De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Sophie - 12 / Oct / 2021

Wasmiddel test: Wat is het beste wasmiddel? En welke ruikt het lekkerst

Wasmiddel test: Wat is het beste wasmiddel? En welke ruikt het lekkerst

 

Ken je dat? Je bent gezellig met vriendinnen uit en de meest uiteenlopende gesprekken komen los. Hoe vaak gaat het niet over je werk, relaties, school, kinderen en ja, huishoudelijke taken. Hebben jullie de taken een beetje goed verdeeld? Wie doet bij jullie thuis de was? De één vindt het een akelig klusje en laat de was tot het laatste moment liggen, terwijl de ander geen genoeg krijgt van heerlijk geurend wasgoed.

Welk wasmiddel ruikt het lekkerst?

Voor deze wasliefhebbers hebben wij de ultieme wasmiddel test gedaan. Uiteraard zijn geuren en smaken verschillend, dus probeer het vooral ook zelf eens uit. We horen graag wat jouw bevindingen zijn, zo kunnen we van elkaar leren.

ROBIJN - de all-time favoriet

Het maakt niet uit welke je pakt, Robijn staat voor luxe en kwaliteit. En wat ook fijn is: elke week is deze wel ergens in de aanbieding, zodat deze luxe en kwaliteit betaalbaar blijft.

Hieronder volgen enkele soorten Robijn:

 • Robijn Witte Was doet wat het belooft en maakt inderdaad je was stralend helder en wit
 • Robijn Black Velvet is de topper onder de donkere was. Geschikt voor donkere kleding en jeans. Tip: draai donkere kleding altijd binnenste buiten zodat deze langer zwart blijft, en doe geen donkere kleding in de droogtrommel. Door de warmte wordt donkere kleding namelijk vaal. Van wasverzachter krijgt je donkere kleding ook een vale gloed. Dit geeft namelijk een vettig laagje af. Gebruik liever een beetje azijn in plaats van wasverzachter en doe dit in het spoelbakje voor de wasverzachter (meestal het vakje met het bloemetje)
 • Robijn Wol & Fijn is super geschikt voor alle fijnwas zoals zijde en wol. Ook voor handwasjes is deze vloeibare wasmiddel ideaal. Doe een half dopje in een handwarm sopje en laat deze niet langer dan een uurtje staan. Spoel vervolgens de kleding goed uit. Dit kan in de wasmachine, maar gebruik hierbij niet meer dan 600 toeren. Gebruik je een hoger aantal toeren, dan heb je kans dat je kleding krimpt
 • Robijn Color, het wasmiddel voor de “bonte was” met eindeloze geurcombinaties. De naam zegt het al: dit wasmiddel is geschikt voor de gekleurde was, oftewel de Bonte Was. Het zorgt ervoor dat jouw gekleurde kleding netjes en stralend van kleur blijft. Wel geldt:doseren met mate.
 • Als je graag een frisse geur aan je was wilt krijgen, gebruik dan wasparfum zoals de heerlijke wasparfums van Le Essenze di Elda of de nieuwste wasparfums van The Laundry Story. Origineel uit Italië en het ruikt fantastisch. Ik zeg maar zo: een lekkere geur is een goed humeur.

 

Wasmiddel van The Laundry Story

We noemden net al de wasparfum van The Laundry Story. Maar wist je dat het nieuwe merk ook heerlijke wasmiddelen in hun assortiment heeft? Ze hebben mij als Robijn fan weten te overtuigen. Toen ik hun wasmiddelen mocht testen, werd ik omver geblazen. De ultieme schoonheid van de witte was, de frisheid van mijn bonte was en als klap op de vuurpijl, een wasmiddel voor extra hygiëne. Dit is dé oplossing voor zweterige sportkleding of beddengoed waarin een “ongelukje” is gebeurd.

Kortom, de producten van The Laundry Story moet je echt eens proberen. Het zijn geen goedkope producten, maar je krijgt royale flessen van 750 ml en de dop kun je gebruiken als maatbekertje. Voor de wasbolletjes gebruikers onder ons: je kunt het ook gewoon doseren in het wasbolletje.

Wat ook fijn is aan de wasmiddelen van The Laundry Story: ze hebben gedacht aan een ECO lijn. Dat is één soort wasmiddel en wasverzachter die voor alle wassoorten gebruikt kan worden. Beide op basis van 100% oppervlakte actieve stoffen van natuurlijke oorsprong.

Er zijn natuurlijk honderden soorten wasmiddelen te verkrijgen en welke geur je lekker vindt is persoonlijk. Mijn favorieten zijn de wasmiddelen van The Laundry Story geworden!
- ik houd van exclusief
- ik houd van bijzondere geuren
- ik houd van een goed doseersysteem (dus de dop moet fijn sluiten)
- ik houd van verschillende soorten wasmiddel voor mijn verschillende soorten kleding
- ik houd van unieke geuren qua wasparfums
De producten van The Laundry Story zijn net even anders dan anders.

Een tip om je was stralend wit te houden: was regelmatig je witte was met waspoeder van bijvoorbeeld Ariel. Hierdoor wordt het wit echt mega opgefrist en blijft het ook stralend wit.
Gebruik dus niet altijd de vloeibare variant, dat kan op den duur een grauwe sluier over de witte was leggen.

 

wasmiddel baby was


Beste wasmiddelen voor de Baby Wasjes?

Voor baby’s heb je speciale wasmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke Robijn Zwitsal variant met de toevoeging van het zachte Zwitsal geurtje. Wanneer je deze ruikt wil je je kleintje toch niet meer loslaten? Deze middelen zijn echter niet zonder chemische toevoegingen. Wil je een wasmiddel zonder toevoegingen gebruiken? Probeer dan eens de wasmiddelen van Ariel Baby of Neutral. Deze wasmiddelen hebben bijna geen toevoegingen. Dit kan helpen bij irritatie of uitslag. Gebruik vooral geen wasverzachter voor de baby wasjes. Wasverzachter bevat vaak toevoegingen die irritaties en uitslag kunnen veroorzaken.

Liever wel een wasverzachter gebruiken? Probeer dan de wasverzachter uit de Eco Line van The Laundry Story. Deze bevat 100% oppervlakte actieve stoffen van natuurlijke oorsprong. Let op: altijd eerst even uitproberen op een kledingstuk van je kleintje.

Beste wasmiddel voor sportkleding

Wat is nu het beste wasmiddel voor sportkleding? Voor sportkleding is er nog weinig op de markt en vaak gebruik ik gewoon wasmiddel voor bonte of gekleurde was. Er zijn wel enkele merken die een specifiek wasmiddel hebben voor sportkleding en bescherming van de vezels, maar deze kun je vaak niet vinden in de reguliere supermarkt. Op Washok.nl vind je het heerlijke wasmiddel “Extra Hygiene” van the Laundry Story. De actieve werkstoffen in dit wasmiddel verwijderen alle nare geurtjes en beschermen intussen de vezels van de stof waardoor het zijn werking blijft behouden. Als iets “dry fit” is, moet het ook “dry fit” blijven toch?

Beste wasmiddel voor wol

Het beste wasmiddel voor wol was voor mij persoonlijk Robijn Wol & Fijn. Robijn heeft kwaliteit voor een redelijke prijs. Maar op internet kwam ik een interessante fles tegen; de vloeibare wasmiddel van Marius Fabre blijkt een topproduct voor wolwas te zijn. Wat maakt dit de kleding prachtig en voelbaar zacht, en dat zonder wasverzachter. De fles schenkt wel wat lastig, maar voor het doseren kun je bijvoorbeeld een oud dopje van een lege fles gebruiken. Draai je wolprogramma kort en op een minimaal aantal toeren om krimpen te voorkomen. Laat daarna altijd je wollen kleding liggend drogen en draai deze af en toe om zodat alles gelijkmatig opdroogt. Zeker weten dat dit je favoriete wolwasmiddel wordt.

Beste wasmiddel voor witte was

Hierboven heb ik al even genoemd wat, mijns inziens, het beste wasmiddel voor witte was is, namelijk het nieuwe wasmiddel voor Witte Was van The Laundry Story. Ik wissel af met waspoeder van Ariel.

Beste wasmiddel voor zwarte was

Voor de zwarte was kan ik moeilijk kiezen tussen Robijn Black Velvet, het huismerk Una van Aldi voor zwarte kleding, Formil Black van Lidl of het vloeibare wasmiddel van Marius Fabre gemaakt van zeepvlokken. Ik kom erachter hoe allround dit wasmiddel is, en hoe lang je met deze fles doet. Het lost ook superfijn op in je spoelbakje zodat er helemaal niets achterblijft in je zeepbakje. Ruikt je donkere was muffig na het wassen? Dat ligt niet aan het wasmiddel, maar aan het feit dat donkere kleding op lagere temperaturen wordt gewassen. Hier is mijn tip: doe altijd een klein scheutje wasparfum in het bakje van de wasverzachter.

Vloeibaar wasmiddel of poeder? Welke moet ik kiezen?

Vloeibaar wasmiddel lost beter op in de machine. Vaak zie je bij gebruik van waspoeder nog wel wat restjes achterblijven in je wasmachine laadje. Dit is ook het geval op je kleding dus. Zie je weleens strepen op je donkere jeans? Typisch geval van teveel waspoeder. Ik vind zelf dus vloeibaar wasmiddel heerlijk voor mijn mooie kleding.

Waspoeder is prima en eigenlijk een must wanneer je handdoeken en keukendoeken op de kookwas doet. Draai niet te vaak een kookwas want daar slijt het ook weer sneller van. Maar af en toe waspoeder afgewisseld met bijvoorbeeld een hygienisch wasmiddel van The Laundry Story is prima.

 

frisse was


Hoe zorg ik dat de was lang fris ruikt?

Voor een lekker ruikende was gebruik je allereerst een goed wasmiddel naar keuze. Vervolgens stel je de machine in op het juiste programma en zorg je ervoor dat je het wasmiddel op de juiste manier doseert. Check hiervoor altijd het wasvoorschrift op het etiket van het betreffende wasmiddel.

Tegenwoordig zijn er allerlei heerlijke wasparfums op de markt die werkelijk elke was lekker laten ruiken. Kies jouw favoriete geur, zoals de geuren van Le Essenze di Elda die super geconcentreerd en sterk zijn of die van The Laundry Story die een geheel eigen geur hebben.

Wat is het goedkoopste wasmiddel?

Voor de goedkoopste wasmiddelen hoef je echt niet naar Aldi of Lidl. Tegenwoordig hebben ze bij elke supermarkt wel eens een aanbieding waardoor je toch het merk product kunt kopen wat je misschien prefereert. Maar niets ten nadele van de producten van Aldi of Lidl, want hoe vaak worden deze wel niet als best getest.

Wat is het verschil tussen goedkoop en duur wasmiddel?

Maar waarom is het ene wasmiddelmerk zoveel duurder dan het andere? Het prijsverschil in goedkope en duurdere wasmiddelen zit vaak in de ingredienten en onderzoek. Grondstoffen zijn vaak duur, en sommige wasmiddelen bevatten essentiele olien die het wasmiddel lekker laten ruiken. Dus vandaar dat juist die wasmiddelen het duurst zijn. Daarbij komt ook dat dure wasmiddelen vaak een naam hebben hoog te houden, dus trekken ze alles uit de kast om dit aan de man te brengen. Reclame kost veel en dit wordt weer doorberekend in het product.

Moet ik wasparfum of wasverzachter gebruiken voor lekkere geur?

Wat de keuze tegenwoordig nog moeilijker of juist makkelijker maakt, is dat we naast het enorme aanbod van wasmiddelen ook een gigantische keuze hebben in wasverzachters en wasparfums. Wasverzachter fabrikanten zullen aan mij niet rijk worden, maar af en toe hebben we het toch echt even nodig. Vooral nu het koudere weer eraan komt en we niet de hele dag elektrisch geladen willen zijn, is een beetje wasverzachter in de was een uitkomst. In de wintermaanden drogen we veel in de droogtrommel en dan is een klein beetje wasverzachter heus niet erg. Je hoeft geen liters te gebruiken alleen om een lekkere geur aan je wasgoed te krijgen.

Gebruik liever een wasparfum. Doseer naast je reguliere wasmiddel een half tot een heel dopje wasparfum in het spoelbakje van de wasverzachter voor een ongekende geursensatie. Gebruik je altijd al wasverzachter en heb je het idee dat wasparfum bij jou niet werkt? Grote kans dat je wasverzachter een verstopping heeft veroorzaakt. Haal dan het complete spoelbakje uit je wasmachine en maak deze goed schoon. Wasverzachter laat enorm veel vet resten achter in je trommel en achterin je wasmachine waar je spoelbakje zit. Is dit eenmaal schoon, dan kun jij ook genieten van een heerlijk geurende was.

Welk wasmiddel gebruik jij?

Ik kan wel favorieten hebben, maar ik ben ook benieuwd wat jullie gebruiken. Heb je een kleinere beurs en ga je liever voor voordelig? Niks mis mee. Geniet van het feit dat je wasjes schoon zijn. Dat is al heel wat waard en we ervaren dit eigenlijk veel te weinig als pure luxe. Ben jij een groen type en kies je liever bewust? De keuze daarin is tegenwoordig ook eindeloos. Ook deze ruiken best lekker uit de fles, maar de geur blijft helaas niet zolang aan de kleding hangen. Voor alle luxe liefhebbers is er teveel keuze. Tegenwoordig kun je zelfs wasmiddel krijgen in de geur van je favoriete parfum. Het moet niet gekker worden.


Ik blijf voorlopig trouw aan mijn favoriete wasmiddeltjes van The Laundry Story. Deze zijn goed, duurzaam, prima geprijsd en hebben een bijzonder lekkere geur!


Lovely Laundry Greetings,

Sophie

 • Irma ten Napel Irma ten Napel 12 / Oct / 2021 @ 10:55

  Hallo.

  U heeft het proefpakket met de geuren van Amortherapy besteld, deze wasparfums hebben een nummer en zijn bij ons te bestellen via:
  https://www.washok.nl/im-seducente-01.html

 • laundry man laundry man 12 / Oct / 2021 @ 10:42

  Hoi
  Ben uw proefpakket aan het proberen.... Maar de flesjes zijn genummerd.... Waar vindt ik een lijst o. I. d. wat welk nummer welke geur is? Kan het op jullie site niks vinden... Stuur het volgende keer even mee op een a4tje......

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company