De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Dianne - 15 / Mar / 2024

Beddengoed wassen – Tips om je dekbed te wassen

Beddengoed wassen – Tips om je dekbed te wassen

Slaap jij ook het best nadat het beddengoed is gewassen? Maar weet je eigenlijk wat er wordt verstaan onder beddengoed? In deze blog vertellen wij jou onze tips en tricks voor heerlijk fris ruikend beddengoed. Alles voor een nog betere nachtrust!

Beddengoed wassen – Tips om je dekbed te wassen

Het wassen van beddengoed is een essentieel onderdeel van het schoonhouden en fris houden van je slaapkamer. Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder beddengoed? En hoe was je dat op de juiste manier? In deze blogpost delen we tips en advies over het wassen van verschillende soorten beddengoed, met de focus op het reinigen van een dekbed.

Wat wordt er verstaan onder beddengoed? En hoe was je dat?

Beddengoed omvat alle textielproducten die worden gebruikt om een bed op te maken, zoals lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen en dekens. Het is belangrijk om regelmatig je beddengoed te wassen om hygiëne en comfort te behouden.

Voor het wassen van beddengoed is het belangrijk om de instructies op het waslabel te controleren en het beddengoed te sorteren op kleur en stof. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel en was op de aanbevolen temperatuur met een laag centrifugeer toerental. In deze blogpost gaan we er nog wat dieper op in.

Het drogen van het beddengoed kan het beste buiten in direct zonlicht plaatsvinden of in de droger op een lage temperatuur. Door regelmatig je beddengoed te wassen, zorg je voor een frisse en hygiënische slaapomgeving, wat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Beddengoed

Kan je beddengoed en handdoeken samen wassen?

Je kunt beddengoed en handdoeken samen wassen, als je ze op dezelfde temperatuur wast en ze bij elkaar passen qua kleur. Het is belangrijk om te onthouden dat sommige materialen speciale verzorging vereisen. Handdoeken kunnen bijvoorbeeld pluisjes achterlaten op ander beddengoed, dus het is raadzaam om ze apart te wassen als je dit wilt voorkomen.

Wat is een dekbed? En hoe was je die?

Een dekbed bestaat meestal uit een tijk (hoes) gevuld met dons, synthetisch materiaal of wol. Het is belangrijk om te weten welk soort vulling jouw dekbed heeft voordat je begint met wassen. In het algemeen geldt dat donzen en wollen dekbedden professioneel gewassen moeten worden, terwijl synthetische dekbedden thuis gewassen kunnen worden.

Hoe was je een synthetisch dekbed?

Je kunt een synthetisch dekbed thuis wassen. Maar hoe doe dan? Ten eerste, controleer het waslabel voor specifieke instructies. In de meeste gevallen kan een synthetisch dekbed in de wasmachine op een normaal programma gewassen worden. Gebruik een mild vloeibaar wasmiddel. Je kunt hier bijvoorbeeld het ‘wasmiddel Bonte was’ hiervoor gebruiken van The Laundry Story. Het is een mild wasmiddel en ruikt ook nog eens super lekker! Vermijd het gebruik van bleekmiddelen of wasverzachters. Zorg ervoor dat je het dekbed goed uitspoelt om zeepresten te verwijderen en droog het daarna in de droger op een lage temperatuur.

Bonte was

Wat is een dekbedovertrek? En hoe was je die?

Naast het dekbed is er ook nog het dekbedovertrek, dat dient als bescherming voor je dekbed en tegelijkertijd bijdraagt aan de stijl van je slaapkamer. Een veelgestelde vraag is hoe je een dekbedovertrek wast. Het antwoord is simpel: volg altijd de instructies op het waslabel. De meeste katoenen of polyester overtrekken kunnen thuis gewassen worden op 40 graden Celsius met een normaal programma. Gebruik geen bleekmiddelen en vermijd hoge temperaturen bij het drogen om krimp te voorkomen.

Hoe was je een flanel dekbedovertrek?

Voor flanellen dekbedovertrekken geldt vaak dat ze apart gewassen moeten worden, omdat ze pluizen kunnen achterlaten op ander beddengoed. Was ze op 30 graden Celsius met vergelijkbare kleuren en gebruik geen wasverzachter om hun zachte textuur te behouden.

Hoe was je lakens?

Lakens zijn uiteraard ook onderdeel van ons beddengoed en moeten regelmatig gewassen worden om hygiënische redenen. Katoenen lakens kunnen thuis gewassen worden op 60 graden Celsius. Voor delicate stoffen zoals zijde of satijn is het aan te raden om ze met de hand te wassen of gebruik te maken van een speciaal programma op lage temperatuur in de wasmachine.

Op hoeveel graden moet je beddengoed wassen?

Op welke temperatuur moet je beddengoed wassen? Over het algemeen geldt dat 60 graden Celsius voldoende is om bacteriën en huisstofmijt te doden. Als je last hebt van

allergieën, kan het wassen op 90 graden Celsius effectiever zijn. Houd er echter rekening mee dat niet al het beddengoed geschikt is voor deze hoge temperaturen en dat het mogelijk kan krimpen.

Wasmiddel

Hoe vaak moet je beddengoed wassen?

Hoe vaak moet je beddengoed wassen? Het wordt aanbevolen om je beddengoed minstens eens in de twee weken te wassen. Als je last hebt van allergieën, kan het noodzakelijk zijn om dit vaker te doen. Beddengoed absorbeert namelijk zweet, huidschilfers en andere verontreinigingen tijdens het slapen, wat onhygiënisch kan worden als dit niet regelmatig wordt gewassen.

Hoe warm moet je beddengoed wassen? Hoeveel graden? Kies je 90 graden?

Het is meestal niet nodig om beddengoed op 90 graden Celsius te wassen. Moderne wasmachines hebben programma's die bacteriën en huisstofmijt effectief kunnen verwijderen bij lagere temperaturen. Een algemene richtlijn is om beddengoed te wassen op minimaal 60 graden Celsius om de meeste bacteriën te doden. Het is belangrijk om altijd het waslabel van je beddengoed te controleren voor specifieke instructies, omdat sommige materialen beschadigd kunnen raken of krimpen bij hoge temperaturen. Over het algemeen is 60 graden Celsius voldoende om je beddengoed schoon en fris te houden, maar zorg ervoor dat je regelmatig wast en droogt in direct zonlicht om eventuele bacteriën verder te doden.

Welke soort wasmiddel en wasparfum is het best voor beddengoed?

Nu we hebben besproken hoe je verschillende soorten beddengoed kunt wassen, laten we eens kijken naar welk soort wasmiddel en wasparfum het beste is voor beddengoed. Kies altijd voor een mild vloeibaar wasmiddel zonder bleekmiddelen of enzymatische toevoegingen die de vezels kunnen beschadigen. Probeer eens één van de verschillende wasmiddelen van The Laundry Story. Deze wasmiddelen reinigen je vieze wasgoed en laten een heerlijke geur achter! Wasparfum kan gebruikt worden bij het wassen van beddengoed om een heerlijke geur aan je lakens en dekbedovertrekken toe te voegen. Het is belangrijk om te controleren of het wasparfum geschikt is voor het materiaal van je beddengoed en of het geen allergische reacties veroorzaakt.

Wasparfum

Waterdicht hoeslaken – kan je wasparfum gebruiken bij het wassen?

Wat als je een waterdicht hoeslaken hebt? Kan je dan wasparfum gebruiken bij het wassen? Het wordt aanbevolen om geen wasparfum te gebruiken bij het wassen van waterdichte producten, omdat de parfumstoffen de waterafstotende eigenschappen kunnen aantasten. Gebruik in plaats daarvan een mild vloeibaar wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor waterdichte materialen.

Kan beddengoed in de droger?

Kort gezegd ja, de meeste soorten beddengoed kunnen veilig in de droger op een lage temperatuur. Let echter goed op de instructies op het waslabel, omdat sommige materialen gevoelig zijn voor krimp of beschadiging door hitte.

Hoe was jij je beddengoed? En laat je het fris ruiken?

Nu ben jij aan de beurt! Hoe was jij jouw beddengoed en laat jij het fris ruiken? Deel jouw tips en ervaringen in de opmerkingen in de reacties.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company