De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Femke - 06 / Jan / 2022

De 7 leukste washok ideeën op een rij

De 7 leukste washok ideeën op een rij

Bij een washok denk je aan een saaie ruimte waar je eigenlijk helemaal geen tijd wil doorbrengen. Maar dat moet anders! Gemiddeld breng je in een week echt wel wat tijd door in je washok, dus waarom maken we er niet gewoon een ruimte van waar je wel graag komt? In deze blog zetten we de 7 leukste ideeën voor je washok op een rij. 

 

 

Waar vind ik leuke tips voor mijn washok?

Onze grote favoriete platform is… Pinterest! Dit platform is eigenlijk een online prikbord. Denk aan een ouderwets prikbord waar je met pinnetjes jouw plaatjes en ideeën op vastpinde. Op Pinterest kun je dus ook jouw ideeën en plaatjes ‘pinnen’.

Start dus vast met het maken van een ‘washok’ bord en begin washok.nl te volgen.

 

Volg washok.nl

 

Voor welke kast kies ik?

Een kast in het washok vinden wij persoonlijk erg fijn. Alles netjes achter gesloten deuren ziet er natuurlijk al een stuk rustiger en opgeruimder uit! Veel kastjes en lades om je wasmiddelen, wasparfums, drogerballen en mandjes in te zetten zodat ze direct op de juiste plek staan als je het wilt gebruiken. Een kant-en-klaar meubel die je zelf nog iets kan personaliseren klinkt als een droom. Maar het is mogelijk!

Wastoren heeft prachtige kasten waar je wasmachine en droogmachine mooi in passen en waar genoeg ruimte is voor al je andere losse flessen, bakjes, knijpers en mandjes. Zo kun je er voor kiezen om de machines mooi op hoogte te laten plaatsen zodat je nooit meer hoeft te bukken tijdens het in- en uithalen van de was.

Een droom dus! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de machines boven elkaar te plaatsen en een gewone kast er naast te zetten. In deze kast kun je dan al je extra spullen kwijt. Ook kun je er voor kiezen om een kast of ombouw helemaal naar wens te laten maken door een timmerman. Er zijn heel veel mogelijkheden!

 

wastoren

 

Kan ik mijn washok leuk aankleden met decoratie?

Decoratie in je washok? Ja natuurlijk! Omdat je er zoveel tijd in de week doorbrengt mag het er ook best een beetje gezellig zijn. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen of posters, een grote plant, pampas pluimen, een ladder tegen de muur of mooie flessen bij elkaar.

 

 

Kan ik muurstickers gebruiken in het washok?

Muurstickers zijn helemaal hot! Ook in je washok kun je met muurstickers een mooie sfeer creëren. Muurstickers zijn natuurlijk een hele leuke decoratie, en nemen geen extra plek in!Zo kun je het groots aanpakken door bijvoorbeeld een hele muur met een foto te beplakken, ga bijvoorbeeld voor een mooie grote natuurfoto.

Wil je het liever iets subtieler houden kun je natuurlijk gaan voor een kleine quote of bijvoorbeeld wassymbolen op de wand. Omdat het in je washok altijd iets vochtiger is dan in andere delen van je woning adviseren we wel om de stickers te laten plaatsen door een gespecialiseerd bedrijf. 

 

washok met stickers


Op welke manier kan ik mijn kleding het beste drogen?

De was drogen is natuurlijk ook altijd ‘een dingetje’. Onze voorkeur gaat vooral uit naar buiten drogen. Lekker fris! Maar helaas is dat met het Nederlandse weer niet altijd mogelijk. Er zijn verschillende manieren om je was binnen te laten drogen. Nummer 1 natuurlijk de droogmachine, maar daar drogen we onze mooie bloesjes liever niet in! Een droogrek is hier een goede oplossing voor. Heb je niet veel ruimte? Dan is een droogtoren een goede oplossing, of een rek bevestigd aan de muur of het plafond. 

 

Hoe gebruik ik de Marie Kondō manier in mijn washok?

Alles netjes, opgeruimd en overzichtelijk. We houden er van! Wie kan dat beter dan Marie Kondō zelf… JIJ! Wat dacht je bijvoorbeeld van drie wasmanden in je washok? Natuurlijk voor de witte-, bonte- en fijne was, lekker overzichtelijk! Maar ook je wasmiddelen kun je organizen. Zet alle voorraad netjes in een kastje bij elkaar en giet alle middelen die je momenteel gebruikt in mooie glazen flessen. Zo staat het ook nog eens stylish! Doe alle knijpers bij elkaar in een mandje en koop dezelfde kledinghangers. Zo lijkt het allemaal al een stuk netter en is Marie Kondo in je washok geboren!  


Kan ik steigerhout gebruiken voor een ombouw?

Steigerhout is een populaire en tijdloos houtsoort waar vele meubels van gemaakt worden. Ook in het washok kun je met steigerhout vele kanten op. Als we op Pinterest kijken komen we vele leuke ideeën tegen die we met steigerhout zouden kunnen maken. Een werkblad, kast of een kastje voor de wasmanden.

Er zitten ook een aantal nadelen aan het gebruik van steigerhout. Zo is steigerhout niet recht en glad. Er kunnen plekken, scheurtjes en noesten inzitten. Vind je dit mooi? Dan moet je echt voor steigerhout gaan! Houd je hier niet van? Dan kun je beter voor een andere soort hout kiezen.  

 

 hout in washok

 

Je washok op zolder of in de kelder?

Een vaste plek om je was te doen is natuurlijk heerlijk! Niet meer wassen, in de woonkamer strijken, en op slaapkamer de wasmanden met was… Gewoon centraal! Maar ook… alles uit het zicht. De deur dicht kunnen doen als je geen tijd hebt of visite krijgt. Je zou er voor kunnen kiezen om je washok op zolder te maken. Voor veel mensen is de zolder een ruimte die gebruikt wordt als opslagplek. Maar deel dit eens anders in en gebruik deze ruimte eens op een andere manier! Met een washok op zolder bereik je ook nog eens super snel je stappendoel!

Als je aan het nadenken bent om een washok in de kelder te maken moet je wel goed nadenken of het in de kelder bij jullie huis kan. Denk vooral aan ventilatie en vocht. Heb je daar genoeg aansluitingen voor je machines? Heb je er de mogelijkheid om te ventileren? Dan zou het zeker een goede optie zijn om je washok in de kelder te realiseren. 

 

washok accessoires

 

Zo zijn er genoeg ideeën om je washok helemaal te maken zoals jij dat wilt hebben. Neem gerust een kijkje tussen onze mooie decoraties om van je washok een plek te maken waar je graag bent!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company