De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Tiffany - 10 / Oct / 2022

Tiffany #1 - De avonturen van familie Hummel

Tiffany #1 - De avonturen van familie Hummel

Hoi, mijn naam is Tiffany en ik zal de komende tijd regelmatig een blog schrijven voor Washok. Als eerste gaan we natuurlijk mezelf even voorstellen. Ik ben dus Tiffany, ik ben 30 jaar oud/jong – hoe je het maar wilt noemen – en ik woon samen met mijn man en ons zoontje, Jonathan, van bijna 3. Wij zijn samen de familie Hummel en zijn bijna 2,5 jaar online op Instagram, Facebook en onze eigen website bekend onder de naam familiehummel.

De wasjes van oma

Mijn eigen was avontuur begon eigenlijk pas op erg late leeftijd. Nadat mijn vader erg vroeg overleed – toen ik 15 was – kwamen mijn zusje en ik op den duur bij mijn opa en oma te wonen. Mijn oma had hele duidelijke regels over hoe er gewassen moest worden en wanneer er gewassen moest worden en “zo en nait aans”. Deed je het dus anders, dan nam ze het wel weer over en het kwam er dus eigenlijk op neer dat zij altijd de was deed.

Als mijn opa en oma met de camper er vandoor gingen, kregen we een lijstje van haar met de stappen van hoe de was te doen. Welke kleur op welke temperatuur, hoe lang, hoeveel wasmiddel etc. etc. Dit waren dus eigenlijk de eerste stappen van mijn was avontuur, alleen als zij op vakantie waren. Dat papiertje plakten m’n zusje en ik op den duur op de zijkant van de diepvries. Dan konden we dat zien als we bij de wasmachine stonden en vergaten we het dus nooit.

Toen mijn oma ziek werd – en uiteindelijk overleed – deden wij de was dagelijks. De was moest toen nog steeds gebeuren zoals mijn oma dat deed, dat gaf haar waarschijnlijk toch nog een beetje controle er over. Pas toen zij overleden was, deden we de was niet meer dagelijks maar gewoon wanneer het nodig was, wanneer we genoeg hadden om de wasmachine te vullen. 

Mijn eigen was-avontuur

Eind 2017 ging ik op mezelf wonen, ik kocht m’n eerste wasmachine en droger en mijn eigen avontuur kon beginnen. Ik draaide vaak een kleine was om mijn werkkleding schoon te krijgen voor de dag er na en probeerde dit zo veel mogelijk op te hangen. Dit deed ik dan op een droogrekje die ik op een van de lege kamers had staan.

Echter, mijn avontuur in mijn eentje was van korte duur. Op 3 december 2017 sliep ik voor het eerst in mijn eigen huurwoning en de dag erna leerde ik mijn huidige man al kennen. Al snel trok ik bij hem in en werd het wassen voor 2 in plaats van voor 1. De wasjes werden groter waardoor ik meer kon sorteren met de was. Geen “gooi het er maar bij in, dat moet wel goed komen”-was, maar “Deze kleuren gaan samen bij elkaar, die spullen moeten in de kook”-was.

Waar de wasjes in 2018 groter werden, werd de was opeens ook kleiner in 2019. In 2019 mochten we ons Hummeltje – letterlijk en figuurlijk – verwelkomen en kwamen er kleine kleertjes bij. Erg kleine kleertjes, want hij werd prematuur en dysmatuur geboren. 

Familie Hummel - de producten van washok

Mijn wasplanning

In die periode ben ik ook begonnen met het houden van een planning – ook voor de was. Ik ben namelijk autistisch, hierdoor is het werken met een planning voor mij echt de ideale oplossing om ook overzicht in m’n hoofd te houden en niet vol te lopen. Ik maakte een planning waarbij ik 1 dag in de week ging wassen. Op die dag deed ik dan de complete was van de hele week: 1 keer een donkere was, 1 keer een lichte was en 2 keer een kookwas. Of dit ideaal was? Zeker niet.

Inmiddels heb ik 2 vaste wasdagen: de maandag en de vrijdag. Op beide dagen was ik over het algemeen 2 wasjes: kleding en kook. Hoe ik dit voor elkaar krijg? We dragen alle 3 bijna alleen maar donkere kleren, een enkele keer komt het voor dat we een licht shirt gedragen hebben. Dat shirt gaat dan – afhankelijk van hoe oud het shirt is en wat die gekost heeft – of bij de donkere was in, of met de handwas. 

 

Wasparfum van Washok

Van washok kreeg ik een leuk pakket opgestuurd met verschillende wasparfums. Ik had namelijk nog nooit eerder wasparfums gebruikt en wilde zo graag weten wat het precies was, maar ook welke dan bij ons zou passen. Ik kreeg van hen ook 2 extra setjes om weg te geven. In het kader van Nationale Bedankdag – 21 september – heb ik deze 2 setjes weggegeven aan 2 mensen die om ons heen staan en ons de laatste tijd veel geholpen hebben: onze buurvrouw en mijn schoonmoeder.

De andere was parfums ben ik nu dus aan het testen! Ben je benieuwd naar wat wij ervan vinden en wat nou onze favoriet geworden is? Hierover vertel ik de volgende keer!

Liefs, Tiffany

 

Wasparfum van Washok

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company