De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Dianne - 06 / Mar / 2024

Deuren schoonmaken? – Hoe maak je ze blinkend schoon?

Deuren schoonmaken? – Hoe maak je ze blinkend schoon?

Om deuren schoon te maken is vaak een krachtig schoonmaakmiddel nodig. Lees snel verder en ontdek hoe je je deuren het best schoonmaakt. En geniet van een heerlijk ruikend en fris interieur!

Deuren schoonmaken? – Hoe maak je ze blinkend schoon?


Als het gaat om het schoonmaken van ons huis, vergeten we vaak de deuren en kozijnen. Maar juist deze elementen kunnen een grote impact hebben op de algehele uitstraling van onze woning. Vieze vlekken, vingerafdrukken en stof kunnen zich ophopen en ervoor zorgen dat zelfs de mooiste deur er slordig uitziet. Graag gaan we er dieper in op hoe je jouw deuren en kozijnen kunt reinigen, vieze vingers kunt verwijderen, het glas kunt laten schitteren en nog veel meer.

Hoe maak je deuren en kozijnen schoon?


Het schoonmaken van deuren en kozijnen is eigenlijk vrij eenvoudig. Begin met het afstoffen van eventueel aanwezig vuil met een plumeau of een zachte doek. Verwijder vervolgens hardnekkiger vuil door een sopje te maken met warm water en een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger. Gebruik een zachte spons of microvezeldoek om het oppervlak voorzichtig af te nemen. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt, dit kan namelijk leiden tot waterschade aan houten oppervlakken.

Raamkozijn schoonmaken

Hoe verwijder je die vieze vingers op de deur?


Vieze vingers zijn onvermijdelijk, vooral als er kinderen in huis zijn. Gelukkig kun je ze gemakkelijk verwijderen met behulp van wat warm water en milde zeep. Een mix van water en een beetje afwasmiddel werkt prima om vingerafdrukken en vuil weg te krijgen. Bevochtig een doek met het mengsel en wrijf zachtjes over de vlekken. Voor hardnekkige vlekken kun je een klein beetje azijn toevoegen aan het sopje.

Hoe vaak maak je de deuren schoon?


Hoe vaak je de deuren moet schoonmaken hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal mensen in huis, hoe vaak de deur wordt gebruikt en of er huisdieren zijn. Over het algemeen is het aanbevolen om deuren minstens eens per maand grondig schoon te maken. Dit helpt bij het voorkomen van ophoping van vuil en stof, waardoor je jouw deuren langer mooi kunt houden.

Hoe maak je het glas in de deuren schoon?


Het glas in deuren kan snel vies worden door handafdrukken of stof. Om dit probleem op te lossen, kun je een eenvoudige glasreiniger gebruiken die speciaal is ontworpen voor ramen en spiegels. Spuit wat reiniger op een schone doek of papieren handdoek en veeg voorzichtig over het glasoppervlak tot alle vlekken zijn verdwenen. Vermijd hierbij druk uit te oefenen om krassen te voorkomen. Gebruik vervolgens een schone, droge doek om eventuele strepen of resterende vochtigheid weg te vegen.
Door regelmatig het glas in deuren schoon te maken met behulp van deze eenvoudige stappen, kun je ervoor zorgen dat ze er altijd stralend uitzien zonder veel moeite.

Vingerafdruk glas

Werkt groene zeep goed, of toch kiezen voor een ander middel?


Groene zeep staat bekend om zijn veelzijdigheid als schoonmaakmiddel, maar is niet altijd geschikt voor alle oppervlakken. Hoewel het effectief kan zijn bij het verwijderen van vuil en vet, kan het ook een vettig laagje achterlaten op sommige materialen. Mocht je groene zeep echt willen gebruiken, dan is het belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en altijd een klein stukje van het oppervlak te testen voordat je groene zeep gebruikt.

Welk schoonmaakmiddel of allesreiniger is het beste?


Er zijn veel verschillende soorten schoonmaakmiddelen en allesreinigers op de markt, wat het kiezen van de beste optie soms lastig kan maken.


Een populair merk dat vaak wordt genoemd is Mr. Proper. Dit schoonmaakmiddel staat bekend om zijn krachtige reinigingskracht en het vermogen om zelfs de meest hardnekkige vlekken aan te pakken. Ook Bona, een merk gericht op vloerreiniging, wordt vaak genoemd als een goede keuze voor het schoonmaken van verschillende oppervlakken. Een merk dat er voor ons uitspringt is The Laundry Story. De allesreiniger heeft een krachtige formule die hardnekkig vuil en vlekken effectief verwijdert, terwijl het tegelijkertijd zacht is voor oppervlakken. Bovendien ruiken deze allesreinigers heerlijk fris, waardoor jouw deuren na elk schoonmaakbeurt niet alleen schoon, maar ook lekker ruiken. The Laundry Story biedt verschillende allesreinigers met elk een heerlijke geur. Met andere woorden: er is voor elk wat wils!

White Musk

Geverfde of vergeelde deuren schoonmaken met agressief schoonmaakmiddel?


Als je te maken hebt met geverfde of vergeelde deuren, moet je voorzichtig zijn met agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen namelijk de verflaag beschadigen of vervagen. Het is beter om te kiezen voor milde reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor geverfde oppervlakken. Gebruik een zachte doek en veeg voorzichtig over het oppervlak om vlekken te verwijderen zonder schade aan te richten.

 

Moet je deurklinken desinfecteren?


Ja, het is belangrijk om deurklinken regelmatig te desinfecteren, vooral in tijden van ziekte-uitbraken. De deurklink is vaak vies omdat mensen hem aanraken met vieze handen, waardoor het een plek wordt waar bacteriën en virussen kunnen zitten. Gebruik een ontsmettingsmiddel of een mengsel van water en bleekmiddel om deurklinken grondig schoon te maken. Vergeet niet om ook andere veelgebruikte oppervlakken in huis regelmatig te desinfecteren.

Het schoonmaken van deuren en kozijnen is misschien geen klus waar je direct aan denkt, maar het kan een groot verschil maken voor de uitstraling van je huis. Met de juiste reinigingstechnieken en schoonmaakmiddelen kun je ervoor zorgen dat jouw deuren er altijd blinkend uitzien. Dus neem wat tijd vrij en geef jouw deuren die welverdiende schoonmaakbeurt!

Deurklink schoonmaken

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company