisseld voor onze loungekleding haha. Heerlijk op zondag! Maar dat betekent dus wel extra was op de maandag. 

Mijn man is vandaag weer naar z’n werk en Jonathan en ik hebben beide een dagje vrij. Heb ik lekker de tijd om wat wasjes te draaien!  Ik had dit keer 2 kledingwasjes en een kookwas. In mijn kookwas stop ik alle handdoeken, ondergoed, sokken en beddengoed. Na de lunch had ik alle was klaar en alle spullen uit de droger. Maar tot mijn grote schrik zat er alweer een vlek op mijn witte trui!

In de avond kwam de aannemer nog even langs. In mijn vorige blog schreef ik al over mijn wensen voor mijn washok. De aannemer heeft aangegeven dat hij in april gaat beginnen aan ons huis. Zodra we in onze woning terecht kunnen, komt mijn droomwashok eindelijk uit!

 

Dinsdag is het feest!

Vandaag is de verjaardag van opa! 100 jaar, wat een gezegende leeftijd… Gezien opa veel visite verwacht, gaan wij met het gezin wat later op de dag even langs. Vandaag is voor mijn man en ik namelijk ook gewoon een werkdag en Jonathan gaat naar school tot half 3. Ik werk zelf in de huishoudelijke hulp, na zo’n lange dag wil ik bij thuiskomst het liefst zo snel mogelijk in je joggingbroek schieten. Jonathan gaat op de dinsdag na school nog even naar bed, dus ik heb het hele huis dan even voor mij alleen. Ik besloot dus maar om de afwas te doen en om te gaan stofzuigen en dweilen.

 

Woensdag, werken en schoonmaken

Vandaag heb ik een kort werkdagje en gaat Jonathan tot half 1 naar school. Deze dag heb ik gelukkig wat minder taken op de planning bij de cliënten. Zo heb ik 's middags nog lekker wat energie over om thuis wat huishoudelijke taken op te pakken. Vandaag ging ik aan de slag met het aanrecht, ik heb gestofzuigd (dat blijf je doen met een loslopende peuter), ik heb opgeruimd en de ramen gewassen.  

Ik gebruik hiervoor trouwens de glasreiniger van La Essenza Di Elda met het bijbehorend doekje. Spuiten, even in laten werken en daarna met een droge doek afnemen.

Tip van Tiff: het werkt niet alleen op glas of spiegels, maar ook op hoogglans meubels!

 

Schoonmaakproducten washok

 

Die avond aten we pasta Bolognese. Dat was erg lekker, maar ik ben blij dat het morgen weer tijd is om te wassen haha. Jonathan en ik hadden namelijk allebei alweer pastasaus vlekken in onze kleding. Zodra mijn man thuis was van zijn werk en gegeten had, zijn we nog op visite geweest bij mijn schoonmoeder. Bij thuiskomst zijn mijn man en Jonathan gaan douchen en heb ik alvast de was gesorteerd voor de volgende ochtend.

 

Donderdag, weer een wasdag

Donderdag is het weer wasdag, maar ook mijn vrije dag. Rond 7 uur maak ik ontbijt klaar voor Jonathan en het lunchpakket voor mijn man. Dat doe ik trouwens met liefde, want als ik eenmaal aan het smeren ben voor Jonathan kan ik dat net zo goed ook voor hem doen. Na het smeren van de broodjes zet ik de eerste was aan. Ik begin altijd met wasjes met kleding, omdat veel kleding niet in de droger gaat. Deze kleding hang ik gewoon aan het wasrek in de bijkeuken. Na de kleding gaat de kookwas aan. Vandaag had ik gelukkig maar 2 wasjes, dus tegen 12:00 uur kon ik de droger alweer leeghalen en de was opvouwen.

Wash Plus

 

Voor de was ben ik sinds kort echt helemaal fan van 1 soort wasmiddel. Ik kocht altijd een goedkoop merk, maar daar kreeg ik niet alle vlekken uit de kleding. Dan moest ik de wasmachine nog eens aan zetten met een vaatwastablet erbij als vlekkenoplossing. Tegenwoordig ben ik echt helemaal fan van de Elda Wash Plus van La Essenza di Elda! Dit is namelijk een wasmiddel mét vlekkenverwijderaar er al bij in. Hierdoor is alles in 1 keer direct schoon. Tot nu toe heb ik hiermee dus ook in 1 keer pastavlekken uit kleding gekregen. Maar ook grasvlekken, verfvlekken, lijm, bouillonvlekken van de noedels en ook bloed van een bloedneus ging er zonder problemen direct uit.

Jonathan werd tegen half 1 erg moe, dus ik heb hem even in bed gelegd. Zo kon ik ook even rustig de was doen, opvouwen en alles in de kasten leggen. Ik heb daarna even geveegd, de meubels afgestoft en vervolgens zelf genoten van een middagje Netflix.

 

Vrijdag; een hectisch werkdagje

Vandaag was weer een “lange” dag voor ons. Mijn man moest naar het kantoor, ik moest werken tot kwart over 2 en Jonathan ging naar school tot half 3. Mijn werkuren zijn dus gebaseerd op Jonathan zijn schooldagen. Zo is er altijd iemand thuis als Jonathan uit school komt.

Vrijdagen zijn mijn meest intensieve werkdagen. De eerste cliënt heeft een trap die zeker 3 meter omhooggaat. Deze trap moet ik ook meerdere keren op en neer. Dit is goed voor de beweging, maar nog best zwaar dus zweet ik af en toe ook flink. Vervolgens ging ik naar een nieuwe cliënt, waar ik ook goed aan het werk werd gezet om alles weer netjes te krijgen. Bij deze tweede cliënt merkte ik echt hoe belangrijk mijn werk ook is. Hij was oprecht ontroerd dat hij na een hele poos weer kon slapen zonder stof. Dat doet me dan zó goed. Ik mag deel uitmaken van het proces van een schoner huis tot een fijner leven. Bij thuiskomst heeft Jonathan nog een dutje gedaan en ben ik weer in mijn joggingbroek gesprongen. Die avond aten we pizza, lekker makkelijk maar af en toe zo lekker!

 

Zaterdag is voor regelen en relaxen

Zaterdagochtend gingen we naar een bedrijf dat stenen, tegels, toiletten en deuren verkoopt. We hebben hier de stenen voor onze uitbouw en toilet uitgekozen. De keuze was snel gemaakt, na een half uurtje stonden we weer buiten. Het bedrijf gaat een offerte opsturen naar de aannemer. 

Vervolgens zijn we op visite geweest bij mijn schoonmoeder – zoals elke zaterdagochtend. De middag hebben we lekker thuis gespendeerd. Niet te veel gedaan, maar gewoon genoten van het weekend. In de avond hebben we met z’n drieën op de bank gegeten met de film “Pinguïns van Madagaskar”. Tegenwoordig kijken we vaak een leuke animatiefilm met Jonathan. Hij vindt het geweldig en wij als ouders vinden het uiteraard ook geen straf om die films van vroeger weer terug te zien.

 

Op zondag doen we rustig aan

De zondagochtend is heerlijk rustig begonnen. We hebben gezellig samen spelletjes gespeeld. Jonathan heeft van mijn man in een online spelletje geleerd, hoe hij een trekker moet besturen. Ook hebben we samen nog even met de duplo wat gebouwd.

In de middag gingen we op visite bij mijn zusje, die voor ons had gekookt. Ze had vegan pizza pockets gemaakt met een salade ernaast. Echt zo lekker! En als je die pizza pockets nou niet vegetarisch wil hebben: de vulling kun je naar wens invullen. Mijn opa was er ook en heeft heerlijk met Jonathan kunnen spelen. Na het avondeten merkten we dat Jonathan vervelend werd en dat hij erg moe werd. We zijn dus daarna direct naar huis gegaan, zodat we zijn gaan douchen en Jonathan naar bed hebben gebracht. Na het douchen heb ik nog alle was van boven verzameld en in ons washok meteen alles gesorteerd, want: morgen is weer maandag en maandag is weer wasdag! 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company