De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Jolanda - 31 / Oct / 2023

Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips

Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips

De tijd dat we de was buiten heerlijk in de warme zon kunnen laten drogen is helaas voorbij. Natuurlijk…buiten ophangen kan zeker nog, alleen droogt het niet meer zo snel. Beter kun je het binnen drogen. Ben je op zoek naar nog wat tips die je hierbij kunt gebruiken? Bijvoorbeeld, tips waarmee je het drogen versnelt of bevordert? In dit artikel lees je er meer over.

De tijd dat we de was buiten heerlijk in de warme zon kunnen laten drogen is helaas voorbij. Natuurlijk… buiten ophangen kan zeker nog, alleen droogt het niet meer zo snel. Beter kun je het binnen drogen. Ben je op zoek naar nog wat tips die je hierbij kunt gebruiken? Bijvoorbeeld, tips waarmee je het drogen versnelt of bevordert? In dit artikel lees je er meer over!

 

1. Een groot en uitklapbaar wasrek

Mijn beste tip is om een groot en uitklapbaar wasrek te gebruiken. Gebruik er eentje waarbij je boven- en onderop was kunt hangen. Ik hang mijn wasrek altijd helemaal vol, maar belangrijk is dat je de kleding niet over elkaar heen hangt. Het kan dan namelijk niet goed drogen. Persoonlijk gebruik ik ook liever geen knijpers, want deze kunnen afdrukken geven in je kleding. Vaak is het ook niet nodig, wanneer je alles netjes ophangt.

 

2. Kleding uitkloppen

Wil je nadien minder te strijken hebben? Dan is het goed om alle kledingstukken goed uit te kloppen wanneer je het ophangt. Zo klop je de kreukels er deels uit. Laat ook je was niet te lang nat in de wasmachine en je wasmand zitten, want ook dan krijg je meer kreukels.

 

3. Snel nodig? Gebruik de wasdroger!

Soms komt het wel eens voor dat je iets snel weer nodig hebt. Bijvoorbeeld sportkleding van de kinderen of van jezelf. Soms is het dan een goed idee om de kleding in de droger te gooien. Let wel even goed op, want lang niet alle kleding kan hierin. Kleding kan namelijk krimpen of printjes kunnen slijten. Vooraf even goed de labels checken dus! Zet ook de temperatuur niet te hoog. Liever wat langer drogen op een lagere temperatuur, dan heel kort op een hoge temperatuur. Bijkomend voordeel is dat je ruimte, bij het gebruik van een heerlijk wasparfum zoals Thomas, heel fijn ruikt!

 

4. Gebruik drogerballen

Je was wordt in de wasdroger nog sneller droog wanneer je drogerballen gebruikt. Ken jij ze al? Drogerballen zorgen ervoor dat er meer lucht tussen de kleding/lakens/handdoeken komt, waardoor het dus allemaal sneller droogt. Wij hebben ze ook en ik gebruik ze heel graag!

 

5. Aparte ruimte

Je was drogen doe je het best in een aparte ruimte. Ik droog bijvoorbeeld altijd op zolder, omdat ik hier ruimte genoeg heb voor een wasrek. Onze bijkeuken is namelijk veel te smal. Heb je wel een grote bijkeuken, waar misschien ook nog jouw wasmachine en wasdroger staat? Dan is dat natuurlijk helemaal ideaal. Veel mensen drogen hun was op hun slaapkamer en hoewel dit begrijpelijk is bij ruimtegebrek is het minder goed voor onze gezondheid. Het kan namelijk erg vochtig worden op de kamer.

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en droog je jouw was nu ook stukken makkelijker binnen.

 

Liefs Jolanda

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company