De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 07 / Jun / 2022

Buitenspeeldag - Hoe verwijder ik deze vlekken?

Buitenspeeldag - Hoe verwijder ik deze vlekken?

Buitenspeeldag. Je weet dat het niet lang duurt voordat je te maken krijgt met: Moddervlekken, Grasvlekken, Koffievlekken etc. Lees hier hoe je ze verwijdert

De kinderen van deze tijd groeien op met beeldschermen. Ga maar eens na wat er allemaal in huis is: computers, laptops, televisie’s, ipads, telefoons en spelcomputers. Voor de kinderen allemaal heel normaal! Terwijl wij ‘vroeger’ hutten aan het bouwen waren in de tuin zijn ze nu een heel eiland aan het bouwen op de Nintendo Switch. Buitenspelen is natuurlijk wel hartstikke belangrijk en gezond, daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. De buitspeeldag is dit jaar op 8 juni 2022! Daarom sturen we iedereen (ja ook de ouders) lekker naar buiten en gaan buitenspelen! 

Uiteraard ontstaan er tijdens het buitenspelen ook veel vlekken. Maar die kunnen we allemaal verwijderen! In dit artikel zetten we een aantal vlekken op een rij die tijdens het buitenspelen ontstaan.

grasvlekken

Grasvlekken verwijderen

Hebben de kinderen lekker gespeeld op het gras? Hartstikke leuk natuurlijk maar de grasvlekken zijn snel aanwezig! Gelukkig is een grasvlek goed te verwijderen, maar wacht niet te lang! Smeer de vlek eerst in met (citroen) afwasmiddel en laat dit even intrekken. Wrijf het daarna voorzichtig een beetje in de vlek. Daarna kan het kledingstuk gewoon in de wasmachine en is de vlek snel verdwenen.

modder vlekken

In de modder gespeeld?

Tijdens het buitenspelen tijdens een wat minder mooie dag kan het natuurlijk zo zijn dat de kinderen in de modder gaan spelen. Helemaal niet erg natuurlijk, als ze maar genieten! Wel is het fijn als de modder ook nog uit de kleding te krijgen is… Gelukkig is het mogelijk! 

Spoel het kledingstuk goed uit en doe een beetje afwasmiddel op de plek van de moddervlek. Gebruik een kleine (tanden)borstel om lichte, ronddraaiende bewegingen te maken. Laat de kleding daarna een paar uur weken in lauwwarm water met wat Biotex of een klein beetje wasmiddel. Daarna kan de kleding in de wasmachine op het gewone programma.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn zonnebrand?

We gaan richting de zomer en hebben ook al heel wat mooie dagen gehad. Met de vele zonuren is het heel belangrijk om je goed in te smeren. Vergeet dat dus zeker niet! Ook de kinderen moeten goed worden ingesmeerd maar… smeer het wel op je huid en niet op je kleding. Zonnebrand zorgt namelijk voor hele vervelende vlekken! Laat het kledingstuk met de vlek ongeveer een uurtje weken in de wasbak vol met heet water en groene zeep. Na een uur kun je met een klein borsteltje een beetje gaan boenen over de vlek van de zonnebrandcreme. Hierna kan het kledingstuk in de wasmachine op het gewone programma dat geschikt is voor het kledingstuk. 

Tip: Zit na het wassen de vlek nog in je witte shirt of broek? Leg het direct in de zon!

koffie vlekken

Koffie vlek uit kleding verwijderen

Als de kinderen buiten spelen kunnen de ouders gezellig buiten samen koffie drinken. Goed contact met de buren is natuurlijk hartstikke fijn! 

Natuurlijk gaat de koffie ook wel eens om… en dat is natuurlijk 9 van de 10 keer op je kleding. Een middel dat werkt tegen een koffievlek in je kleding is… azijn! Giet de azijn op een doek en dep hiermee op de vlek. Laat de vlek minimaal een uur in azijn met water weken. Doe het hierna in de wasmachine op het juiste programma. 

banaan vlekken

Banaan vlekken verwijderen uit kleding 

Vooral kleine kinderen vinden het heerlijk, bananen! Het is natuurlijk een heerlijke gezonde snack om tussendoor te eten tijdens het buitenspelen. Voor de hele kleintjes maak je regelmatig een prakje van banaan… en die vind je overal terug! Dus ook op hun mooie kleertjes. Gooi de kleertjes nooit meten in de was! De vlek trekt dan namelijk in de stof. Laat de kleertjes eerst weken met ossengalzeep of Vannish. Daarna kun je de kleertjes wassen op het normale wasprogramma.

Nieuwe wasmiddel speciaal voor wasparfum

Heb je dit nieuwe wasmiddel al eens geprobeerd? Deze is extra krachtig om vlekken te verwijderen. Daarnaast is dit wasmiddel de perfecte combinatie met wasparfum. Proberen?

wasmiddel extra hygienewasparfum the laundry story

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company