De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 05 / May / 2022

Wat is wasparfum? – En hoe kies je de beste?

Wat is wasparfum? – En hoe kies je de beste?

Wil je ons helpen? Misschien gebruik je al wasparfum? Of je bent helemaal nog niet bekend met wasparfum. Je leest wat het is. Maar laat vooral je vraag of opmerking achter bij dit speciale wasparfum blog

Gebruik jij al wasparfum? Ja? Dan zijn we ook heel benieuwd naar jouw mening onder dit blog.

Gebruik je nog geen wasparfum? Lees dan vooral verder. In dit blog bespreken we alle ins en outs. Wat is het en hoe gebruik je het. En laat dan vooral ook je vraag of tips achter!

Wat is wasparfum?

Deze mooie zomerse dagen geven je een blij gevoel. Dit gevoel wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden! Kies je 's morgens voor een mooie luchtige top? Dan is het natuurlijk hartstikke fijn dat hier je favoriete geur aan zit. Of ga je voor een mooi zomers jurkje? Dan wil je natuurlijk ook een lekkere frisse geur! Met wasparfum is deze beleving te realiseren en blijf je het blije en gelukkige gevoel houden. Wasparfum is een aantal jaren geleden uit Italië overgekomen naar Nederland, en heeft sindsdien ons land helemaal overgenomen met alle heerlijke geuren!

Wasparfum is een vloeibare substantie die je toevoegt in het bakje van de wasverzachter naast je wasmiddel. Het heeft een unieke, sterke geur waardoor jouw frisgewassen kleding, gordijnen of handdoeken heerlijk ruiken! Wasparfum is verkrijgbaar in vele verschillende geuren, van bloemen tot musk en vanille. Er is zeker een geur die bij jou past!

Natuurlijk is wasparfum niet alleen te gebruiken voor bij de was, daar zijn de geuren gewoon veel te lekker voor! Je wil eigenlijk de hele dag door, overal genieten van je favoriete geur. Was bijvoorbeeld je gordijnen met je favoriete geur, of sprenkel een aantal druppeltjes op je mat bij de deur. Probeer ook eens een wattenschijfje te besprenkelen met wasparfum en zuig deze op met je stofzuiger... geniet zo door je hele huis van een heerlijke geur!

wat is wasparfum

Zijn wasgeurtjes en wasmachine parfums hetzelfde? 

Er worden momenteel wasgeurtjes verkocht en dit kunnen wasparfums zijn maar dan met een andere naam. Met een wasgeurtje en wasparfum wordt hetzelfde bedoelt, namelijk wasparfum. Wasparfum is een naam die door meerdere merken gebruikt wordt. Alle merken hebben een andere beschrijving van hun product maar gebruiken wel allemaal de naam wasparfum, zoals wasmachineparfum en parfumwas.

Is parfum voor de was hetzelfde als wasparfum?

'Parfum voor de was' is een andere naam voor wasparfum. Wil je een echte ‘parfum achtige’ geur aan je was? Dat kan ook met wasparfum! Vooral de geuren van Amortherapy geven een heerlijke parfum geur af. Dit merk is namelijk meer een parfum voor de was.

Is wasparfum ook beschikbaar als capsules?

Wasparfum is verkrijgbaar als een vloeibare substantie die je toe moet voegen in het bakje voor de wasverzachter. Hierdoor kun je gemakkelijk en goed doseren voor het aantal was dat je in de wasmachine doet. Doordat de wasparfum vloeibaar is, wordt het goed opgenomen in het spoelwater en wordt de geur beter opgenomen in de was. De flessen van The Laundry Story hebben een inhoud van 238ml en de wasparfum flessen van Amortherapy hebben een inhoud van 300ml.

Wat denk jij? Lijken capsules jou handig?

verschil wasmiddel en wasparfum

Wat is het verschil tussen wasmiddel, wasverzachter, waskorrels en wasparfum?

Tussen wasmiddel, wasverzachter, waskorrels en wasparfum zit behoorlijk wat verschil. Maar dit leggen we je natuurlijk graag uit! 

Wasmiddel gebruik je voor het schoonmaken van je was. Voor bonte was en witte was zijn verschillende wasmiddelen verkrijgbaar. Deze vloeibare substantie voeg je toe aan het bakje voor het wasmiddel. 

Wasverzachter kun je gebruiken voor het zachter maken van je kleding. Wel is het verstandig om goed na te denken of je wasverzachter wilt gaan gebruiken. Een nadeel van wasverzachter is namelijk dat het een vetlaagje creëert over je kleding waardoor de was zachter aanvoelt. Het probleem is dat je kleding minder goed ‘ademt’ en dit is weer niet goed voor je huid. Ook is wasverzachter erg slecht voor de droogmachine. Een droogmachine bepaalt aan de hand van de weerstand wanneer de was droog is, door de vette wasverzachter gaat de weerstand omhoog en kan de droger stoppen terwijl was nog niet droog is. Hierdoor ontstaat een vette laag in de trommel.

Waskorrels geven ook geur af aan de was, maar veel minder sterk dan wasparfum. Bij wasparfum blijft de geur veel langer is de kleding zitten. Ook moeten waskorrels direct in de wastrommel geplaatst worden, terwijl wasparfum gelijkmatig wordt verdeeld door middel van het spoelsysteem.

Wasparfum is zeer zuinig in gebruik. Je voegt een klein dopje toe in het bakje van de wasverzachter. Dit zorgt er voor dat het gelijkmatig wordt verdeeld tijdens het wassen. Wasparfum zorgt voor een heerlijke geur die langdurig in het textiel blijft zitten.

Wat kost het?

Een blij en gelukkig gevoel willen we allemaal. En dit willen we ook houden! Het is bekend dat mensen in de zomer een stuk gelukkiger zijn over het algemeen en geur hier een grote invloed op heeft. Trek dit dus door naar de herfst en winter door middel van een heerlijke geur bij je was!

Wist je dat geuren je ook aan bepaalde momenten kan laten herinneren? Gebruik bijvoorbeeld een speciale geur wasparfum op vakantie en je zal iedere keer herinnerd worden aan die mooie tijd! Wasparfum kun je zien als luxe product, maar het brengt je zoveel meer geluk dat het leven een stuk aangenamer zal zijn en je blij en gelukkig de dag doorkomt.

Op washok.nl zijn verschillende merken wasparfum te koop. De prijzen laten we je graag zien in dit overzicht:

 • The Laundry Story €14,95
 • Amortherapy €19,95

Vind jij deze duur of goedkoop? Laat onder het blog weten.

wasparfum frisse was

Hoe gebruik je wasparfum als geur bij de was?

De eerste stap is je favoriete geur uitkiezen! Natuurlijk snappen wij dat dit een hele opgave is tussen alle lekkere geuren die wij momenteel aanbieden. Daarom zijn er ook proefpakketten beschikbaar zodat je zelf kan ontdekken wat je favoriete geur is. Voeg een half tot een heel dopje toe aan het vakje van de wasverzachter (afhankelijk hoe vol je trommel met was is), en geniet daarna van heerlijk geurende was!

Is wasparfum slecht voor je wasmachine?

Nee! Wasparfum is niet schadelijk voor je wasmachine. Wasparfum voeg je namelijk toe in het bakje van de wasverzachter en hierdoor lost het volledig op in water. Wasverzachter lost niet volledig op en laat daardoor een vettige laag achter in de leidingen, dit is niet het geval bij wasparfum.

Wel willen we jullie adviseren de wasparfumflessen niet op de machine te laten staan en wasparfum dat is gemorst op de machine zo snel mogelijk te reinigen.

Heb jij gehoord dat de wasmachine stuk kan gaan door wasparfum?

Wat kan je nog meer met wasparfum?

Wasparfum geeft een heerlijke geur, en is dus eigenlijk voor nog veel meer doeleinden geschikt! Zo kun je als je een donkere mat bij de deur hebt liggen er een paar druppeltjes op doen. Iedereen die bij je binnenkomt zal beginnen over de heerlijke geur! Ook kun je wat druppeltjes wasparfum op de wc rol sprenkelen.

Door de bewegingen van de rol geeft dit een heerlijke geur af! Ook willen wij als tip geven om wasparfum op een wattenschijfje te druppelen en deze op te zuigen met de stofzuiger. Geniet van de heerlijke geur door het hele huis!

Waar gebruik jij wasparfum nog meer voor?

wasparfum lekker ruikende was

Hoeveel druppels wasparfum gebruik je?

Wij adviseren een half tot een heel dopje wasparfum toe te voegen in het bakje van de wasverzachter. Dit is afhankelijk hoe vol de trommel met kleding is. 

Gebruik jij meer of minder dan 5 druppels?

Kan wasparfum in de droger?

Jazeker! Maar doe de wasparfum niet rechtstreeks op de kleding. In onze webshop verkopen wij drogerballen van wol van washok.nl. Doe een paar drupjes van je favoriete wasparfum op de ballen voordat je ze in de droger gooit. De heerlijke geur kan zich op deze manier nog meer verspreiden.

Gebruik jij het in de droger? En bevalt dat?

Wat is het beste merk? 

Helaas kunnen wij niet voor jullie besluiten wat het beste merk wasparfum is of welk merk de lekkerste geuren heeft. Dit is vooral een persoonlijke smaak. We kunnen jullie natuurlijk wel altijd helpen met het geven van advies. Bekende Nederlanders zijn ook dol op wasparfums! Zo gebruikt Patty Brard veel Beachy Breeze van The Laundry Story.

Welk merk is jouw favoriet?

Welke ruikt het lekkerst en blijft het langst hangen?

Geuren zijn erg persoonlijk, zo vind bijvoorbeeld niet iedereen een bloemachtige geur lekker.

Uiteraard kunnen we jullie wel een beetje op weg helpen en hebben we geprobeerd om de geuren zo goed mogelijk te omschrijven bij de producten.

Zo zijn de geuren van het merk Amortherapy echt parfumachtig geuren en is Beachy Breeze van The Laundry Story de favoriete geur van Patty Brard!

Natuurlijk horen we graag welke geuren jullie favoriet zijn en voor welke soort kleding jullie deze geuren gebruiken.

Welk merk blijft volgens jou het langst hangen?

Ontdek welke geur het best bij jou past

Twijfel je? Start met wasparfum proefpakket

Op washok.nl zijn twee proefpakketten verkrijgbaar. Zo kun je zelf ontdekken welke geur en wasparfum bij jou past! 

Bekijk het wasparfum proefpakket van The Laundry Story in combinatie met de geuren van Amortherapy. In dit pakket zitten alle 12 geuren.

Wat vind jij? Laat een reactie achter

Uitbreiding van het assortiment Wasparfum

Het team van washok.nl is altijd op zoek naar de beste soort wasparfum. Daarom zijn we benieuwd. Welke geur moeten we volgens jou toevoegen aan het assortiment?

 

 • Irma ten Napel Irma ten Napel 05 / May / 2022 @ 16:29

  Hoi Wilma, dat kan evengoed wel hoor. Wasverzachter wordt vaak afgeraden omdat het vette bestanddelen bevat die niet oplosbaar zijn. Wasparfum heeft dat wel nl.

 • Wilma Wilma 05 / May / 2022 @ 10:53

  Soms zie je wel eens staan wassen zonder wasverzachter, mag je dan wel wasparfum gebruiken?

 • An Vreven An Vreven 05 / May / 2022 @ 16:49

  Beste,

  Ik heb een wasmachine die zijn hoeveelheid waspoeder en wasverzachter regelt. Ik kan het wel instellen door 1 of 3 streepjes aan te duiden.
  Maar hoe zit dat dan met was parfum?

  Mvg An

 • Irma ten Napel Irma ten Napel 05 / May / 2022 @ 14:59

  Hoi Gerdie!
  Dat is een hele goeie, dat durf ik dus niet te zeggen.
  Het kan zijn, dat het hierdoor wel beter wordt opgenomen, maar of de geur daardoor beter uitkomt?
  Kwestie van uitproberen en anders gewoon ietsje meer doseren.

  Groetjes,

  Team Washok.nl

 • Gerdi Ravenhorst Gerdi Ravenhorst 05 / May / 2022 @ 22:42

  Ik ben weg van de geur A van de E.L.D.A. lijn, maar merk dat de geur minimaal is, ook met een dosering van 10ml. Helpt toevoegen van azijn?

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company