De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 23 / Aug / 2022

T-shirts wassen – Hoe doe je dat?

T-shirts wassen – Hoe doe je dat?

Het einde van de zomervakantie is aangebroken, maar het zomerse weer gaat nog even door! We hebben al veel zonnige en warme dagen gehad en daar genieten we natuurlijk volop van. Heerlijk om 's avonds nog lekker op je t-shirtje rond te kunnen lopen. Die dikke truien en vesten laten we nog wel een tijdje in de kast liggen. Het enige nadeel aan het warme weer als je het ons vraagt? Die vervelende klotsende oksels en zweetplekken. Zo trek je sneller even een schoner T-shirt aan, soms wel twee op een dag. Die wasmachine draait overuren in de zomer. Maar hoe kun je je t-shirts nou het beste wassen, zonder dat ze kwaliteit verliezen of vaal worden? 

Oude of nieuwe shirts wassen?

Of een T-shirt nou net nieuw is of al wat vaker gedragen, wassen doen we zeker! Vooral als het echt je favoriete shirt is, wil je natuurlijk dat deze wel goed uit de wasmachine komt. Het is zo zonde als na het wassen de kleuren of kwaliteit vervagen. Met onderstaande tips kun je dat voorkomen.

 

Hoe vaak moet je shirts wassen?

Een shirt krijgt eigenlijk best veel te verduren. Vlekken door eten en drinken, maar ook zweet trekt snel in het kledingstuk. Het is dus belangrijk dat je een T-shirt na een draagbeurt meteen in de was doet. Maar ook dat je deze niet te lang in de wasmand laat liggen.

 

Moet je T-shirts wassen op 60 graden? Hoe heet is het best?

T-shirts kun je het beste op 30 of 40 graden wassen. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer kans dat je T-shirt gaat krimpen. Het is dus niet; hoe hoger, hoe beter. Zet je de temperatuur te hoog, dan kan het zijn dat je t-shirt er na de wasbeurt er niet meer hetzelfde uitziet. 

 

 

Beste temperatuur om t-shirts te wassen

 

Op hoeveel toeren moet je een T-shirt wassen? 1400 of 1600 toeren?

T-shirts wassen hoeft niet met heel veel toeren, 800 is meer dan genoeg! Hoe hoger het aantal toeren hoe sneller je de kans hebt dat je kledingstuk gaat beschadigen of pillen door het snelle ronddraaien van de trommel. Zet de machine dus op maximaal 800 toeren. 

 

En welk programma moet ik gebruiken?

Op het label van het T-shirt is te vinden van welk materiaal het T-shirt is gemaakt. Vaak is dit van katoen. Voor alleen het opfrissen van je kledingstukken is een verkort programma genoeg, op bijvoorbeeld 30 of 40 graden. Heeft je kleding een wat uitgebreidere schoonmaakbeurt nodig, omdat er bijvoorbeeld een flinke zweetplek inzit? Kies dan voor een langer programma.

 

Katoenen, polyester of linnen T-shirt wassen?

Een T-shirt van deze stoffen is iets kwetsbaarder dan katoen. Polyester kun je het best op 30 graden wassen. Deze T-shirts moet je ook laten drogen aan de lijn, het liefst in de frisse buitenlucht. Een linnen T-shirt kun je het beste wassen in een halfvolle trommel op een lage temperatuur. Droog de kledingstukken uitgestrekt aan de lijn.

 

 Roze t-shirts wassen

 

Kan je een T-shirt ook wassen zonder wasmachine?

Uiteraard kun je ook met de hand wassen! Ben je op vakantie of heb je even geen wasmachine bij de hand? Een handwas is altijd goed te doen. 

Maak een sopje lauwwarm water, gebruik hiervoor bijvoorbeeld Marseille zeepvlokken vloeibaar wasmiddel Lessive of de heerlijk geurende Wasmiddel Bonte Was van The Laundry Story. 

Laat het T-shirt weken in het sopje, maar ga niet schrobben. Na het weken dompel je het T-shirt een paar keer op en neer. Laat daarna het sopje weglopen en spoel het kledingstuk uit met lauwwarm water totdat er geen wasmiddel meer in zit. Is het T-shirt helemaal schoon geworden? Laat het dan plat drogen op het droogrek, eventueel op een handdoek. En geniet van je heerlijk geurende, schone was. Geen machine voor nodig!

 

T-shirts wassen doe je met dit wasmiddel

Hoe was je een wit shirt met zwarte strepen?

Wil je echt geen risico lopen? Dan kun je het T-shirt het best in een apart wasje doen en binnenstebuiten te wassen. Kies voor een programma alleen spoelen. Heb je dit al een paar keer gedaan, dan kan je er voor kiezen om het T-shirt samen met andere donkere T-shirts te wassen. 

 

En hoe was je een wit shirt met print?

Een wit shirt met print; moet dat bij de gekleurde of bij de witte was? Deze kunnen gewoon bij de witte was. Verzamel al je witte T-shirts en hemdjes, doe ze binnenstebuiten en doe deze op een niet al te lang programma van 40 graden. Hang ze daarna heerlijk in de frisse buitenlucht te drogen. Twijfel je toch over kleurverschillen? Dan kan een kleurbeschermerdoekje bij de was een goede oplossing zijn. 

 

Hoe was je shirts met kleur?

Gekleurde shirts kun je bij de gekleurde was wassen in de wasmachine op 30 of 40 graden. Doe de T-shirts wel binnenstebuiten. Je hoeft niet alle kleuren apart te wassen. Doe alle kleuren bij elkaar, voeg een kleurbeschermerdoekje toe aan de was en wassen maar.

 

Je shirts stinken na het wassen nog steeds?

Het kan natuurlijk eens zo zijn dat de kledingstukken nog steeds stinken als ze uit de wasmachine komen. Niets is zo vervelend. 

Een grote tip die zeker zal helpen:  Doe een scheutje azijn in het bakje van de wasverzachter. Doe hier een paar druppels heerlijke wasparfum bij en draai nog eens een kort programma. En een heerlijk ruikende was als resultaat! 

 

Hoe laat je T-shirts heerlijk ruiken?

Voor een heerlijke geur aan de t-shirts voeg je natuurlijk je favoriete wasparfum toe! Ook de t-shirts van de mannen kun je wassen met wasparfum, hier zijn de geuren Yo-Go en Argan zeer geschikt voor. Geloof me, die wil je echt een keer proberen! 

 

Wasparfums om t-shirts te wassen

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company