De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Femke - 22 / Oct / 2021

Zo krijg jij die gele vlekken uit jouw witte kleding!

Zo krijg jij die gele vlekken uit jouw witte kleding!

Zweten. We doen het allemaal. Het is dan ook niks om je voor te schamen. Maar toch is het vervelend wanneer dat zweten gele vlekken veroorzaakt. Zeker in witte kleding. Wij hebben een aantal van grootmoeders tips en middeltjes verzameld om zulke vlekken te verwijderen. En geen zorgen. Er komt geen vuilnisbak aan te pas. Kun jij gewoon weer shinen in je gloednieuwe shirt. Komen ze!

Hoe ontstaan gele zweetvlekken in witte kleding?

Nou, daar heb je dus meer voor nodig dan alleen zweet. De combinatie van zweet en deodorant is de boosdoener wanneer het om gele vlekken in witte kleding aankomt. Vaak zijn die vlekken ook nog eens ontzettend hardnekkig. Je kunt wassen tot je een ons weegt, maar die vlekken gaan nergens heen.

Zit er een verschil tussen oude en nieuwe gele vlekken?

Ja. Absoluut. Het is namelijk een stuk makkelijker om een ‘verse’ vlek te verwijderen, dan een oude. Je weet wel. Zo eentje die al maanden onder je arm marineert. Dus, spot je een vleugje geel? Ga dan zo snel mogelijk met onderstaande tips aan de slag om ongeslagen uit de strijd te komen.

Grootmoeders tips in een modern jasje

Oma’s staan altijd voor je klaar met goedbedoeld advies. Daarom hebben wij die van ons aan hun mouw getrokken voor hun tips om gele vlekken uit witte kleding te verwijderen. Dat is namelijk makkelijker dan je misschien zou denken. En het mooiste van alles? Je hebt het juiste spul waarschijnlijk al in huis.

Deze tips helpen bij je witte t-shirts, hemden en andere kleding!

We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Gebruik glansspoelmiddel

Jup, daarmee bedoelen we dat spul voor in de vaatwasser. Smeer de vlekken in met het glansspoelmiddel en laat het even intrekken. Dat kan gewoon terwijl je slaapt. Vervolgens was je het shirt zoals je normaal ook zou doen. Het resultaat? Een wit shirt, zonder gele vlekken!

Of ga voor vaatwas- of bruistabletten

Nieuwe of kleinere vlekken verwijder je eenvoudig met een vaatwastablet of een bruistablet voor kunstgebitten. Gooi je shirt in de machine, tablet erbij en draaien maar. De kans is groot dat jouw vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Eventueel kun je je kleding een nachtje laten weken in een emmer warm water met zo’n tablet. Handig!

Kies voor grof geschut met bleek

Alles al geprobeerd en nog steeds geen vooruitgang geboekt? Ga dan voor grof geschut. Vul een emmertje met water en een flinke scheut bleek. Dompel je shirt hierin onder en laat het even intrekken. Spoel het shirt goed uit om te voorkomen dat de bleek te goed z’n werk doet. Jouw witte shirt kan weer een ronde mee.

Een hogere temperatuur bij het wassen

Vaak wassen we op een temperatuur van 40 of 60 graden. Wanneer je last hebt van gele vlekken in je witte kleding kun je die temperatuur het best een beetje opschroeven. Zet eens in de zoveel tijd een kookwas van 90 graden aan. Zweetvlekken hebben zo geen schijn van kans.

gele vlekken uit witte kleding

Helpen azijn, (baking) soda, citroen, groene zeep of Dettol ook?

Liever niet met chemische middeltjes aan de slag? Dan gaat je voorkeur vast uit naar een natuurlijke vlekverwijderaar. Dat is gelukkig ook een optie. Ren naar de supermarkt en gooi je winkelmandje vol met azijn, soda, citroen, groene zeep of Dettol.

Zweetvlekken verwijderen met azijn

Laat je kleding een nachtje weten in een emmer met azijn. Draai vervolgens een wasje - heel belangrijk - en je kleding is weer zo goed als nieuw.

Het wondermiddel: soda

Je kunt er bijna alles mee. Dus ook gele vlekken uit je witte kleding verwijderen. Maak een papje van (baking) soda en water en smeer dit over de vlekken. Laat het een uur of drie weken en was uit. Jij kunt weer goed voor de dag komen.

Bleken met citroensap

Citroen is niet alleen heerlijk in een glas water, maar komt ook van pas bij gele vlekken. Wrijf de vlekken in met wat citroensap voordat je je t-shirt of overhemd in de was gooit. Citroensap is namelijk een natuurlijk bleekmiddel. Handig!

Drogen in de zon

Nog zo’n natuurlijk bleekmiddel: de zon. Behandel je kleding met één van onze tips en laat je shirt of ander kledingstuk vervolgens drogen in de zon voor een extra boost.

Groene zeep of Dettol

Daarnaast kun je ook met groene zeep of Dettol aan de slag. Maak simpelweg een sopje van water en de zeep of Dettol en laat je kleding hierin weken. Daarna was je je kleding uit en kun je weer genieten van een spierwit kledingstuk.

En voor de geur? Wasparfum natuurlijk!

Tja. Heb je zoveel moeite gedaan om jouw witte shirt weer wit te krijgen, stinkt het alsnog een uur in de wind. Gelukkig hebben wij ook daar een oplossing voor. Namelijk Wasparfum. Dit parfum voeg je toe aan je bestaande wasmiddel en geniet van een heerlijke geur, elke keer dat je wasmachine (en de deuren van je kledingkast) open gaat.

Ontdek de heerlijke geuren wasparfum hier. Kies daarbij één van de proefpakketjes om kennis te maken.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company