Maak zelf deze heerlijk vanille-chocolade ijs met frambozen!
20-09-2024 | Margretha Snoek
Waarom dit recept een must-try is
Laten we eerlijk zijn, er is altijd wel een excuus te verzinnen om dit heerlijke nagerecht te eten. Of het nu is omdat het zo warm is buiten, omdat je iets te vieren hebt of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. Dit ijs is de perfecte traktatie voor elke gelegenheid.
Bovendien is het een makkelijk recept dat je in een handomdraai maakt. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten of keukenapparatuur voor nodig. Met slechts vier ingrediënten tover je al een restaurantwaardig dessert op tafel. Ideaal voor als je indruk wilt maken op je gasten!
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 bol vanille ijs
- 1 bol chocolade ijs
- 1 handvol frambozen
- 20 gram witte chocolade
Bereidingswijze
- Begin met het verwarmen van de witte chocolade au bain-marie. Dat betekent dat je een kom met de chocolade in een pan met heet water plaatst. Zo smelt de chocolade langzaam zonder te verbranden. Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Ondertussen snijd je de frambozen doormidden. Je kunt ze ook heel laten als je dat lekkerder vindt.
- Schep een bol vanille ijs en een bol chocolade ijs in een mooi schaaltje of kommetje.
- Verdeel de frambozen over het ijs. Zorg dat elke hap straks een stukje framboos bevat voor de ultieme smaakexplosie.
- Schenk de gesmolten witte chocolade over het ijs en de frambozen. Probeer het ijs zoveel mogelijk te bedekken voor een mooi effect.
- Serveer het ijs direct uit, nu de chocolade nog warm is. Dit geeft een heerlijk contrast met het koude ijs.
Variaties op dit recept
Natuurlijk kun je eindeloos variëren met dit basisrecept. Probeer eens andere fruitsoorten zoals aardbeien, bosbessen of mango. Of vervang de witte chocolade door pure of melkchocolade als je daar meer van houdt.
Je kunt het ijs ook verdelen over meerdere kleine glaasjes of schaaltjes voor een feestelijk dessertbuffet. Steek er een vlaggetje of lange lepel in en je gasten zullen versteld staan van deze smaakvolle presentatie.
Voor een extra feestelijke touch kun je het ijs garneren met wat fijngehakte nootjes, kokosrasp of een toefje slagroom. Of maak het helemaal af met een vers muntblaadje!
De perfecte combinatie van smaken
Waarom werkt de combinatie van vanille, chocolade, witte chocolade en framboos zo goed? Het antwoord zit hem in de balans. De romige, zoete smaken van het ijs en de witte chocolade worden perfect gecompenseerd door de friszure frambozen. Elke hap is een klein feestje in je mond.
Bovendien zorgt de warme chocolade voor een heerlijk smelteffect. Als je door het koude ijs heen breekt, komt de zachte vulling tevoorschijn. Een ware traktatie voor alle chocoladeliefhebbers.
Conclusie
Met dit simpele recept voor vanille-chocolade ijs met witte chocolade en frambozen steel je gegarandeerd de show. Of je het nu serveert als dessert na een zomers diner of gewoon tussendoor als snack. Het is altijd genieten geblazen!
Wij zijn benieuwd naar jouw creaties. Deel ze vooral op social media en tag ons erin. Zo kunnen we allemaal meegenieten van deze zomerse traktatie. En vergeet niet: er is altijd wel een excuus te verzinnen om dit heerlijke ijs te eten. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag en eet smakelijk!
Wil je meer gezonde en lekkere recepten zoals deze? Volg ons dan zeker op onze socials om op de hoogte te blijven van allee nieuwe blogs inclusief heerlijke recepten!
Dit recept is bedacht door Margretha Snoek, volg haar op Instagram (cookalasnoek) voor nog meer heerlijke snacks en recepten!