De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 05 / May / 2022

Overhemden wassen - Tips voor frisse geur aan blouses

Overhemden wassen - Tips voor frisse geur aan blouses

Lees tips hoe je een overhemd of blouse moet wassen. Of is stomen of met de hand wassen beter? En, moet je een nieuwe overhemd eerst wassen? Lees je mee?

Waarom een blog over het wassen van overhemden?

Overhemden en blousjes, de trend van nu! Een overhemd voor naar kantoor, in je vrije tijd of een fleurige blouse voor tijdens het uitgaan. Iedereen heeft ze momenteel in de kast hangen en vaak ook nog in meerdere kleuren en printjes. Een blousje of overhemd wassen is eigenlijk hartstikke makkelijk, als je maar weet hoe het moet! Wij helpen je er natuurlijk graag mee, in dit artikel leggen wij aan je uit hoe je het beste je overhemd kan wassen.

overhemd blouse wassen

Hoe vaak moet je overhemden wassen?

Een overhemd zou je 2 tot 3 keer kunnen dragen voordat je het kledingstuk in de wasmachine doet. Na 2 tot 3 keer dragen zullen er vet- en transpiratievlekken te zien zijn op het overhemd en daarom zou je het dan moeten wassen. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel je transpireert hoe snel je een overhemd zou moeten wassen, maar probeer dit niet te snel te doen. Hoe sneller je een overhemd gaat wassen, hoe sneller het slijt. Houd de transpiratievlekken goed in de gaten, zodra deze zichtbaar zijn moet het overhemd in de wasmachine. Deze vlekken kunnen namelijk blijvend zijn.

overhemd per kleur wassen

Was je per kleur overhemd anders?

Jazeker! Op witte overhemden zijn de vlekken veel sneller te zien en deze vlekken kun je dus ook goed aanpakken. Zo kun je een wit overhemd iets heter wassen en kun je de vlekken op de kraag, oksels en manchetten inspuiten met shout. Was het overhemd daarna op 30/40 graden en 600 toeren. Laat het overhemd na het wassen aan een kledinghanger drogen.

Ook voor gekleurde overhemden en blousjes zoals blauw, roze, rood en geel kun je deze methode gebruiken. Maar gebruik dan wel het wasmiddel voor bonte was.

Voor een zwart overhemd is het belangrijk is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken om de kleur mooi te behouden.

Moet je een nieuw overhemd eerst wassen?

Ja! Als eerste zitten er in een nieuw overhemd hele sterke vouwlijnen. Dit staat natuurlijk niet zo mooi tijdens het dragen. Om er zeker van te zijn dat de kleur net zo blijft als toen je het overhemd kocht zet je het overhemd eerst even in een bak met koud water.

Voor een eerste wasbeurt is het natuurlijk niet nodig dat je een heel uitgebreid programma kiest. Doe een verkort programma of alleen spoelen.

Doe je de knopen dicht of open?

Als je een overhemd of blouse met de knopen dicht wast is dat natuurlijk hartstikke handig! Je kan het kledingstuk zo aan een hangertje ophangen om het te laten drogen. Zorg er wel voor dat je het kledingstuk binnenstebuiten wast om snelle slijtage te voorkomen.

Was je anders per soort stof van het overhemd of blouse?

Katoen, linnen, viscose en synthetisch

Het belangrijkste is om een overhemd of blouse op een lage temperatuur te wassen, een kort programma en max. 600 toeren. Denk je dat een vlek er niet uitgaat op een lagere temperatuur? Probeer dan een wat hogere temperatuur maar ga niet hoger dan 60 graden.

Zijde

Probeer een overhemd of blouse van zijde zoveel mogelijk met de hand te wassen. Wil je het kledingstuk toch in de wasmachine wassen? Doe het overhemd dat in een waszak en gebruik een fijnwasprogramma en op een maximum temperatuur van 30°C. Wassen in de wasmachine, en welk programma? Je overhemden en blousjes wassen in de wasmachine is dus goed mogelijk. Zorg er voor dat je het toerental laag houd, net als het aantal graden. Vaak is 30/40 graden genoeg!

Hoe zorg je dat ze niet krimpen?

Overhemden en blousjes zijn erg makkelijk om te wassen. En krimpen eigenlijk nooit! Doe de wasmachine niet te vol, houd een lage temperatuur en toerental aan en kies een kort programma. Uiteraard doe je een overhemd niet in de droogmachine maar droog je het aan een hangertje, als het kan lekker buiten!

Overhemden wassen zonder strijken

Overhemden strijken is de nachtmerrie van iedereen. Gelukkig zijn er heel veel overhemden verkrijgbaar die ‘strijkvrij’ zijn. Dit scheelt natuurlijk al hartstikke veel! Ook het wassen met lage toeren scheelt heel veel kreukels. Katoenen overhemden wassen en strijken Overhemden van katoen zijn erg luchtig… maar moeten helaas wel gestreken worden! Houd ook bij katoenen overhemden het toerental laag zodat het zo min mogelijk kreukels oplevert. Maar helemaal verdwijnen ze helaas niet.

overhemd met de hand wassen

Met de hand wassen

Met de hand wassen is natuurlijk ook een optie, en voor sommige stoffen zelfs iets beter zoals zijde. Vul een grote teil, gootsteen of de badkuip met water en een klein beetje vloeibaar wasmiddel. Haal het overhemd een paar keer door het sopje en laat het hier een half uurtje in liggen. Daarna goed uitspoelen maar probeer niet teveel te wringen.

overhemd blouse stomen

Of kan je beter stomen?

Stomen is ook een optie, of lekker luxe breng het bij een wasserette! Je overhemden kan je lekker schoon, fris en gestreken weer ophalen.

overhemd blouse wasparfum

Hoe zorg je dat overhemden lekker blijven ruiken?

De geur is natuurlijk het allerbelangrijkste, vooral voor langer termijn! Er is niets vervelender dan een muffe geur… of nog vervelender: zweetgeur! Schone kleding aantrekken is dus al tip 1, probeer het niet zo vaak mogelijk te dragen en was het gewoon uit als je twijfelt. Tijdens het wassen gebruik je niet teveel wasmiddel, en combineer je dit met een heerlijke wasparfum. Probeer bijvoorbeeld eens wasparfum Crystal in combinatie met wasmiddel bonte was of wasmiddel witte was van The Laundry Story.

 

Hebben jullie nog tips om een overhemd zo goed mogelijk te wassen? Laat het zeker hieronder in de reacties weten! 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company