De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 23 / Sep / 2022

Najaarschoonmaak, maak in 5 stappen je huis herfstproof!

Najaarschoonmaak, maak in 5 stappen je huis herfstproof!

We kunnen er niet meer omheen, vandaag is toch echt de herfst begonnen! Start vandaag nog met de najaarschoonmaak, we helpen je in vijf stappen om je huis herfstproof te maken!

 

#1 Kledingkasten

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe kleding! Probeer niet alle kleding bij elkaar te duwen in je kast, dit zorgt vooral voor een onoverzichtelijke kast. Een nieuw seizoen is meteen een mooie kans om al kleding uit te zoeken en je kast schoon te maken. Lekker fris het nieuwe seizoen in! Zorg dat je genoeg tijd hebt ingepland voor dit klusje. Het neemt altijd meer tijd in beslag dan gedacht! Start met het leeghalen van je kast. Ja helemaal leeg! Leg al je kleding op je bed maar zorg wel voor een beetje overzicht, T-shirts bij T-shirts en broeken bij broeken.

Maak een emmer sop met je favoriete allesreiniger en maak de planken in je kast schoon, maar ook de deuren van binnen en buiten. De laatste taak is je kleding uitzoeken en opnieuw je kast indelen. Pas je de kleding nog? Of is het tijd voor Vinted of een goed doel? Maak stapeltjes! Haal je winterkleding weer naar voren en doe je vrolijke zomertops wat naar achteren. Zo heb je meteen weer overzicht in je kast en zie je direct wat je allemaal nog kan shoppen voor het nieuwe seizoen!


Najaarsschoonmaak, herfstkleding uitzoeken


#2 Opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! Het is natuurlijk ook veel fijner om in een opgeruimd huis te wonen en te leven. En alles is gemakkelijker terug te vinden. Het makkelijkste is om op de bovenste verdieping te beginnen met opruimen, kamer voor kamer. Ligt er iets in de badkamer dat naar benden moet? Doe dit meteen. Gebruik een aantal minuten per kamer en zorg ervoor dat onnodige spullen die je niet dagelijks gebruikt in de kast liggen. Veel losse spulletjes in een kamer zorgen voor een rommelig gevoel. Na de kamers boven ga je door naar beneden. Hier kom je waarschijnlijk spullen tegen die je net van boven naar beneden hebt gebracht, ruim ze nu goed op! Zorg voor vaste lade voor het huiswerk van de kinderen, zo zwerft het niet door de kamer. Doe post in een bakje bij elkaar en geef andere spullen ook een vast plek, het liefste in een kast of lade.

 

#3 De woonkamer

De knusse avondjes komen er weer aan dus de dekentjes, kussens, kaarsen en herfstaccessoires kunnen weer uit de kast gehaald worden! De hele zomer waren we buiten te vinden maar het is nu tijd om van je woonkamer weer een gezellige en knusse plek te maken. Ook de geuren veranderen dit seizoen dus het is tijd om je favoriete herfstgeur weer in huis te halen! Van parfum tot geurkaarsen en amberblokjes.

 

#4 Om het huis

Niet alleen in het huis moet herfstproof gemaakt worden, ook rondom je woning! Zorg ervoor dat je al je dakgoten leeg hebt gemaakt om verstopping te voorkomen nu alle blaadjes van de bomen vallen. Verwijder takken en afval uit de tuin en leeg alle bloempotten waar eenjarige bloemen in zaten. Het is nu natuurlijk wel hartstikke kaal om het huis dus je kan er voor kiezen om een mooie herfstplant naast de deur te zetten zoals een Chrysant of een herfstaster.

Najaarsschoonmaak, het huis schoonmaken

 

#5 Schoonmaken

Nu alles goed opgeruimd en ingedeeld is voor het nieuwe seizoen is het tijd om goed schoon te maken! Het werken van boven naar beneden werkt het fijnst. Maak alle slaapkamers en de badkamer goed schoon. Vergeet ook de ramen niet! Hang dekbedden lekker buiten, samen met de vloerkleden. Spray daarna de vloerkleden in met een heerlijke textielspray.

Ook in de woonkamer kun je lekker aan de slag gaan. Maak het raam helemaal leeg en maak deze goed schoon, doe de gordijnen in de wasmachine zodat ook deze helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Maak de kasten goed schoon, net als de stoelen, tafels en computerplek. Als laatste klus maak je alle plinten schoon, stofzuigen, dweilen en genieten van een nieuw, schoon en fris herfstproof huis! 

 

Is jouw huis al herfstproof? Doe de najaarsschoonmaak!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company