De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Jolanda - 20 / Mar / 2023

5 tips voor de grote voorjaarsschoonmaak!

5 tips voor de grote voorjaarsschoonmaak!

De lente zit er aan te komen en we kijken er allemaal naar uit. Deze periode van het jaar, van feestdagen tot de eerste lentedagen, lijkt wel een eeuwigheid te duren. Gelukkig is het bijna zover en we krijgen dan ook allemaal de kriebels om alles eens lekker schoon te maken. Ook ik heb daar last van. Hoewel schoonmaken niet iets is waar ik heel blij van word, vind ik de grote schoonmaak heerlijk! Ik heb wat tips, om de grote schoonmaak soepel te laten verlopen.

1. Planning

Alles valt of staat met een gedegen planning, dit geldt ook voor de voorjaarsschoonmaak. Maak een planning waarop je elk klusje fijn kunt afstrepen. Voor mij werkt zo'n altijd heel goed, want het afstrepen geeft zo'n fijn gevoel! Zorg er wel voor dat je een reële planning maakt, want als je iets niet afkrijgt wekt dat juist frustratie op. Plan klusjes tijdens vrije middagen of het weekend, maar houd ook tijd over voor andere dingen. Maak per ruimte of kamer een lijstje en afstrepen maar!

 

2. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ja, ook met schoonmaken. Kijk eens of je alle schoonmaakbenodigdheden in huis hebt. Denk aan sponsjes, doekjes, schoonmaakmiddelen. Maak een lijstje (daar is ie weer) en koop alles wat je nodig hebt om lekker op te kunnen starten. Handig is ook om een apart poetshokje in te richten. Hier leg je al jouw schoonmaakspullen en -benodigdheden bij elkaar. Zo kun je ook alles makkelijk vinden wanneer je het nodig hebt.

 

Allesreinigerspray en schoonmaakdoek van Le Essenze di Elda

 

3. De juiste producten

Poetsen met de juiste producten maakt het poetsen nog veel leuker. Zo werk ik heel graag met de allesreinigers en de allesreiniger spray van The Laundry Story. Het werkt ontzettend fijn en maakt goed schoon. Zeker in combinatie met de fijne schoonmaakdoek van Le Essenze di Elda. Deze is lekker dik en stevig en ook heel zacht. Poetsen wordt hiermee een feestje. De geur die de allesreiniger achterlaat, laat je huis heerlijk fris ruiken.

 

 

4. Beginnen

Wanneer je alles geregeld hebt en klaar bent, is het tijd om lekker te beginnen. Begin waar je maar wilt. Het hoeft niet perse meteen een grote klus te zijn, met een klein klusje beginnen is ook effectief. Wanneer je eenmaal in de juiste flow zit kun je lekker doorpakken! 

 

5. Hulp

Is het toch wat veel om allemaal alleen te doen? Vraag dan om hulp. Dat kan om professionele hulp gaan, maar ook je partner of zelfs je kinderen. Mijn kindjes krijgen ‘klusjes voor geld'. Zo moeten ze hun kamer opruimen, stoffen en de plinten stoffen en krijgen ze daar centjes voor. Geen tientallen euro’s, maar meer centenwerk. Dat is een leuke stimulans voor ze. En ze leren meteen een goede les om te werken voor een zakcentje. 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company