De lekkerst geurende wasparfum en schoonmaakproducten
Gratis verzending bij besteding v.a. € 40 binnen Nederland
4 exclusieve merken Wasparfum. Probeer ook de 100% natuurlijke BIO wasparfum
Meer dan 250 producten

Femke - 16 / Dec / 2021

6 tips voor het inrichten van jouw wasruimte

6 tips voor het inrichten van jouw wasruimte

De wasruimte is één van de lastigste kamers van het huis. Zeker wanneer het op inrichten aankomt. De ruimte is - over het algemeen - niet groot. Toch wil je er de nodige spullen in kwijt kunnen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en er iets moois van te maken. Maar waar moet je op letten bij het inrichten van jouw wasruimte. Met deze tips kom je een heel eind. Dus. Pak er een kop koffie bij, nestel je op de bank en maak je klaar voor een flinke lading (see what we did there?) inspiratie.

1.  Maak van jouw washok een waskamer

Heb je de ruimte? Offer dan een kamer op en maak er een waskamer van. Zo beperk je rondslingerende vuile en schone was tot één kamer. Klaar? Dan trek je simpelweg de deur achter je dicht. Zie je niks meer van! De volgende spullen zijn onmisbaar bij het inrichten van een waskamer:

  • Een wasmachine en droger. Logisch.
  • Een aantal wasmanden.
  • Een strijkplank en -bout.
  • Een fijne tafel om wasgoed op te vouwen.
  • Een grote kast - met veel opbergruimte - om ditjes en datjes buiten beeld te houden.
  • Finish it off met een aantal gave posters of quotes.

 

2.  Zo benut je een kleine ruimte optimaal

Niet gezegend met een balzaal als wasruimte? Kijk dan eens kritisch naar wat je écht nodig hebt. Wanneer je je selectie hebt gemaakt, kun je op zoek naar handige oplossingen om jouw wasruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Werk bijvoorbeeld met de hoogte van je ruimte. Dat doe je door verschillende ophangsystemen te plaatsen om kleding te drogen of door zwevende kastjes en planken op te hangen. Dit geeft je veel opbergruimte! Ook een opklapbare strijkplank, die je aan de muur bevestigd, kan uitkomst bieden. Die hang je gewoon weg, op het moment dat je ‘m niet gebruikt. Of kies voor een verrijdbaar droogrek. Deze staat nooit in de weg! 


Helemaal handig: plaats je wasmachine en droger op elkaar. Dit bespaart een hoop ruimte!

 

3.  Welke wasruimte stijlen zijn er?

We hebben een verrassing voor je. Hier kun je namelijk alle kanten mee op. Gaat jouw hart sneller kloppen van een landelijke look? Leef je dan uit met glazen potten en flessen om jouw wasmiddel in op te bergen. Ook zo’n gave barn door komt in een landelijke wasruimte helemaal tot z’n recht. Meer fan van modern? Kies dan voor minimalistische elementen en een strakke ombouw voor jouw wasmachine en droger. Daarmee zet je direct de toon.

 

4.  Jouw wasmachine en droger strak wegzetten

Een goede ombouw of kast is essentieel in een wasruimte. Dit zorgt er niet alleen voor dat het geheel wat rustiger oogt, je creëert ook snel meer ruimte. Houd hierbij rekening met het volgende: wil je jouw wasmachine en droger naast elkaar plaatsen? Of juist bovenop elkaar. Bij die laatste kun je gebruik maken van een aantal handige tools, die ervoor zorgen dat er niet ineens iets naar beneden valt zodra het centrifugeren begint. Ook goed om rekening mee te houden: zorg ervoor dat je je apparaten op de juiste hoogte plaatst. Er is niks vervelender dan een wasdag eindigen op de bank, met flinke rugpijn van het bukken.

 

5.  Geluidsoverlast van de wasmachine en droger verminderen

Tja, je wasmachine en droger maken nu eenmaal veel lawaai. Gelukkig is het een fluitje van een cent om dit te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen. Begin met goede geluidsisolatie rondom de apparaten. En kies vervolgens voor schuimisolatie in de muren van je washok. Kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Daarnaast kun je met dempers onder de machines het geluid van trillingen verminderen. Deur dicht en genieten maar.

 

6.  Wasmiddelen en Wasparfum opbergen

Een must voor een opgeruimde wasruimte? Dat zijn onze opbergmanden van vilt. Deze zijn lichtgewicht en ontzettend duurzaam. Je kunt er tot wel 12 flessen wasmiddel of Wasparfum in kwijt. Dat ruimt lekker op én ziet er netjes uit. Je vindt ‘m in onze webshop. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk op dit gebied. Je kunt met diverse soorten manden en opbergoplossingen een heel eigen look en feel aan jouw washok geven. Al kun je de flessen natuurlijk ook gewoon, uit het oog, in de kast zetten.

Dus. Wanneer ga jij aan de slag? Laat ons in een reactie weten welke tip jij het eerst gaat oppakken!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Washok 9.1 / 10 - 465 Reviews @ Feedback Company