De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Washok.nl - 11 / Dec / 2023

De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips

De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips

Daar ligt het dan. Jouw favoriete kledingstuk. Als een zielig hoopje ellende op de bodem van je overvolle kledingkast. Het is het eerste wat je ziet zodra je de kastdeur opent. En dat is eigenlijk best handig, want het overzicht daarbinnen is inmiddels ver te zoeken. De schuldige? Al die kledinginghangers in verschillende soorten en maten. Dat kan zo niet langer.

Daarom vertellen we je in deze blog welke kledinghangers je het beste in je digitale winkelmandje gooit.

Houten kledinghangers

De houten kledinghangers kent iedereen. Ze zijn hartstikke stevig, wat zwaarder en hebben een mooie uitstraling. De houten kledinghangers worden vaak gebruikt voor zware kledingstukken zoals winterjassen.

Kies je voor de zwarte of witte?

Kledinghangers zijn in alle kleuren verkrijgbaar. De meest gangbare kleuren zijn natuurlijk houtkleurig, zwart en wit. De zwarte en witte velvet kledinghangers zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar.

Gouden kledinghangers

Gouden kledinghangers zijn mooie sierlijke kledinghangers die je kunt gebruiken om een mooi kledingstuk op te hangen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Ook is het mooi om een jasje dat je gedragen hebt tijdens jullie bruiloft hier mee op te hangen bij je trouwjurk. Gouden kledinghangers stralen veel luxe uit dus zijn hier zeker geschikt voor.

Gebruik je andere kledinghangers voor een broek of rok?

Als je een broek of rok op wilt hangen in je kledingstuk is het verstandig om hier specifieke kledinghangers voor te gebruiken.

Broekhangers

Deze kledinghangers hebben een stang in het midden waardoor je de broek gemakkelijk kunt vouwen en ophangen.

Rokhangers

Deze kledinghangers hebben clips of klemmen aan de bovenkant waarmee je de tailleband van de rok kunt bevestigen. Hierdoor blijft de rok netjes hangen en glijd niet snel van de kledinghanger af.

 

De beste kledinghangers

 

Hoe hang je ze aan de kapstok of in de auto?

Kledinghangers met kleding kunnen ook gemakkelijk aan de kapstok of in de auto worden gehangen. Aan de kapstok kun je de hangers aan de haken of speciale rail hangen. 

 

In de auto kun je de kledinghanger aan verschillende plaatsen ophangen, zoals aan de hoofdsteunen van de stoelen, aan de kledinghaak in de auto, of aan een speciale autokledinghanger. Als je de kleding in de auto hangt, zorg er dan voor dat het je zicht op de weg niet belemmerd en dat het veilig is om te rijden.

 

Het leed dat kledinghangers heet 

Want een leed is het. Ze zijn vaak groot en bulky, waardoor er maar weinig kleding in je kast past. Minder dan je zou willen tenminste. Daarnaast blijft geen enkel kledingstuk er écht goed op hangen. Althans, niet zonder die gekke lussen die standaard op het verkeerde moment uit je kleding piepen. Tijdens die belangrijke presentatie of date bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat jouw kleding dan maar op De Stoel eindigt (lieg niet, jij hebt ‘m ook), koop je de juiste kledinghangers.

 

Velvet, velours of fluwelen kledinghangers – zit daar nog verschil tussen?

 

Vaak worden de termen velvet, velours en fluweel vaak door elkaar gebruikt. Het verschil kan afhangen van de context en het materiaalgebruik in een bepaalde toepassing. Velvet heeft meestal een gladde, glanzende uitstraling en voelt zacht aan. Velours is een term die vaak wordt gebruik in relatie tot textiel en kan worden beschouwd als een type velvet. Fluweel is ook een algemene term voor een zachte stof en wordt vaak gebruikt om een meer luxe uitstraling te beschrijven. 

 

Metalen of plastic kledinghangers

De keuze tussen metalen en plastic kledinghangers hangt af van verschillende factoren zoals persoonlijke voorkeur en het type kleding dat je wilt ophangen. Hier zijn enkele overwegingen voor beide materialen:

Metalen Kledinghangers:

  • Stevigheid: Metalen kledinghangers zijn over het algemeen steviger en duurzamer dan plastic hangers. Ze kunnen iets zwaardere kledingstukken ondersteunen zonder te buigen of te breken.
  • Langere levensduur: Metalen hangers gaan iets langer mee dan plastic hangers.
  • Strakke en moderne uitstraling: Metalen hangers hebben vaak een strakkere en modernere uitstraling, waardoor ze geschikt zijn voor bepaalde kledingstukken en stijlen.
  • Geschikt voor jassen en zware kleding: Metalen kledinghangers zijn ideaal voor het ophangen van zware jassen en kostuums, omdat ze de vorm van de kleding goed behouden.

 

Plastic Kledinghangers:

  • Lichtgewicht: Plastic kledinghangers lichter dan metalen hangers.
  • Variatie: Plastic hangers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Minder kans op roest: In tegenstelling tot metalen hangers roesten plastic hangers niet, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor vochtige omgevingen.
  • Geschikt voor lichte kleding: Plastic kledinghangers zijn ideaal voor lichtere kledingstukken zoals t-shirts, blouses en jurken.

 

De keuze is dus echt te maken op persoonlijke voorkeur. Geef je de voorkeur aan de stevigheid of de variatie aan kleuren?

 

De beste kledinghangers van 2024

 

Werken ruimtebesparende kledinghangers echt?

Om kort en bondig te zijn: JA! De ruimtebesparende kledinghangers zijn veel dunner en daardoor kunnen er veel meer kledingstukken in de kast hangen. Dit is natuurlijk hartstikke handig in kleine ruimtes of kledingkasten met heel veel kleding.

 

Waarom antislip kledinghangers zo handig zijn

De antislip op kledinghangers is vooral handig zodat de kleding ook echt op de hanger blijft hangen. De mooie jurkjes vind je dan tenminste niet meer onderin de kast!

 

Wat is het verschil tussen mooie luxe design kledinghangers en die goedkope dunne?

 

Het verschil tussen mooie luxe design kledinghangers en goedkope dunne kledinghangers kan op verschillende aspecten gebaseerd zijn, waaronder materiaal, ontwerp en duurzaamheid. Hier zijn enkele kenmerken die vaak het verschil bepalen: Luxe design kledinghangers worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals hout, metaal of velvet. Houten kledinghangers kunnen bijvoorbeeld een luxueuze uitstraling hebben en zijn duurzaam. Metalen kledinghangers zijn stevig en hebben een moderne uitstraling. Velvet kledinghangers hebben een zachte textuur die geschikt is voor delicate kledingstukken. Goedkope dunne kledinghangers zijn vaak gemaakt van goedkope materialen zoals dun plastic. Ze zijn minder duurzaam zijn en hebben niet zo’n mooie uitstraling als luxere alternatieven.

Onze tip: fluwelen kledinghangers 

Fluwelen kledinghangers, zoals deze, to the rescue. Waarom wij fan zijn? Simpel. De voordelen van fluwelen kledinghangers zijn namelijk bijna eindeloos. Komen ze: 

  • Ze zijn lekker smal waardoor ze weinig ruimte innemen. Er blijft dus meer ruimte over voor je kleren. 
  • Ze zijn met fluweel overtrokken waardoor je kleding er niet af kan glijden. 
  • Een kast vol fluwelen kledinghangers ziet er mooi uit. Dat is toch fijn wanneer je ervoor staat om uit te zoeken wat je vandaag weer aan moet.
  • De ronde hoeken en het fijne materiaal beschermen je speciale kleding tegen haken en andere beschadigingen. Zo kan jij nog langer genieten van dat ene - stiekem veel te dure - topje. 

 

Je ziet het. Alleen maar lovende woorden over die fluwelen hangers. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om de stad in te gaan of het internet af te struinen. Voor die hangers dan, hè. Niet voor nog meer kleding ;-).

 

De beste kledinghangers van 2024 - fluwelen kledinghangers

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company