De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Jolanda - 30 / Jan / 2023

Tips voor de inrichting van je washok

Tips voor de inrichting van je washok

Heb je een aparte ruimte in huis waar je was kunt doen? Of heb je misschien wel de luxe van een complete aparte bijkeuken? Dan is het belangrijk om daar zo optimaal mogelijk gebruik van te kunnen maken. Zeker wanneer je het gaat inrichten als washok, want dan dient alles lekker praktisch te zijn. Met deze tips kom je al een heel eind!

 

#1 Goede en praktische inrichting

Met de juiste inrichting van je washok, maak je optimaal gebruik van een (meestal) kleine ruimte. Zeker wanneer het om een apart washok gaat is het fijn dat je alles zo efficiënt mogelijk inricht en alle ruimte goed benut. Wanneer je er de ruimte voor hebt kun je ervoor kiezen om de wasmachine en de droger naast elkaar te plaatsen. Monteer er een mooi dik keukenblad op, want ook deze ruimte kun je praktisch goed gebruiken (daarover zometeen meer). Heb je maar een kleine hoek ter beschikking? Dan kun je ook de twee apparaten op elkaar plaatsen. Zorg wel dat ze stabiel staan en ze niet trillen om ongelukken te voorkomen.

 

 

#2 Keukenblad

Mijn washok bevindt zich in de bijkeuken. De bijkeuken is niet mega groot, dus kozen we ervoor om gebruik te maken van een houten keukenblad. Bovenop het keukenblad kun je apparatuur kwijt, zoals de airfryer (gebruiken we niet vaak), de magnetron etc. Ook voor het doen van de was is dit heel handig om de wasmanden op te zetten. Was sorteren kan hier moeiteloos en ook mandjes met wasmiddel kun je hier goed kwijt.

 

Tips voor het inrichten van je washok met keukenblad

 

#3 Opbergen

Wil je het liever alles netjes opbergen? Zet dan een handige kast met deurtjes in je washok, zodat de spullen niet in het zicht staan. Wij hebben een aantal kastjes geplaatst boven het werkblad met de wasmachine en droger. Met deurtjes trouwens, om hier alle poetsspullen en wasmiddelen in op te kunnen bergen. Het ruimt lekker op en staat heel netjes en overzichtelijk. Elk kastje heeft bij ons een categorie met spullen, waardoor je alles overzichtelijk en makkelijk terug kunt vinden. 

 

 

#4 Wasrek

Waar droog jij je was altijd? Wij met name op de zolder, dat betekent dat ik vanuit de bijkeuken twee trappen omhoog moet. Natuurlijk is dat geen probleem, maar in het voorjaar en de zomer is het fijn om buiten de was te kunnen drogen. Dat gaat namelijk veel sneller! Zorg er daarom voor dat je ook in je washok altijd een wasrek hebt staan dat je buiten kunt neerzetten. Heb je geen zolder om in de winter de was te drogen? Dan kan een uitvouwbaar wasrek uitkomst bieden. Deze kun je makkelijk aan de muur monteren en uitklappen wanneer je het wilt gebruiken. Super handig!

 

Washok decoratie

 

#5 Mooie decoratie

Een washok moet niet alleen praktisch, maar ook mooi zijn. We brengen er natuurlijk heel wat tijd door.. Mooie decoratie kan je washok er veel gezellig uit laten zien. 

Gebruik je er handdoeken? Rol deze dan hotelwaardig op en stop ze in een mooi mandje of stapel ze op een rekje. Kies voor wasmiddel in mooie verpakkingen, zoals die van The Laundry Story en zet ze samen met een kaarsje en vaasje met droogbloemen bij jouw wasmachine in de buurt. Zo blijft de was doen leuk en gezellig!

 

Tips voor je washok - the laundry story

Liefs Jolanda

Wil je meer tips over het inrichting van jouw huis? Neem dan eens een kijkje op mijn blog. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company