Lunch inspiratie: Krokante broodjes met zalm, avocado en citroenricotta
03-11-2024 | Margaretha Snoek
Ben je op zoek naar een lekker en verrassend lunchgerecht? Dan is dit broodje zalm avocado met citroenricotta echt iets voor jou! Deze smaakvolle combinatie van ingrediënten zorgt voor een ware smaaksensatie. Het is makkelijk te maken en staat in een handomdraai op tafel. Lees snel verder voor het recept en tips!
Ingrediënten voor 4 Broodjes
- 4 sneetjes vers brood (bijvoorbeeld speltbrood)
- 80-100 gram gerookte zalm
- 1 rijpe avocado
- 125 gram ricotta
- 2 theelepels citroensap
- Scheut honing
- 1,5 theelepel dille
- Kwart van een komkommer
- Snufje peper
- Scheut olijfolie
- Snufje chilivlokken
Bereidingswijze
- Begin met het bereiden van de avocado-ricottaspread. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een kom. Voeg vervolgens de ricotta, het citroensap, een scheut honing, peper en de dille toe. Prak alles goed door elkaar met een vork totdat je een smeuïg mengsel hebt. Proef even en breng verder op smaak naar wens.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes of repen en meng deze door de avocado-ricottaspread. Zet apart.
- Snijd de sneetjes brood doormidden. Verhit een scheut olijfolie in een bakpan op hoog vuur. Bak de broodjes om en om tot ze mooi krokant zijn. Keer regelmatig om, zodat ze aan beide kanten goudbruin kleuren.
- Was ondertussen de komkommer en snijd in dunne plakjes. Verdeel de plakjes gelijkmatig over de krokante broodjes. Schep daar royaal de avocado-zalm-ricottaspread op. Maak af met een snufje chilivlokken voor een subtiel pittig accent.
Serveren en Genieten
Deze heerlijke broodjes zalm avocado met citroenricotta zijn nu klaar om geserveerd te worden. Zet ze op een mooie schaal of bord en zet in het midden van de tafel, zodat iedereen lekker kan pakken. Het frisse van de citroen en komkommer, de romige avocado en ricotta en de pittige chilivlokken maken dit gerecht tot een ware traktatie voor je smaakpapillen.
Tip: Geen liefhebber van zalm? Je kunt de zalm ook prima vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip of kalkoenfilet. Of laat de vleeswaren helemaal achterwege voor een vegetarische variant.
Wil je de broodjes een keer op een andere manier serveren? Snijd ze dan eens in kleine stukjes en presenteer ze als borrelhapje. Ideaal op een feestje of als je gasten over de vloer hebt. Succes gegarandeerd!
Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn over dit lekkere lunchrecept als ik. Hebben jullie al zin om de keuken in te duiken? Laat me weten wat je ervan vindt en deel gerust een foto van jouw creatie. Eet smakelijk!
Dit recept is bedacht door Margretha Snoek, volg haar op Instagram (cookalasnoek) voor nog meer heerlijke snacks en recepten!