• Ruim assortiment aan producten
 • Gratis verzending vanaf €40,- binnen NL
 • Snelle levering (2-3 werkdagen)

4.5Van de 1482 reviews

  Washok - 02 / Jun / 2023

  Allesreiniger, badkamerreiniger of keukenreiniger – Wat is het best?

  Schoonmaken – misschien niet het leukste klusje in het huishouden, maar wel iets wat regelmatig terugkeert. Des te handiger om het schoonmaken goed aan te pakken, door de juiste producten te gebruiken. In dit artikel vertellen we je alles over allesreiniger: wat kun je er mee schoonmaken, wat juist niet, welke verschillende soorten zijn er, welke schoonmaakdoekjes kun je het beste gebruiken en wanneer gebruik je spray of vloeibare allesreiniger? Daarnaast geven we ook antwoord op een aantal praktische vragen over het gebruik van allesreiniger. Meer weten? Lees verder!

  Allesreiniger, badkamerreiniger of keukenreiniger – Wat is het best?
  Magazine

  Wat is allesreiniger?

  Allesreiniger is een schoonmaakproduct dat gebruikt wordt voor verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan meubels, vloeren, keukens of andere afwasbare oppervlakken. Het product verwijdert vlekken en vuil en kan gebruikt worden in verschillende ruimtes. Het schoonmaakmiddel bestaat gemiddeld voor 75% uit water. Daarnaast zijn er diverse geur- en kleurstoffen toegevoegd en bevat het product waterontharders, oplosmiddelen, ammonia en conserveringsmiddelen. Het product is van verkrijgbaar van verschillende merken en in veel verschillende geuren en kleuren. Voor de dagelijkse schoonmaak is allesreiniger een onmisbaar product!

   

  Wanneer kies je voor allesreiniger?

  Start je met het wekelijkse schoonmaakrondje door je woning? Dan is allesreiniger een goed product om mee te reinigen. Het schoonmaakproduct kan voor veel verschillende materialen en oppervlakken worden gebruikt. Allesreiniger is bijvoorbeeld geschikt voor het schoonmaken van:

  • Meubels
  • Vloeren
  • Keukenkastjes en aanrechtblad
  • Badkamer
  • Toilet
  • Deuren en plinten
  • En veel andere oppervlakken en materialen

  Lees voor het gebruik van de allesreiniger altijd de aanbevelingen van de fabrikant. Zo weet je zeker dat het geschikt is voor het item dat je schoon wilt maken.

   

   

  Allesreiniger voor het schoonmaken van ramen, plinten en kozijnen

   

  Wanneer gebruik je allesreiniger niet?

  Is je badkamer aan een grondige reinigingsbeurt toe? Of moet je afzuigkap nodig eens ontvet worden? Voor dit soort grote schoonmaakklussen is het verstandig geen allesreiniger te gebruiken, kies in plaats daarvan voor een speciale badkamerreiniger of ontvetter. In badkamerreiniger zit bijvoorbeeld vaak een extra bestandsdeel dat helpt om kalk te verwijderen. Ontvetter werkt extra krachtig tegen vet en maakt daarom jouw afzuigkap beter schoon dan een allesreiniger.

   

  Verschillende soorten allesreiniger

  Er zijn verschillende soorten allesreiniger verkrijgbaar van diverse merken. Waar kun je op letten bij het kopen van allesreiniger?

  • De samenstelling van het product
  • Specifieke eigenschappen: bijvoorbeeld ‘een streeploos resultaat’ of ‘extra lange geur’
  • De geur: kies een geur die jij lekker vindt, zodat je na het schoonmaken heerlijk kunt genieten van een fris huis
  • De reinigingskracht: sommige allesreinigers zijn krachtiger dan andere en kunnen daardoor beter vet, vuil of vlekken verwijderen
  • Milieuvriendelijkheid: er zijn ook milieuvriendelijke allesreinigers op de markt, deze bevatten biologisch afbreekbare ingrediënten en zijn minder schadelijk voor het milieu
  • Veiligheid: Soms is een allesreiniger speciaal ontwikkeld voor een bepaald materiaal, check van tevoren altijd waar de allesreiniger voor gebruikt kan worden, om zo geen producten te beschadigen

   

   

  Natuurlijke schoonmaakmiddelen en allesreiniger

   

  Welke doekjes gebruik je in combinatie met allesreiniger?

  Microvezeldoekjes kun je het beste in combinatie met allesreiniger gebruiken. Deze doekjes zijn gemaakt van polyamide, een stof die vet, olie en kalk aantrekt. De schoonmaakdoeken hebben scherpe hoeken, waardoor ze nog meer vuil meenemen. Het materiaal lijkt een beetje op schuursponsjes, maar laat geen krassen na. De doekjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, handig dus om voor elk klusje een andere kleur te gebruiken. Zo blijft alles lekker fris en schoon!

   

  Wanneer kies je voor vloeibare allesreiniger of allesreiniger spray?

  Geef je je huis een schoonmaakbeurt? Dan is het handiger om een klein beetje allesreiniger toe te voegen aan een emmer warm water en dit sopje te gebruiken voor het schoonmaken. Wanneer de oppervlakken die je schoonmaakt heel vies zijn, kun je dit sopje tussendoor verversen. Heb je een snel schoonmaakklusje, bijvoorbeeld het afnemen van het aanrechtblad? Gebruik dan een allesreinigerspray. Doe een paar spraytjes op het aanrecht, maak je doekje nat en schoonmaken maar!

   

  Vloeibare allesreiniger of allesreiniger spray

   

  Je weet nu precies waar je allesreiniger voor kunt gebruiken en waar je op kunt letten bij de aanschaf van allesreiniger. Hieronder geven we antwoord op meestgestelde vragen rondom het gebruik van allesreiniger:

   

  Kun je de wasmachine schoonmaken met allesreiniger?

  Ook voor het schoonmaken van de wasmachine kun je allesreiniger gebruiken. Maak een sopje van warm water en allesreiniger. Maak de rubbers van de wasmachine, binnen- en buitenkant van het apparaat en de wasmachinedeur hiermee schoon. Haal het zeepbakje uit de machine en reinig deze ook grondig met het sopje. Zet vervolgens een wasprogramma op 90 graden aan en voeg hier azijn en soda aan toe. Zo worden ook de onderdelen van de wasmachine waar je niet bij kan, weer blinkend schoon.

   

  Badkamerreiniger of allesreiniger voor de badkamer

  Maakt badkamerreiniger of keukenreiniger beter schoon?

  Ja, badkamerreiniger of keukenreiniger maakt beter schoon dan allesreiniger. In deze reinigers zitten namelijk meerdere extra ingrediënten, zoals bleek, zuur, ontkalkingsmiddelen of ontvetter. In allesreiniger zit geen ontkalkingsmiddel, daarom is bij een grondige reiniging van de badkamer het aan te bevelen om speciale badkamerreiniger te gebruiken. Hetzelfde geldt voor klusjes als het schoonmaken van de afzuigkap, verwijderen van schimmel of aanpakken van hardnekkige vlekken, gebruik daar speciale schoonmaakmiddelen voor.

   

  Wat is de beste allesreiniger volgens de Consumentenbond?

  Uit de test van de Consument komt ‘de Beste allesreiniger met citroengeur’ als beste uit de test. Dit product is verkrijgbaar bij DekaMarkt. Op nummer twee staat de eucalyptus allesreiniger van Ajax. De derde plek is voor de allesreiniger van Andy. De Consumentenbond testte onder andere op resultaat, prijs en milieuvriendelijkheid. De resultaten zijn echter uit 2019, inmiddels zijn er dus al veel nieuwe producten op dit gebied op de markt, waaronder de heerlijke allesreinigers van The Laundry Story. 

  Diverse producten die meedoen in de test, zijn inmiddels ook iets veranderd qua samenstelling. De resultaten zijn dus niet meer up-to-date. Op zoek naar een goede allesreiniger? Kies er eentje waarvan jij de geur lekker vindt en die geschikt is voor alle materialen.

   

  Allesreiniger van The Laundry Story

   

  Kun je allesreiniger zelf maken?

  Allesreiniger bestaat gemiddeld voor 75% uit water. Daarnaast bevat het product geur- en kleurstoffen, pH-regulators (zoals natriumhydroxide en natriumcarbonaat), oplosmiddelen, ammonia en conserveringsmiddelen.
  Je kunt allesreiniger zelf maken door water met natuurazijn te mengen. Om geur aan het schoonmaakmiddel toe te voegen, kun je essentiële oliën gebruiken.

   

  Welke natuurlijke of ecologische allesreiniger is goed?

  Uit het artikel van de Consumentenbond komt de milieuvriendelijke allesreiniger van Ecover als beste uit de test. Zoals eerder vermeld, is deze test gedaan in 2019. Inmiddels zijn er dus veel nieuwe ecologische reinigers op de markt. Natuurlijke allesreinigers ruiken vaak minder sterk. Ga dus voor een geur die jij lekker fris vindt bij het kiezen voor een ecologische allesreiniger .

   

  Allesreiniger gebruiksaanwijzing: Hoe maak je de vloer of ramen schoon en hoe je moet je ermee dweilen?

  De vloer kun je goed reiniger met een allesreiniger. Maak een sopje van warm water en voeg daar de allesreiniger aan toe. Gebruik een dweilstok om de vloer goed schoon te maken. Neem de plinten af met een doekje, ook hiervoor kun je allesreiniger gebruiken. Het is verstandig om achter in het huis te beginnen met dweilen zodat je niet over je schone en natte vloer loopt. Dweil alles goed schoon, neem de plinten mee en zorg dat de vloer goed droog is voordat je er weer overheen gaat lopen.

  De ramen kun je beter reinigen met een glasspray. Spray de ramen in, sop het goed in met een grote spons, laat het even intrekken (maar niet opdrogen) en zorg dat de grote vlekken goed zijn geboend. Maak ondertussen de kozijnen goed schoon en droog, hiervoor kun je wel een sopje met allesreiniger gebruiken. Trek het raam droog met een trekker en zeem. Maak als laatste het onderste kozijn goed droog.

   

  Kun je hout ontvetten met allesreiniger?

  Nee, je kunt hout niet ontvetten met een allesreiniger. De meeste allesreinigers zijn niet krachtig genoeg om al het vet weg te halen en laten daardoor op jouw geschuurde kozijnen een laagje achter. Dit wil je voorkomen. Gebruik daarom voor het ontvetten van oppervlakken voordat je begint met verven daarvoor geschikte producten, bijvoorbeeld azijn, ammoniak of vraag in de bouwmarkt naar speciale reiniger.

   

  Kun je de auto en het interieur van de auto wassen met allesreiniger?

  Ja, de binnenkant, zoals het dashboard en de deuren, kun je goed reinigen met allesreiniger en een microvezeldoek. Voor de stoffen bekleding kun je beter de stofzuiger gebruiken en voor leren bekleding is het handig om alleen lauw water te gebruiken. Is je auto aan de buitenkant niet heel vies? Ook dan kun je prima een sopje met allesreiniger gebruiken. Gebruik voor de ramen een speciale glasspray. Is je auto toe aan een goede schoonmaakbeurt? Gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel voor auto’s.

   

  Hoe gebruik je allesreiniger voor laminaat?

  Voor het schoonmaken van een laminaatvloer maak je een sopje van lauwwarm water met een klein dopje allesreiniger, bijvoorbeeld de heerlijke geur Cleaning Fairy van The Laundry Story. Zorg dat je tijdens het dweilen van een laminaatvloer geen te natte dweil gebruikt.

   

  Kun je de vriezer ontdooien met allesreiniger?

  Het ontdooien van de vriezer is altijd een flinke klus. Als de vriezer eenmaal ontdooid is, kun je de lades, deur en rubbers goed schoonmaken met een sopje met allesreiniger. Droog de vriezer goed na, voordat je deze weer aanzet.

   

  Kun je afwassen met allesreiniger?

  Nee, het is niet aan te bevelen om af te wassen met allesreiniger. In een allesreiniger zit namelijk geen krachtige ontvetter, zoals in een afwasmiddel zit. Afwasmiddel neemt dus beter het vuil van de vaat weg.

   

  Is er allesreiniger met desinfecterend middel verkrijgbaar?

  Ja, er zijn diverse allesreinigers verkrijgbaar die ook desinfecteren, bijvoorbeeld Dettol, Blue Wonder of Sanytol. Naast allesreinigers met desinfectie kun je ook alcohol, bleek of chloor gebruiken.

   

  Kies je voor allesreiniger met meer geur?

  Hoe maak je schoonmaken leuk? Door te kiezen voor jouw favoriete allesreiniger. Zo geniet je tijdens het schoonmaken én na de tijd van een heerlijk frisse geur in je woning, kantoor, auto of waar dan ook!

  Bij Washok.nl hebben we verschillende allesreinigers in het assortiment van The Laundry Story, ons eigen ontwikkelde merk. En geloof ons, deze geuren wil je absoluut een keer proberen en zijn binnen no time jouw favorieten!

  De allesreinigers van The Laundry Story zijn het proberen waard, omdat:

  • De geuren ontzettend lekker zijn én lang blijven hangen. Zo geniet je zelfs de dag na het schoonmaken nog van de heerlijke frisse geur bij jou thuis.
  • Het product zuinig is in gebruik. Eén dopje op een volle emmer water is meer dan genoeg.
  • Alles weer blinkt en glimt na het gebruik. Naast de heerlijke geur, doen de allesreinigers ook precies hetgeen wat ze moeten doen: goed schoonmaken!
  • Van elke geur is zowel een spray als fles met vloeibaar middel verkrijgbaar.

  Je vindt de allesreinigers in de volgende geuren:

  • Ostuni – waan je in het wonderschone, Italiaanse Puglia met deze geur. Fris, aromatisch en een licht vleugje hout.
  • White Musk – een hardloper! Deze heerlijke geur is een combinatie van bloemen, zoet, fris en een vleugje vanille.
  • Fresh & Bright – de naam zegt het al: deze geur laat een heerlijk schoon en fris gevoel achter. Een combinatie van bloemen, jasmijn en amber.
  • Crystal – Een heerlijke, frisse geur die je doet denken aan bloemige noten, warme tonen, vanille en de geur van frisgewassen wasgoed.
  • Cleaning Fairy – Lekker fris door het vleugje citrus dat in deze geur is verwerkt.

  Waar wacht je nog op? Met deze heerlijke, luxe allesreinigers wordt zelfs schoonmaken een leuke klus!

   

   

   

   

   

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Recente artikelen

  Het laatste nieuws op ons blog

  • 10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!
   08 / Jan / 2024

   Washok - 02 / Jun / 2023

   10 tips voor de nieuwjaarsschoonmaak!

  • Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?
   28 / Dec / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   Gourmetgeur verwijderen uit huis? Hoe doe je dat?

  • De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips
   11 / Dec / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   De beste kledinghangers van 2024 – Lees onze tips

  • Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat
   05 / Dec / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   Chocoladevlek en chocolademelk verwijderen? Zo doe je dat

  • Het Ideale Cadeau voor de Feestdagen: Washok.nl Giftcards
   28 / Nov / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   Het Ideale Cadeau voor de Feestdagen: Washok.nl Giftcards

  • Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?
   27 / Nov / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   Make up vlekken uit kleding verwijderen? Hoe doe je dat?

  • 3 tips voor op jouw verlanglijstje
   20 / Nov / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   3 tips voor op jouw verlanglijstje

  • 5 cadeautjes onder de €15,-
   17 / Nov / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   5 cadeautjes onder de €15,-

  • WC schoonmaken en urinesteen verwijderen? 7 stappen naar een schone wc pot
   10 / Nov / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   WC schoonmaken en urinesteen verwijderen? 7 stappen naar een schone wc pot

  • Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips
   31 / Oct / 2023

   Washok - 02 / Jun / 2023

   Was drogen in huis? Lees deze 5 handige Tips

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen