De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Vera - 11 / Oct / 2021

De was stinkt na het wassen? 7 tips voor frisse was

De was stinkt na het wassen? 7 tips voor frisse was

Ruikt je kleding niet fris? Of stinkt het zelfs na het wassen? Lees dan deze tips. Voorkom stank en zorg dat kleding voortaan fris ruikt. Lees je mee?

 

Help, mijn was stinkt


Geen zorgen, dat kan de beste overkomen. Sommige nare geurtjes worden veroorzaakt door bijvoorbeeld transpiratie, huisdieren, rook en noem maar op. Voeg daarom altijd een kopje witte azijn (geen schoonmaakazijn) toe in de trommel van de wasmachine. Azijn heeft namelijk een neutraliserende werking. Maar wist je dat azijn ook een verzachtende werking heeft? Dus dubbel voordeel!

Let op met nare geurtjes in delicate kleding stofsoorten zoals wol en zijde. Deze kun je beter niet met soda wassen. Je verwijdert ze het best door deze kleding een uurtje te laten weken in azijn.

 

vlek in kleding


Maar ik heb net een nieuwe wasmachine

Juist bij nieuwe wasmachines heb je kans dat de was stinkt. Ze gebruiken namelijk minder water. Je kunt soms beter minder (vloeibaar) wasmiddel gebruiken dan je gewend bent. Ook de nieuwe onderdelen die in de wasmachine zitten kunnen dat vreemde rubberluchtje afgeven. De tip hiervoor? De heerlijke Italiaanse wasparfums die je tegenwoordig bijna overal kunt kopen. Wasparfums overtreffen de nare geurtjes en geven je wasgoed een fantastische geursensatie. Je bent meteen verkocht als je het ruikt.

 

Staat je wasmachine al langer? Dan moet je misschien ontkalken

Je kan de wasmachine ontkalken met azijn. Giet één liter natuurazijn in de lege wasmachine en laat op 90 graden draaien. Gebruik nooit schoonmaakazijn in de wasmachine. Schoonmaakazijn is namelijk zuurder dan natuurazijn en kan het rubber van de wasmachine aantasten. Ook zijn er tegenwoordig speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar waarmee je de wasmachine kunt ontkalken, bijvoorbeeld HG Snel Ontkalker.

 

droogrek-kleding-drogen

 

Ruikt de was niet fris na het drogen?

Na het wassen kan je kleding wel fris ruiken, maar als het binnen hangt te drogen kan het met een nare geur opdrogen. Dit komt doordat het klam en vochtig is binnen, vooral in de zomermaanden. Hierdoor droogt de was ook klam op.

Probeer, voornamelijk ’s zomers, de was buiten te laten drogen. Dat is niet altijd mogelijk. Hang de was dan op een droge plek in huis. De zolder is hiervoor vaak de beste plaats, want warmte stijgt.

Tip: heb je een overkapping of veranda? Zet hier een inklapbaar droogrekje neer zodat je altijd buiten kunt drogen. Vooral voor dikkere sweaters en polo t-shirts is dit een ideale manier om te drogen.
Laat je kleding nooit te lang in je wasmachine zitten. Ga je ‘s morgens vroeg de deur uit en kom je er pas ‘s avonds weer in? Zet je timer van je wasmachine klaar zodat je was klaar is op het moment van thuiskomst.

 

Heb je niet teveel of te weinig wasmiddel gebruikt?

Doseer je wasmiddel op de juiste manier. Niet teveel en niet te weinig. Check hiervoor het label van jouw favoriete wasmiddel. Mag ik een tip met je delen? Sinds kort is er het wasmiddel van “The Laundry Story” met geheel eigen geuren. Op het etiket staat precies aangegeven hoe je het moet gebruiken.

Niet iedereen wast elke dag. Dit is per huishouden verschillend. Ben je single of met z’n tweetjes zal dit misschien een enkel wasje per dag zijn. Ben je met meerdere personen, zal dit natuurlijk meer zijn. Tip: sorteer je was in diverse wasmanden. Zo houd je overzicht en structuur voor jezelf en je wast voordeliger. Je zorgt namelijk voor een vollere trommel. Stop uiteraard de trommel niet te vol, want je was moet wel de ruimte hebben om goed schoon te spoelen en om het wasmiddel goed te kunnen verdelen.

Probeer wel natte handdoeken of bezwete kleding meteen te wassen. Anders gaan schimmels hun werk doen, wat ook weer nare geurtjes veroorzaakt.

 

Muffe dekbedden als je gaat camperen?

Als je aan het begin van het kampeerseizoen weer die dekbedden tevoorschijn haalt die je destijds had uitgewassen, kunnen ze muffig ruiken. Je wilt fris en schoon aan het seizoen beginnen, dus profiteer van dat voorjaarszonnetje. Was je dekbedden met een scheutje azijn, soda of Dettol. Dit kun je het beste doen wanneer je heerlijk “buiten droog weer” hebt. Dan is alles snel schoon en droog. Tip: was na elk seizoen je kleding, dekbedden en dergelijke uit met bijvoorbeeld het wasmiddel ‘Extra hygiëne’ en voeg hieraan een scheutje Wasparfum Water Lily toe. Het ruikt dan zelfs nog heerlijk na een tijd in de kast te hebben gelegen. Gegarandeerd dat het een lach op je gezicht tovert.

 

schimmels-in-kleding

 

Hoe schimmels zorgen voor muffe geur

Ben je onverhoopt toch vergeten de wasmachine leeg te pakken? Dat kan de beste gebeuren! Maar gebeurt het vaker, dan kunnen de warmte en condens ervoor zorgen dat het een broedplaats wordt voor schimmels. Deze schimmels kunnen tussen de rubberen randen van je wasmachine en in de kleding gaan zitten.

 

Wassen op hoge of lage temperatuur?

Een was van 60 graden is niet heet genoeg om alle vetluis te doden. Door de hoge temperatuur kook je de vetluis uit en zijn ze in ieder geval dood.

Laat daarom één keer in de twee weken je wasmachine op op hoge temperatuur draaien. Bijvoorbeeld 90 graden. Doe eerst een flinke scheut soda in je trommel, voorwasbakje en hoofdwasbakje en laat je wasmachine zijn ding doen. Tip: wacht met dit klusje tot je een draaisel handdoeken bij elkaar hebt. Twee vliegen in één klap!

 

kleding-hoop

 

 

De ultieme tip voor fris geurend wasgoed


Er is bijna niets zo fijn als heerlijk ruikend wasgoed. De geur van een weelderig bloemenveld of de musk-achtige hammam geuren die je tegemoetkomen, wanneer je ‘s morgens fris gedoucht die kastdeur opentrekt. De lakens die kraakhelder opgevouwen liggen te wachten op de wekelijkse verschoonronde, en de handdoeken die dagelijks worden aangevuld. Wat bevinden we ons toch in een luxe positie als we stilstaan bij deze waardevolle momentjes.

Het is niet vanzelfsprekend hoe je de was zo heerlijk fris en schoon krijgt. Gelukkig hebben we veel tips en tricks, en een beetje hulp van mijn nieuwe vriendjes. Dat zijn de allernieuwste wasmiddelen en wasparfums van The Laundry Story. Probeer eens het wasmiddel voor de witte was in combinatie met de wasparfum Water Lily, hemels. Nog zo’n perfecte combinatie is het wasmiddel voor bonte was met het wasparfum Beachy Breeze. Elke keer als ik mijn favoriete blouse aantrek, waan ik me in de tropen.

Om af te sluiten nog één geniale combinatie: het wasmiddel Extra Hygiene met de wasparfum Crystal. Wat een uitvinding voor al die vieze sokken, onderbroeken en zweterige sportkleding. De frisheid spat er vanaf. Ook nieuwsgierig geworden naar deze combinaties? Bestel deze dan hier en profiteer van een speciale combi prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • L L 11 / Oct / 2021 @ 15:15

    Welke soda gebruik jij voor de wasmachine?

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company