De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Dianne - 06 / Mar / 2024

RVS schoonmaken? Hoe poets je die RVS pan of afzuigkap?

RVS schoonmaken? Hoe poets je die RVS pan of afzuigkap?

Veel producten in het interieur en huishouden zijn van RVS. Hoe je roestvrij staal schoonmaakt, zonder het te beschadigen, lees je in deze blog!

RVS schoonmaken? Hoe poets je die RVS pan of afzuigkap?


Roestvrij staal (RVS) is een veelgebruikt materiaal in keukens vanwege zijn duurzaamheid en moderne uitstraling. Of het nu gaat om een RVS pan, afzuigkap of andere keukenapparatuur, regelmatig onderhoud is essentieel om ze er als nieuw uit te laten zien. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je rvs kunt reinigen en welke methoden en producten het meest effectief zijn.

RVS afzuigkap schoonmaken – hoe doe je dat?

De afzuigkap is vaak een bron van vet- en vuilophoping in de keuken. Om je RVS afzuigkap glanzend schoon te houden, volg je deze stappen:

Stap 1: Verwijder eerst de filters van de afzuigkap en week ze in warm water met een mild reinigingsmiddel.
Stap 2: Maak ondertussen het oppervlak van de kap schoon met een vochtige doek en een mild sopje.
Stap 3: Gebruik vervolgens een speciale rvs-reiniger of maak zelf een mengsel van azijn en water om hardnekkige vlekken te verwijderen.
Stap 4: Spoel goed na met schoon water en droog het oppervlak grondig af.

Schoonmaken afzuigkap

Hoe maak je een RVS pan schoon?


Een goede verzorging van je RVS pannen verlengt niet alleen hun levensduur, maar zorgt er ook voor dat je voedsel niet blijft plakken. Volg deze stappen om je RVS pannen schoon te maken:

Stap 1: Laat de pan afkoelen na gebruik en week hem vervolgens in warm water met een mild afwasmiddel.
Stap 2: Gebruik een zachte spons of borstel om eventuele voedselresten los te maken.
Stap 3: Voor hardnekkige vlekken kun je een pasta maken van zuiveringszout en water, en dit op de vlek aanbrengen. Laat het even intrekken en spoel daarna grondig af.
Stap 4: Droog de pan goed af met een schone handdoek om watervlekken te voorkomen.

RVS pan schoonmaken

Hoe moet je roestvrij staal poetsen?


Om ervoor te zorgen dat roestvrij staal er altijd glanzend en nieuw uitziet, is regelmatig onderhoud nodig. Er zijn een paar eenvoudige stappen om roestvrij staal te poetsen.
Ten eerste, maak het oppervlak schoon met een mild reinigingsmiddel en warm water. Gebruik een zachte doek of spons om vuil en vlekken voorzichtig weg te wrijven. Vermijd schurende materialen zoals staalwol, omdat deze krassen kunnen veroorzaken. Spoel vervolgens het oppervlak af met schoon water en droog het grondig af met een zachte doek om watervlekken te voorkomen. Om eventuele vingerafdrukken of strepen te verwijderen, kunt u een speciale roestvrijstalen reiniger gebruiken. Breng de reiniger aan op een schone doek en wrijf in de richting van de korrel van het staal. Veeg overtollige reiniger weg met een andere schone doek.

Door regelmatig deze eenvoudige stappen te volgen, blijft je roestvrij staal er goed uitzien en behoudt het zijn glans voor vele jaren. Houd er rekening mee dat het altijd belangrijk is om de instructies van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van reinigingsmiddelen en oliën voor roestvrij staal.

 

Kies je voor spray of een vloeibare reiniger?


Het kiezen tussen een spray of vloeibare reiniger hangt af van persoonlijke voorkeur en het te reinigen oppervlak. Een spray is handig voor kleine oppervlakken en om snel vlekken te verwijderen. Een vloeibare reiniger daarentegen kan beter werken voor grotere oppervlakken of bij hardnekkige vlekken.

Wasbak schoonmaken
Hoe verwijder je RVS vlekken en verkleuring?


RVS kan na verloop van tijd vlekken en verkleuring vertonen, vooral als het niet goed wordt onderhouden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze problemen aan te pakken.

Voor dagelijkse schoonmaak kun je warm water en een mild afwasmiddel gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en vlekken. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.

Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken, zoals kalkaanslag of roest, kun je proberen ze weg te krijgen met een mengsel van witte azijn en water. Breng het mengsel aan op een zachte doek en wrijf voorzichtig over de vlek totdat deze verdwijnt.

Voor verkleuring door hitte kun je een pasta maken van zuiveringszout en water. Breng de pasta aan op de verkleurde plek en laat het een paar minuten intrekken voordat je het afspoelt. Dit kan helpen om de kleur terug te brengen naar de oorspronkelijke staat.

Het regelmatig schoonmaken van RVS-oppervlakken helpt ook om nieuwe vlekken en verkleuring te voorkomen. Gebruik zachte doeken of sponsjes om krassen te voorkomen.

 

Welke RVS reiniger werkt goed?


Er zijn verschillende RVS-reinigers op de markt die speciaal zijn ontworpen om roestvrij staal schoon te maken en te laten glanzen, maar welke werkt nu echt goed? Het antwoord is simpel: de keuze is afhankelijk van je specifieke behoeften en het type vuil dat je wilt verwijderen. Enkele populaire merken zijn HG, Cif, Bar Keepers Friend en Method. Ondanks dat er verschillende opties beschikbaar zijn, hebben consumenten duidelijk een voorkeur. Veel mensen raden de HG roestvrijstaal reiniger aan. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking zorgvuldig te volgen voor het beste resultaat.

Voor dagelijkse reiniging en onderhoud van roestvrij staal is een milde reiniger vaak voldoende. Voor hardnekkige vlekken en aanslag kan een krachtigere reiniger nodig zijn. Een andere optie om RVS schoon te maken is het gebruik van natuurlijke middelen, zoals citroensap of azijn gemengd met water. Deze kunnen helpen bij het verwijderen van vuil en aanslag zonder chemische stoffen.

Kortom, er is geen "beste" RVS reiniger. Het hangt af van het type vuil dat je wilt verwijderen. Experimenteer met verschillende producten totdat je degene vindt die het beste werkt voor jouw situatie.

RVS kookplaat schoonmaken


Laat je de rest van je keuken lekker ruiken met deze allesreiniger?


Bij The Laundry Story kun je verschillende soorten allesreinigers vinden om je keuken lekker te laten ruiken na het schoonmaken van de RVS oppervlakken. Als je van een heerlijke frisse geur houdt, kun je Crystal of Cleaning Fairy proberen. Crystal heeft een intense bloemengeur, terwijl Cleaning Fairy een frisse citrusgeur heeft .

Als je meer van een houtachtige geur houdt, heeft The Laundry Story ook genoeg opties! Ostuni is de perfecte allesreiniger om je keuken lekker te laten ruiken met een houtachtige geur.

Wil je de lente in huis halen? Dan is Fresh 'n Bright iets voor jou. Het heeft een intense, bloemige en frisse geur, precies zoals de naam al zegt.

Het schoonmaken en onderhouden van RVS oppervlakken, zoals pannen en afzuigkappen, is essentieel om hun glans te behouden en ze er als nieuw uit te laten zien. Met de juiste reinigingsmethoden en -producten kun je gemakkelijk vet, vlekken en verkleuring verwijderen. Vergeet niet om altijd de instructies op de verpakking te volgen voor het beste resultaat. Dus, ga aan de slag en laat je RVS oppervlakken weer stralen!

Cleaning Fairy

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company