De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Dianne - 09 / Apr / 2024

Tips voor de voorjaarsschoonmaak in de tuin

Tips voor de voorjaarsschoonmaak in de tuin

Maak je tuin klaar voor de lente door een grondige opruiming uit te voeren. Lees hier snel verder en ontdek tips die deze klus echt een gemak maken!

Tips voor de voorjaarsschoonmaak in de tuin

Hooray! Het is lente, het seizoen waar we met z’n allen zo naar uit hebben gekeken. We hebben al een paar fijne dagen gehad, maar ook veel regen. Hopelijk kunnen we nu naar het goede weer uit blijven kijken, want het is tijd voor de voorjaarsschoonmaak in je tuin. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met onze tips heb jij jouw tuin in een mum van tijd schoon en netjes om in te genieten! 

Begin met opruimen

Gedurende de herfst en de winter heeft de tuin nogal wat verzameld. Denk aan een boel bladeren, maar ook takken van struiken en ander afval dat zich tijdens de winter heeft opgehoopt. Heb je gras, gebruik dan een hark om de bladeren etc. Bij elkaar te vegen. Op het terras kun je een harde bezem gebruiken, behalve op natuursteen. Op natuursteen kun je namelijk het beste een zachte borstel gebruiken om krassen op je terras te voorkomen. Knip meteen dode takken weg met een snoeischaar en gooi al het afval in de groencontainer. Het zorgt er niet alleen voor dat het er een stukje opgeruimder uitziet, ook bevordert het de luchtcirculatie van de grond en je gazon!

Pak borders en plantenbakken schoon

Heb je borders in je tuin? Zorg er dan voor dat deze onkruidvrij worden en blijf dit bijhouden gedurende het seizoen. In de lente en de zomer kan dit namelijk flink groeien wanneer regen en zon zich afwisselen. Gebruik ook een schoffel om de grond lekker losjes te maken en te houden. Een losse grond is goed voor het bodemleven en dus ook voor je planten!

Controleer en reinig je tuingereedschap

Wist je dat je ook je tuingereedschap telkens weer goed schoon moet houden? Houd de messen scherp en maak schoon na elk gebruik. Zo voorkom je besmetting tussen de planten, want deze kunnen bepaalde bacteriën bij zich dragen die je overdraagt. Zo breidt je plantenziekten uit en dat wil je niet. Schoonmaken doe je makkelijk met een allesreiniger, maar spoel wel even goed na! Zo voorkom je dat er chemicaliën in je planten terechtkomen.

Maak je tuinset schoon

Om volop te kunnen genieten van het goede weer dat eraan komt, is het belangrijk om je tuinset helemaal klaar voor gebruik te hebben. Voordat je de kussens erin ligt, is het tijd voor een grote poetsbeurt. Pak een emmer met allesreiniger van bijvoorbeeld The Laundry Story erin en een doekje en sponsje. Maak alles goed schoon, ook tussen eventuele latjes in en ook aan de onderkant. Zo is alle groene aanslag die er kan zitten weg en krijgt vuil geen kans meer. Wanneer je kussens hebt die buiten in weer en wind kunnen blijven liggen voorzie je deze ook nog even van een goede poetsbeurt en klaar ben je. Van de andere kussens haal je de hoezen eraf en doe je deze in de was. Gebruik een wasparfum, zodat ze buiten lekker lang geuren! Succes verzekerd weet ik uit ervaring ;-) Qua wasparfum heb ik meerdere favorieten. Zo is Ostuni heel lekker, maar ook Beachy Breeze en is het heerlijk genieten van Crystal!

Lap de ramen

Het is wellicht niet direct iets van buiten in je tuin, maar je kijkt er wel tegenaan: de ramen! Neem deze meteen mee in je poetsroutine en zorg ervoor dat je meteen de achterdeur en alle kozijnen goed meeneemt. Vergeet niet alle hoekjes, want ook daar hoopt zich vuil op gedurende de winter. Doe ook meteen de ramen van een eventueel tuinhuis en klaar ben je!

Met de bovenstaande tips heb jij jouw tuin zo op orde. Het is even wat werk, maar de beloning is fijn. Je kunt namelijk lekker in de tuin gaan genieten wanneer het zonnetje zich laat zien. En zeg nu zelf… Een opgeruimde en schone tuin is toch heerlijk? Om het ook zo te houden kun je het beste met een onderhoudsschema werken, zodat alles goed bijgehouden wordt en niets meer achterloopt. Op die manier blijft je tuin het hele zomerseizoen tip top in orde! Geniet ze!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company